Jdi na obsah Jdi na menu

Stížnost na výkon rozhodčího v zápase Podkop.Lhota:Štítná

28. 10. 2013

 Stížnost na výkon rozhodčího

 

Jmenuji  se Zdeněk  Šebák  jsem členem FAČR a  trenérem mužstva TJ Štítná nad  Vláří hrajícího soutěž I.A třídu skupinu A KFS Zlín.

V neděli 27.10.2013 naše mužstvo přijelo k mistrovskému utkání do Podkopné Lhoty.Vítěz tohoto utkání se mohl dostat na čelo tabulky soutěže. K rozhodování utkání byl delegován jako hlavní rozhodčí pan Konečný .Z jeho delegace jsme měli od počátku velké obavy,poněvadž jeho  poslední rozhodování utkání našeho mužstva (3.kolo s Dolní Bečvou doma)bylo mírně řečeno podivné.

Tyto obavy však byly z počátku zbytečné. První poločas proběhl  za přesného rozhodování pana Konečného.Hrál se fotbal bez jakéhokoliv zasahování rozhodčích do průběhu zápasu.Šance ke vstřelení  branky byly na obou stranách.Naše mužstvo mělo o něco více ze hry a také více střeleckého štěstí a po poločase vedlo 2:0.Za celý 1.poločas rozhodčí Konečný nedal ani jednu žlutou kartu!!!!

Naše obavy se plně potvrdily s nástupem do druhého poločasu.Najednou to nebyl přesný rozhodčí,který „nebyl vidět“,ale rozhodčí arogantní ,urážející hráče Štítné,rozhodčí který má jeden cíl pokořit naše mužstvo.Najednou byly zákroky ,které v prvním poločase považoval za čisté pískány ve prospěch domácích.Četnost  takových  rozhodnutí nepustil naše mužstvo ke hře. Najednou mu byly dotazy kapitána našeho mužstva nepříjemné  i když před zápasem kapitánům obou mužstev řekl že jediní, kteří s ním mohou mluvit jsou právě oni.Těsně před prvním gólem ve 48.min udělil první žlutou kartu za „údajný“ faul a pak už to šlo ráz na ráz jedna žlutá karta za druhou  - celkem 9 a k tomu 2 červené. S takovou podporou nebyl pro domácí problém otočit výsledek až na konečných 4:2.

Možná Vám připadá ,že si stěžuju jako stovky jiných  ublížených,ale pokud se jen trochu zamyslíte nad  průběhem zápasu a zápisem z utkání pochopíte ,že pan rozhodčí Konečný udělal alespoň něco špatně.

1.odlišné řízení prvního a druhého poločasu

2.počet karet v prvním a druhém poločase

3.urážky hráčů během zápasu,tykání  a celkové arogantní chování

3.vyloučení hráčů Štítné,kteří  měli v té době kapitánskou pásku

4.nesprávně popsané důvody vyloučení v zápise o utkání – námitka kapitána  v zápise o utkání

    - hráč Sloboda Petr – kapitán- byl vyloučen po druhé žluté kartě za urážku rozhodčího,ale pokud tomu  bylo tak jak popsal v zápise proč neudělil okamžitě červenou kartu .Bylo to totiž jinak !K žádné hanlivé urážce nedošlo-kapitán se v nepřerušené hře rozhodčího zeptal:“Co jsi chtěl teď písknout?“ – zřejmě moc urážlivé a po zápase  do zápisu upravené a doplněné o hanlivý výraz

   -  hráč Machuča Petr-v té době také kapitán-byl vyloučen po druhé žluté kartě.Znovu pokud byly ve výroku hráče hanlivé výrazy měl hráči udělit okamžitě červenou kartu bez žluté!Zase to bylo zřejmě jinak ne?Hráč Machuča vyhrál osobní souboj a rozhodčí jej posoudil ve prospěch domácích,proto k němu přistoupil a zeptal se jej:“ Co jsi teď písknul?“-opět velmi urážlivé a po zápase upravené a doplněné  o hanlivý výraz.

Vrcholem byly jeho urážky hráčů našeho mužstva  typu blbečku,sopláku nebo „Drž hubu blbečku!“.Na mou adresu ironické „Ty jsi kdo?“ na klidu během a nebo po zápase nikomu nepřidá.Prosím Vás kde jsme ,aby se rozhodčí na krajské úrovni ukájel mocí?

Neospravedlňuji své hráče,ale i oni jsou pouze lidé.Pokud cítí křivdu tak se snaží nějakým způsobem bránit.

Rozhodčí dle nepsaných pravidel by měl být na hřišti co nejméně vidět.Bohužel pan Konečný by l od začátku druhého  poločasu vidět  až moc.Dle mého soudu se ze soudce stal kat.

Pokud jde o to jestli byl pan hlavní rozhodčí během poločasu ovlivněn domácími nemůžu sloužit,ale každý rozumný si určitě mezi otazníky  o průběhu utkání  odpověď najde.Jediné co jsem zaznamenal byl rozhovor mezi funkcionářem a hlavím rozhodčím těsně po zápase :“Broňku já myslel,že to nedokážeš!!!!!“Myslím ,že zkušenosti  s podobným průběhem zápasu  v Podkopné Lhotě má i Valašské Meziříčí B.

Pan rozhodčí Konečný   z mého pohledu(a nejen mého ) silně ovlivnil průběh utkání a navíc naše mužstvo poškodil pro další průběh soutěže.

Pevně věřím ,že se Vaše komise s tímto dopisem  alespoň seznámí,aby jste viděli ,že Vaši rozhodčí nejsou pouze ti svatí a féroví,ale že můžou lidem kolem fotbalu  znechutit pokračovat v práci ve sportu nebo minimálně pokazit víkend.

Tento dopis zasílám na komise rozhodčích a na disciplinární.

Pokud se mi nedostane žádné odpovědi nevadí,i když jako člen FAČR mám nárok na Vaše vyjádření  .

 

Ve Štítné nad Vláří 28.10.2013                                  

 

                            S pozdravem Váš člen                                                                Zdeněk Šebák  st.