Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům I.A třídy Valašský deník 25.5.2014

27. 5. 2014

 

Klíček od kanárčí klece měli v Zubří rozhodčí

Fotbalisté Vidče (zelené dresy) doma porazili Podlesí 2:1.

Fotbalisté Vidče (zelené dresy) doma porazili Podlesí 2:1. Autor: DENÍK/Marek Havran

včera 15:57

Valašsko – I když se týkají postupové boje našich valašských zástupců, pohled na konec tabulky již tak veselý není. Dolní Bečva, rezerva Valašského Meziříčí, Zubří a Juřinka. Toto kvarteto čeká horký konec sezony a minimálně jeden z nich hodně zapláče.

 
 
 

1. A TŘÍDA

VIDČE – PODLESÍ 2:1 (1:1)

Sahara zažila překvapení, protože hosté přestali po velmi dobře odehraném prvním poločase hrát. V 15. minutě se prosadil po centru Tydlačka a postupový aspirant diktoval tempo zápasu. Další šance však hosté neproměnili a krutě je za to potrestal ve 40. minutě vyrovnáním po kombinaci s Lukášem Valou Petr Mičkal – 1:1. Podlesí po přestávce přestalo nepochopitelně hrát, pohyb hráčů byl mátožný a domácí Vidče mohlo z brejků brzy přidat Kramolišem dvě branky. Michal Kramoliš se prosadil po sóle v 70. minutě, kdy unikl z půle hřiště a obešel také vybíhajícího Michuta – 2:1. Tato porážka potěšila Vsetín, který přehrál rezervu Brumova a vytvořil si na prvním místě dva body náskok a k tomu ještě zápas k dobru.

BRANKY: 40. Petr Mičkal, 70. Michal Kramoliš – 15. Tydlačka.

VIDČE: Marek Vala – Frňka, Marák, Milan Drda, Špurek – Pavel Drda, Petr Mičkal, Dalibor Nerad, Křenek – Michal Kramoliš, Lukáš Vala. (Střídal: Vladimír Urban).

PODLESÍ: Michut – Stolař, Petřvalský, Košut, Adámek – Blažek, Křižan, Zetek, Nosálek – Tydlačka, Dvorý. (Střídali: Česla, Švec, Borák).

VSETÍN – BRUMOV B 3:1 (3:1)

O třech bodech Vsetína rozhodl raketový nástup domácích. Domácí vstoupili do zápasu jako uragán. Již ve 4. minutě po faulu v trestném území na Juřicu nařídil rozhodčí pokutový kop, který s přehledem proměnil Válek – 1:0. V 8. minutě po rychlé akci z pravé strany nabídl Válek krásný míč Surovcovi, jenž halfvolejem rozvlnil střelou k tyči síť brankáře Vypušťáka podruhé – 2:0. A když v 15. minutě nádhernou technickou střelou z trestného kopu kolem zdi vstřelil opět Surovec třetí gól, vypadalo to pro hosty na pořádný debakl – 3:0. Poté domácí tempo očividně zvolnili a do hry se částečně dostal i Brumov. Jeho snaha však končila na hranici šestnáctky. Vsetínští kontrolovali střed hřiště a předváděli i pohlednou hru. Ve 34. minutě zaujala střela Juřici, jehož střelu zlikvidoval na brankové čáře Vypušťák. Velkou možnost ke skórování měl v 36. minutě Mydlář, když postupoval sám velkým pokutovým územím, ale nastřelil pouze brankáře hostů. První vážnější šance se naskytla brumovským v 40. minutě, se střelou Svorady si však Sedlák hravě poradil. A přece tento hráč byl úspěšný. Po zbytečném faulu zahrával v 45. minutě pokutový kop a s přehledem snížil – 3:1. Druhá půle začala náporem hostů, kteří ještě cítili šanci na přijatelný výsledek. Najednou jich bylo na hřišti plno a domácí na několik minut dostali pod tlak. Z defenzivy se ale vymanili a mohli znovu udeřit. V 59. minutě vyslal na branku hostů Mydlář velmi hezkou technickou střelu, kterou robinzonádou zneškodnil strážce hostující svatyně. O pět minut na to zahrozili domácí z pravé strany, před Válkem v poslední chvíli zachraňuje gólman hostů, nejlepší hráč svého mužstva. V 69. minutě se krásnou střelou z dálky blýskl Zgarba, míč se otřel o břevno a skončil v zámezí. Od tohoto okamžiku přidali domácí na tempu, brankovou příležitost si už ale nevytvořili.

