Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s hráčem A.mužstva Davidem Šenkeříkem.

4. 5. 2011

 

 

p4030359.jpg

 

 

 

  • Co říkáš na klubové stránky ? A jestli bys něco změnil?

Na stránky jsou hodně přidávány nové příspěvky, díky kterým stránky plní výborně svou hlavní funkci a to, aby byli dosti navštěvované. Zkrátil bych však název stránek o Estranky. Určitě by to působilo lépe a dneska už tyhle domény nejsou finančně náročné.

 

  • V kolika letech jsi začal hrát fotbal? A za jaké kluby jsi doposud hrával?

Poprvé jsem v běhl na hřiště v Bylnici v divadle snů a to asi nějak ve 12ti letech. Tam jsem strávil mládežnické, dorostenecké i mužské léta. Až v posledních dvou letech mé kroky vedly do Štítné, kde už druhým rokem hostuji s půlroční pauzou.

 

  • Jak dlouho hraješ ve Štítné ? A jak se ti tady líbí?

Jak dlouho hraji ve Štítné jsem zmínil v předchozí otázce a jak se mi tu líbí? A1A, takže super !!!

 

  • A co spoluhráči, jak jsi mezi ně zapadl ? A jaká je podle tebe, parta v mužstvu?

Parta v kabině je famózní a to se přenáší i na hřiště, na které z kabin nevychází jen hráči, ale hlavně skvělá parta kluků, která se jde na hřiště bavit fotbalem (a skvělou partou nemyslím jen hráče, je tam trenér, vedoucí atd...) A jestli mě kluci přijali ? Myslím, že ano, jelikož mají rádi povidlové buchtičky a já někdy ten plech buchet donesu, čímž si u nich získávám renomé.

 

  • Máš nějaký oblíbený klub ? A měls nebo máš nějaký vzor?

Oblíbený klub jsem nikdy neměl a snad ani nějaký fotbalový vzor. Nikdy jsem se v nikom neviděl, ale asi nejbližší fotbalový styl, který jsem se snažil na hřišti prosazovat, byl styl Erica Cantony. Neříkám však, že se mi to dařilo, jelikož sem byl spíš takový Van nistelrooy, protože jsem se 90 minut toulal bez balónu po hřišti a pak mě balón dvakrát trefil před bránou a byly z toho góle:)))))

 

 

  • V zimní přípravě si v přátelských utkáních dával hodně branek, ve 4 utkáních si nastřílel 9 branek. Čím si vysvětluješ, že se ti tak dařilo?

Hlavní podíl na tom měla skvělá záloha, která mi ty góle nachystala, na mě už bylo jen, abych neminul branku.

 

  • V jarní části si nastoupil do všech 3 utkání a pokaždé si vstřelil jednu branku, myslíš si, že se ti podařila přenést ta pohoda ze zimní přípravy a jaká vůbec podle tebe byla?

 

Na začátku sezóny jsem byl hodně nervózní a to hlavně z toho, že se mi střelecky hodně dařilo a to nejen ve Štítné, ale i na začátku přípravy, ještě v Bylnici a čekal jsem, že logicky musí přijít nějaký útlum a měl jsme obavy, že to příjde zrovna na začátek sezóny. Těmhle obavám nepřidalo ani to, že jsem viděl, že kluci v kabině spoléhali na to, že mi tam určitě něco spadne. Díky těmto obavám se mi pohoda z přátelských utkáních nepodařila přenést a to hlavně do prvního zápasu o kterém si myslím, že to byl můj nejhorší zápas, ke kterému jsem ve Štítné nastoupil. Zápas jsme však vyhráli a já viděl, že jsme veliké mužstvo, kde může dát gól kdokoliv. Dokonce i obránce a hned tři :-D. Další zápasy už byli lepší a lepší z mého pohledu. A jaká byla zimní příprava ? Já jsem ji neabsolvoval celou kvůli pracovním povinostem, ale když se v útoku otočím směrem k naší brance a vidím, jak ti naši kluci opálení jezdí po prdeli 90 minut a soupeř sotva stojí na nohou, tak musím říct, že trenér v zimní přípravě, připravil své mužstvo skvěle.

 

  • Tak a předposlední otázka. Jak se ti daří v osobním životě?

ÁÁÁ nejtěžší otázka na závěr. Tohle asi není třeba nijak rozvádět a myslím, že to ani není pro čtenáře zajímavé, ale jinak můj osobní život probíhá v rámci možností a není si na co stěžovat, i když mě trochu mrzí, že mi má práce za kterou jezdím do světa komplikuje, jak fotbal, tak i mé rodinné plány.

 

  • A co by jsi chtěl na závěr tohoto rozhovoru vzkázat štítenským fanouškům?

Aby chodili na zápasy, fandili a podrželi nás na hřišti, když nám to zrovna nepůjde, protože nejsme stroje, aby nám vyšel každý zápas, ale s jejich podporou to půjde o dost snadněji.

 

S pozdravem
Hráč A.mužstva
David Šenkeřík