Jdi na obsah Jdi na menu

Dorost SK Baťov vs. TJ Štítná

30. 4. 2017

 Dorost SK Baťov vs. TJ Štítná  5:0

O nedělním dopoledni ukázal fotbal našim dorostencům svou krutou stránku. Soupeřem nám byl na jaře v dobré formě hrající Baťov. My jsme konečně jeli na utkání v kvalitní sestavě, bohužel jsme toho nedokázali využít.
Utkání jsme nezačali dobře. Soupeř byl na své velké umělce velmi aktivní a hned z první "šance" nám i vstřelil branku - po našem špatném odkopu domácí pohodově skórovali. Prvních 20 minut patřilo Baťovu a právě ve 20.minutě to po naší další chybě korunovali druhou brankou 2-0. Poté se naši dorostenci postupně začali osmělovat. Zcela jsme ovládali střed pole a soupeře v záloze jasně přehrávali. Z naší zvýšené aktivity pramenily i šance, které jsme dnes ale zcela trestuhodně zahazovali. Do poločasu mohlo a mělo být vyrovnáno, ale dnes jsme finální fázi řešili bez dostatečného klidu. Protože domácí už se do konce poločasu prakticky nedostali hlouběji na naší polovinu, poločas skončil 2-0. 
Prvních 5 minut druhého poločasu patřilo opět Baťovu, ale bez nějaké vytvořené šance. Pak jsme převzali taktovku opět my. Dobře jsme kombinovali, ale své šance na zvrat jsme stále řešili bídně. Buď jsme zakončili slabě nebo jsme ideální čas ke střele prováhali. A tak zákonitě přišel trest - z ojedinělého brejku domácí jednoduše skórovali 3-0. Po tomto gólu na nás 2x zívala prázdná branka, ale dnes nám ani toto nestačilo. A tak domácí dali z dalšího ojedinělého rohu na 4-0. Poté už naši borci zcela rezignovali a Baťov tak mohl skóre ještě pohodově navýšit o další branky. Konec už se jen dohrával. Skóre se nakonec zastavilo na 5-0. Nutno podotknout, že i když skóre na papíře vypadá jednoznačně, vůbec neodpovídá dění na trávníku.V tomto utkání jsme zcela doplatili na naši nemohoucnost v zakončení a domácí nám dali velmi krutou lekci z produktivity, když v podstatě každou svoji šanci přetavili v branku. I když jsme na oko předváděli velmi pěkný kombinační fotbal, ve finální fázi nám chybělo více klidu. Nicméně věřím, že pokud se budeme prezentovat podobnými výkony i v dalších kolech, přinese nám to ovoce.