Jdi na obsah Jdi na menu

ŠTÍTNA NAD VLÁŘÍ - VALAŠSKÁ POLANKA 2:6 (0:2) 26.5.2013

27. 5. 2013

Souboj třetího se šestým nabídl další program krajské soutěže dorostenců. Polančané zavítali na půdu Štítné nad Vláří a svého soka dokázali přehrát čtyřbrankovým rozdílem.



ŠTÍTNA NAD VLÁŘÍ - VALAŠSKÁ POLANKA 2:6 (0:2)

První minuty utkání nenabídly příliš fotbalové krásy, Polančané se marně snažili najít recept na obranu domácího celku. První útočný výpad tak přišel až v 15. minutě, to se až na malé vápno prodral David Maček, ale bránu minul. Další pokus přišel v 19. minutě, tentokrát si míč připravil David Ondra, jeho snažení však zneškodnil Bartoška. Domácí borci hrozili především střeleckými pokusy z větší vzdálenosti, jeden takový předvedl Jiří Baran, Jakub Ondra s menšími problémy likvidoval. Ve 27. minutě se na výlet skrz domácí obranu vydal polanský Baran, k dokonalosti chybělo překonat Bartošku. Další střelecký pokus domácího celku přišel ve 29. minutě, jedovatou střelu Lišky Jakub Ondra kontroloval. Největší příležitost domácího celku přišla ve 32. minutě, po centru Pukáše hlavičkoval na břevno Chovančík. Z následného protiútoků se prosadili hosté, Zemánek centroval na hlavu Barošovi, ten posunul na Davida Mačka a hostující útočník z ostrého úhlu poslal míč do sítě - 0:1. Navýšit skóre mohl David Ondra, v tváří v tvář Bartoškovi však selhal. Polančané však přidali druhou branku ještě před koncem první půle, po chybě domácího obránce Štěpančíka se do přečíslení dostal Dajčar s Davidem Mačkem, prvně jmenovaný trefil přesně - 0:2.

V úvodu druhé půle nejprve zahrozili hosté, po centru Davida Ondry hlavičkoval Filip Maček, Bartoška byl na správném místě. Štítna se dočkala kontaktní branky, v 50. minutě se do samostatného úniku prodral Jiří Baran a dal domácím naději - 1:2. Hosté dokázali najít odpověď a v 57. minutě vrátil dvoubrankový náskok hostům Dajčar - 1:3. V 62. minutě musel Bartoška opět hledat míč v síti, aktivní duo Dajčar s Davidem Mačkem znovu řádilo, tentokrát skóroval druhý jmenovaný - 1:4. Zajímavá situace nastala v 67. minutě, domácí dokázali zatopit hostující obraně a letící míč do sítě rukou vytáhl polanský obránce Ondřej Adámek, rozhodčí polanského beka okamžitě vyloučil a nařídil pokutový kop, k němu se postavil Pukýš, ale Jakub Ondra se překonat nenechal. Domácí se však druhé branky dočkali v 73. minutě, střelu Vaculíka Ondra neudržel a propadla mu do brány - 2:4. Polančané nechtěli připustit žádné drama, v 79. minutě si David Maček udělal trip za Bartoškou a pozdravil jej brankou na 2:5, tím pádem tak zkompletoval hattrick. Také druhý polanský střelec si připsal hattrick, v 85. minutě se po autu řítil Dajčar zcela osamocen na Bartošku a brankář Štítné byl bezmocný - 2:6. I za rozhodnutého stavu je však třeba ocenit domácí hráče, bojovali až do konce, bohužel pro Štítnou, na Valašskou Polanku to už stačit nemohlo.

Sestava Štítné nad Vláří: Bartoška - Hrnčiřík Vojtěch, Štěpančík, Vaculík, Pukýš, Krupík, Šimoník, Hrnčiřík Jan, Baran Jiří, Chovančík, Liška Jaroslav

Střídali: Maniš, Zvoníček, Krůžela, Králík, Polášek

Sestava Val. Polanky: Ondra Jakub - Baroš, F. Maček, Matyáš, Zemánek - Adámek,  Baran, D. Ondra, Zukal (82. Liška) - D. Maček, Dajčar

Střídali: Liška Roman

Branky: Baran Jiří, Pukýš - Dajčar 3, Maček David 3

Červené karty: Adámek Ondřej