Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s vedoucím A.mužstva Janem Hnaníčkem.

29. 3. 2011

 

 

p3200352.jpg

 

 

  • Jak jste se dostal k fotbalu ? Kde všude jste působil ?


Jako malý jsme hrávali všude možně a ve svých 8 letech jsem začal hrát závodně za přípravku Štítné. Do 14 let jsem působil ve Štítné, poté jsem do 18 let hrál ve Zlíně za dorost. Po zranění kolene jsem se opět vrátil do Štítné, kde jsem hrál za A mužstvo ještě 6 let. Ale pak už jsem kvůli kolenu dále nemohl hrát a tak jsem se závodním fotbal skončil.
 

  • Na koho ze svých spoluhráčů ,trenérů nejvíce vzpomínáte ? Měl jste nějaký fotbalový vzor ?


Z trenérů nejvíc vzpomínám na p. Borýska a p. Marečka, kteří mě vedli v dorostu Zlína. Pod nimi jsem hrál asi nejlepší fotbal. Ze spoluhráčů se kterými jsem hrál se nejvýš dostal Vidlička, který momentálně hraje v Teplicích. Mým vzorem v mládí byl bomber Tomáš Skuhravý.
 

  • Jak už jste dlouho u A.mužstva ? A jak jste spokojen ?


U A mužstva jsem prakticky od ledna 2005, ale až od ledna 2006 jsem začal působit jako vedoucí mužstva. S umístěním mužstva po podzimní části jsem velmi spokojen, nikdo z nás nečekal, že se nám bude tak dařit a budeme na 3. místě v tabulce.
 

  • Jak probíhala příprava mužstva na jarní část ?


Zimní příprava probíhala výhradně v domácím prostředí. Měli jsme naplánováno i soustředění, ale kvůli pracovním povinostem trenéra jsme ho museli zrušit. Ogaři trénovali jak v tělocvičně v základní škole, tak i venku. Kdy většinou běhali kolem Štítné po kopcích. Od března začali trénovat i s míčem na hřišti
 

  • Nyní ke změnám v hráčském kádru, jaké jsou ?


Odešli nám Liška Tomáš na hostování do Slavičína, Malaník Radim na hostování do Horního Lidče. Přišel na půlroční hostování David Šenkeřík z Bylnice. Navíc se nám dlouhodobě zranil Michal Vaculík. Z dorostu byl přeřazen do A mužstva Víťa Chovančík.

 

  • Předposlední otázka se týká jarních odvet. Jaké typujete umístění a co by jste si přál ?


Jelikož máme vždy horší jaro než podzim, přál bych si umístění do 5. místa. To by bylo na nováčka velmi slušné umístění.

  • Poslední otázka se týká, budoucnosti štítenské kopané, jak ji vydíte ?


V současné době a ještě asi pár let bude určitě A mužstvo hrát o horní příčky tabulky. Ale uvidíme jaká potom bude situace, protože nám ubývá dětí a je to znát i na výsledcích mládeže. Vždy jsme třeba byli zvyklí na dorost, který hrál o špici tabulky v krajské soutěži. Což nyní asi pár let nebude. Proto bych si přál, aby vždy z každého ročníku vyšli 2 až 3 fotbalisti, který bychom mohli uplatnit jak v A, tak i B mužstvu.


S pozdravem
Vedoucí A.mužstva
Jan Hnaníček