Jdi na obsah Jdi na menu

Dorost TJ Štítná vs. ČSK Uherský Brod

28. 8. 2016

Dorost TJ Štítná vs. ČSK Uherský Brod  4:1

branky: Fojtík Ondřej, Milo Michal, Zvoníček Ondřej, Malaník Patrik

Štítenští dorostenci nastoupili k 4. podzimnímu utkání. Opět se změněnou sestavou, když se do hry vrátil po zranění Ondra Zvoníček. Začátek bylo takové oťukávání soupeřů. V 5. minutě se v offsidové pozici zjevil kapitán hostů, rozhodčí situaci pustili, a tak se hráč řítil sám na domácího brankáře. Naštěstí se spravedlnost ukázala a Martin Kuja hostujícího nejlepšího hráče vychytal. Tento moment jakoby zdravě nabudil domácí hráče k náporu. První šanci měli v podobě trestného kopu z hranice 20 metrů. Míč si postavil Ondra Fojtík a krásně zakroutil míč do branky 1-0. Poté domácí ve velkém spalovali šance - nejdřív Malaník neproměnil nájezd na gólmana, poté Zvoníček hlavou z malého vápna přestřelil. Ještě několik momentů zneškodnil hostující brankář. Další branka pro domácí ovšem přišla zanedlouho. Po krásné akci na pravé straně vystřelil do tyče Šimon Hrnčiřík, k odraženému míči se dostal Michal Milo a nekompromisní střelou pod víko zavěsil 2-0. Ještě jednu velkou šanci měl Paťa Malaník, ale ve složité pozici přeloboval jak brankáře, tak i branku hostů. Po občerstvení zcela převzali iniciativu hosté. Vytvořili si i několik brankových příležitostí, ale žádnou neproměnili. Domácím dělal starosti zejména výborně hrající kapitán hostů.
Druhý poločas už tolik vzruchu nepřinesl. Domácí spolehlivě bránili své vedení. Až na jednu výjimku - kdy po chybě v komunikaci si jeden z hráčů vstřelil vlastní gól 2-1. Brod stále kontroloval míč, ale žádné šance už si nevypracoval. Branky tak padaly na opačné straně. A ta na 3-1 byla přímo výstavní - Ondra Zvoníček si všiml, že brankář hostů je kousek z brány, a tak napřáhl z poloviny hřiště. Střela proletěla velkou rychlostí na hlavami všech hráčů včetně brankáře a zapadla přesně pod břevno 3-1. Hosté vrhli všechny svoje síly do útoku, ale už byli spíše nepřesní než nebezpeční. A tak po dalším brejku domácích pro
v tomto utkání zaslouženou trefu napřáhl Patrik Malaník a brankář se musel červenat - míč mu po ne úplně povedené střele proskočil mezi rukama do sítě 4-1. Pro sympaticky hrající hosty to je trochu krutý výsledek, ale hráči Štítné si díky zejména povedenému začátku 3 body zasloužili.