BRANKY: 4. Válek, 8. a 15. Surovec – 45. Svorada.

VSETÍN: Sedlák – Kundera (84. Zimek), Dulík, Zezulka – Mydlář (84. Fojtík), Zgarba, Starec, Surovec, Juřica – Válek, Hořelica (76. Lukáč).

ZUBŘÍ – KELČ 2:2 (0:2)

Když jsme po zápase chtěli po statutárním zástupci klubu Kanárků z Kelče Tomáši Srkalovi střelce jeho týmu, měl tak našponované nervy, že nechtěl pro náš Deník skoro komunikovat: „Naše góly dali rozhodčí Mičkal s Blažkem! Ne, samozřejmě se prosadili Topič s Lukášem Machačem, ale co tady s námi dneska udělali rozhodčí? Šílené. My jdeme proti trendu špinavosti fotbalu, ale oni dotlačili domácí k remíze!"

Hostující Kanárci začali zápas skvěle. Hned v 1. minutě se sám prosadil Topič – 0:1. Pak se čtyřicet minut hrál fotbal bez šancí, až ve třetí minutě nastavení prvního poločasu vedli hosté o dvě branky. Hrající manažer Robert Jurajda se nejprve divil a pak zkritizoval svého spoluhráče: „Nevím, proč rozhodčí nastavoval v prvním poločase tři minuty, ale my jsme v té poslední dostali gól a musím říct, že po hodně hloupé chybě. Libor Raždík si dělá kličky ve vlastním pokutovém území, toto opravdu není možné!"

Lukáš Machač trestal na 0:2 a do kabin šli svěřenci nového trenéra domácích Radka Maliny hodně skleslí. Zkušený trenér přišel do házenkářského města na čtyři zápasy s jasným cílem, zachránit domácí fotbalisty v soutěži! Po přestávce se výkon domácích zlepšil. Hodně k tomu přispěl střídající Jasoněk. Ten vybojoval v 72. minutě přímý kop pro Jurajdu, který vymetl šibenici Kizovy branky – 1:2. V 82. minutě prodloužil Jurajdův trestňák Jasoněk na Drdu, který důrazem zavěsil pod víko – 2:2. Domácí brali bod všemi deseti.

BRANKY: 72. Jurajda, 82. Drda – 1. Topič, 45. +3. Lukáš Machač.

ZUBŘÍ: Barabáš – Petr Majer, Tichý, Berka, Pavlíček – Krupa, Jurajda, Janíček, Libor Raždík – Frňka, Drda. (Střídali: Škrobák, Jasoněk, Michal Majer).

KELČ: Kiza – Novák, Radim Minář, Radim Pastrnek, Hegar – Lukáš Machač, Jan Hlavica, Kulich, Jaroslav Machač – Topič, Chrástecký. (Střídali: Tomáš Hlavica, Martin Pastrnek).

D. BEČVA – VLACHOVICE 2:4 (1:2)

„Takhle se o záchranu nebojuje. Hosté jezdili po zadku, ale co jsme předvedli my? Holt asi nikomu na záchraně nezaleží. Ono taky, když vám přijdou na trénink dva lidi, není se čemu divit!," takto si nebral servítky po zpackaném důležitém zápase jeden z trenérů Jan Svak. Dolní Bečva propadla. Hned v 5. minutě se skrytou střelou prosadil Horáček – 0:1. V 11. minutě vybojoval Radek Růčka míč pro Paprskáře a zdálo se, že by domácí mohli zabrat – 1:1. Jenže v 35. minutě ztratili domácí míč ve středu pole a Míča dostal Vlachovice opět do vedení – 1:2.

