Jdi na obsah Jdi na menu

Vsetín :Štítná 4:2 - komentář ze stránek FC Vsetín

11. 11. 2013

 

Za druhý poločas si tři body zaslouží

Jiří Kořínek

  FC Vsetín – TJ Štítná

          4  :  2  (1 : 1)


K předehrávce prvního jarního kola nastoupili vsetínští k dalšímu utkání proti mužstvu ze „silné čtyřky“, tentokráte proti nebezpečnému soupeři ze Štítné. 


foto: Julius Ficek

Sobota 09.11.2013, 13:30
 

FC Vsetín - Štítná n/Vl.

4:2

1:1

FC Vsetín: O. Sedlák – Kocurek (9.min. T. Němec, 71.min. O. Lukáč), Kundera, Mucha, Doležel – Starec, N. Němec, Třasoň (82.min. Pavlinec), Zgarba,Fojtík - Hořelica

Štítná n/Vl.:

Komentář
 
 
 

 

          Bodový rozdíl mezi oběma týmy byl minimální, a tak po maximálním úspěchu toužili oba. Úvod střetnutí byl vyrovnaný pouze do desáté minuty, kdy vystrčili drápky hosté. Lehce se dostali do vyložené šance, avšak na hranici malého vápna zachránil Kundera. Přibližně od 20.minuty si hostující celek vytvářel jednu šanci za druhou, a tak nebýt mezi třemi tyčemi výborného O. Sedláka, který dokonale nahradil svého zraněného bratra, mohlo být do třiceti minut o výsledku rozhodnuto. Několikrát na něj postupovali štítenští úplně sami, avšak bravurními zákroky jim zabránil ke skórování. Domácí obrana často chybovala, záloha neudržela míč na svých kopačkách, a tak není divu, že si soupeř vytvořil ze vsetínské branky střelnici. A jen díky Sedlákovi, a zejména velmi nepřesné mušce Štítné prohrávali domácí od 34.min. pouze rozdílem jedné branky, jejímž autorem byl Struhař. Přišla však 40.minuta hry, kdy se na levé straně pokutového území velmi dobře orientoval Třasoň, přesným centrem našel nabíhajícího Starce, který velmi hezkou hlavičkou vyrovnal stav, což bylo dobrým příslibem do druhého poločasu. Jednoduše řečeno, domácí z minima vytěžili maximum.

 

     Zřejmě po důrazné domluvě v domácí kabině nastoupili vsetínští po obrátce jako vyměněni. Najednou se na kluzkém terénu velmi dobře pohybovali a konečně začali předvádět hru, na kterou jsou domácí diváci zvyklí. Záloha začala šlapat na plné obrátky a Vsetín znatelně převzal iniciativu. V 50.minutě se dostal do jasné příležitosti Hořelica, ale neskutečně s ní pohrdl. Ač nikým neatakován minul zcela odkrytou prázdnou branku. Vsetínští ale v tlaku nepolevovali, což přineslo kýžený úspěch v 58.minutě, kdy velmi dobře hrající Zgarba využil chyby obránce a křižnou střelou po zemi vsítil vedoucí úspěch svého týmu. Výbornou akci předvedli domácí v 70.minutě, kdy míč na jeden dotek putoval po ose Třasoň – StarecZgarba a posledně jmenovaný dosáhl svého druhého úspěchu a zajistil pro Vsetín dvoubrankové vedení. Hosté ale nekapitulovali a snažili se o dosažení kontaktního gólu. Ten mu domácí tým přímo nabídl, a to v 80.minutě, kdy využil Holba nedorozumění obránců s brankářem Sedlákem a pohodlně doklepl míč do prázdné branky. A najednou se domácí začali obávat o výsledek. Soupeř vsadil vše na útok a ke konci utkání zatlačil domácí do defenzívy. V 90.minutě zahrávala Štítná rohový kop, na který přiběhl přes celé hřiště i gólman Vaculík. Po zahrání rohu vyboxoval Sedlák míč, ten putoval k Fojtíkovi, jenž dále prodloužil na zcela volného Hořelicu. Vsetínský kanonýr se velmi lehce zbavil jednoho hráče a v cestě mu stál ještě obránce na brankové čáře. Pro vsetínského útočníka nebyl problém jej prostřelit a rozhodnout o výsledku. V nastaveném čase se již nic podstatného neudálo, a tak po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího Slavíka se mohli vsetínští radovat z vítězství, které si za velmi dobrou hru ve druhé půli zasloužili. Z domácího týmu nelze opomenout v konečném hodnocení zejména vynikající výkon brankáře Sedláka, jenž svými výbornými zákroky svůj celek podržel a prakticky rozhodl o zisku tří velmi důležitých bodů, které se tentokrát rodily velmi těžce.

 

Před 80 diváky rozhodoval utkání jako hlavní rozhodčí Slavík, jemuž na čarách asistoval Minarčík a Daněk.