Jdi na obsah Jdi na menu

Dorost TJ Štítná vs. TJ Hluk

Dorost TJ Štítná vs. TJ Hluk  5:1

branky: Malaník Patrik 2, Králík Martin, Maniš Martin, Orsák Ondřej

Poslední zápas před domácím publikem sehráli dorostenci s Hlukem na umělé trávě. S vědomím, že je nutné zabojovat konečně i doma, nastoupili se sebezapřením téměř všichni naši zranění hráči.
Ze začátku si obě mužstva spíše zvykala na malou umělku, a tak prvních 10 minut byl spíše boj o každý centimetr. Poté přišly první šance a hned obrovské - po standartce měl na noze gól Ondra Zvoníček, jenže zakončil nedůrazně. Hned o pár vteřin později jsme se opět nedůrazem ve vápně připravili o vedení, a tak udeřilo na opačné straně - po rychlém přechodu z obrany do útoku střední záložník zkusil štěstí z dálky a k velkému překvapení všech Laďa Hnilo tuto slabou střelu pustil za svá záda 0-1. Hosty tato branka nabudila a začali být nebezpeční. Měli i gólové šance, ale náš brankář, jakoby chtěl odčinit první branku, se rozchytal k velkému výkonu. My jsme se do šance dostali až na konci poločasu. Byl to ovšem moment gólový- Martin Králík vzal míč uprostřed hřiště, neměl komu přihrát, tak si jej navedl z levé strany do vápna a nádherně míč naservíroval Patrikovi Malaníkovi před prázdnou branku. Tomu nezbývalo už nic jiného než rozvlnit síť a jít Martinovi poděkovat. Poločas tak skončil 1-1.
Do druhého poločasu hosté nastoupili s pozměněnou sestavou. Jenže domácí hráči odhodlání doma vybojovat konečně vítězství na ně pořádně vletěli. K obratu zavelel náš kapitán. Hned v první minutě si vybojoval míč ve středu pole, zavezl jej do vápna a po opakované střele nám zajistil vedení 2-1. Domácí nepřestávali dřít a hned za pár okamžiků se stejný hráč znovu prodral do vápna, kde jej hostující obránce nevybíravě sestřelil - jasná penalta. Míč si postavil Martin Králík a i když hostující brankář vystihl směr jeho střely, neměl absolutně šanci jeho bombu chytit 3-1. Penalta se pískala i na druhé straně a také po zásluze. Míč si postavil kapitán hostů. Náš brankář jeho střelu taktéž vystihl, ale narozdíl od toho hostující ji chytil. Následující dorážku už dobíhající útočník poslal Pánu Bohu do oken. To byl zlomový okamžik. Pak už jsme v poklidu čekali na chyby soupeře a ty přicházeli - Patrik Malaník dostal pěkný balon na levé křídlo a jak se na útočníka sluší, nic nerozmýšlel a krásně napálil míč do branky 4-1. To byl signál ke střídání. A ta se povedla, protože v další šanci v klidu Ondra Orsák vyhodnotil situaci a zkušeně přehodil brankáře 5-1.
Výsledek byl pro hosty nakonec krutý, nehráli vůbec špatně. V tomto zápase se ale konečně ukázalo srdíčko a chuť se poprat o vítězství domácích, kteří nakonec po zásluze vybojovali další důležité body. Opět nutno poděkovat žákům za podporu, bez nich by utkání bylo vzhledem k naší marodce hodně složité.