Po přestávce se hra Dolní Bečvy nezlepšila. V 57. minutě přišla další hrubka, kterou potrestal Dorůška – 1:3. Když v 68. minutě zvyšoval Hovězák na 1:4, bylo vymalováno. Snížení Radka Růčky po rohu v 88. minutě, kdy domácí útočník dotlačil míč do sítě, nic neřešilo – 2:4. Dolní Bečva spěchá mílovými kroky do 1. B třídy. K zápasu musela vzhledem k úzkému kádru dokonce povolat Adama Růčku, který již před časem ukončil aktivní činnost.

BRANKY: 11. Martin Paprskář, 88. Radek Růčka – 5. Horáček, 35. Míča, 57. Dorůška, 68. Hovězák.

D. BEČVA: Einšpígl – Fojtík, Glamoš, Skalík, Kozák – Stavinoha, Šena, Maléř, Kuběna – Martin Paprskář, Radek Růčka. (Střídali: Daniel Paprskář, Adam Růčka).

VAL. KLOBOUKY – JUŘINKA 4:0 (2:0)

Juřinka se mohla výhrou hodně přiblížit záchraně, ale opak byl pravdou. Hlavně v prvním poločase podobně namočení domácí na hosty doslova vlétli a poločasové skóre o dvě branky bylo pro Juřinku ještě milosrdné. První branka přišla v 17. minutě z dorážky, druhá v 43. minutě po pěkném zběhnutí domácího hráče. O poločase hostující trenér Škařupa vystřídal a hosté se zlepšili. Šindelek ani Hromádka své šance neproměnili, a tak mohli hosté zapomenout na bodový zisk. Ještě dvakrát inkasovali debakl na cestu domů.

JUŘINKA: Pospěch – Paťava, Klanica, Šnajdr, Hromádka – Vadel, Vaněk, Varga, Žilinský – Kocián, Šindelek. (Střídali: Koleček, Vaculín, Janošek, Grygařík).

ŠTÍTNÁ N. VL. – VAL. MEZIŘÍČÍ B 5:1 (2:0)

Hostující trenér Zbyněk Vinklár měl pro debakl hostů lakonické vysvětlení: „Máme lazaret. Zkusili jsme to s dorostenci tady urvat, ale ti měli svůj zápas v nohou. Bylo to jednoznačné. Naši jedinou branku dal střídající Soukup, který přišel na hřiště, předvedl jediný dotek s míčem. Dal branku a hned se zase zranil. Prostě děs a hrůza." Hosté si debaklem moc nepomohli, ale pořád mají záchranu ve svých rukou. Uvidíme, zda jim body pouze z domácího stadionu na ni budou stačit.

BRANKA VAL. MEZIŘÍČÍ B: 78. Soukup.

VAL. MEZIŘÍČÍ B: Majer – Gromus, Vančura, Zachrbla, Švajda – Michal Kundrát, Novák, Hrabovský, Petr Václavík – Štys, Příhoda. (Střídali: Soukup, Martin Václavík).

Další výsledek: Podkop. Lhota – Nedašov 1:0.

1. FK Vsetín 22 16 4 2 75:27 52
2. Podlesí 23 16 2 5 58:30 50
3. Podkop. Lhota 23 13 6 4 44:21 45
4. Nedašov 23 11 4 8 42:36 37
5. Kelč 23 9 9 5 48:32 36
6. Štítná n. Vl. 23 9 6 8 49:41 33
7. Vidče 23 9 5 9 43:50 32
8. Brumov B 23 7 6 10 31:36 27
9. Vlachovice 23 8 3 12 41:58 27
10. Juřinka 22 6 6 10 31:45 24
11. Val. Meziříčí B 23 7 2 14 46:60 23
12. Val. Klobouky 23 7 2 14 27:54 23
13. Zubří 23 6 3 14 32:57 21
14. Dol. Bečva 23 4 6 13 35:55 18