Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům I.A třídy Valašský deník 1.6.2014

2. 6. 2014

 

Hattrick Šindelka, comeback Štěpána – Juřinka se raduje!

Fotbalisté Kelče (žluté dresy) remizovali s Podkopnou Lhotou 1:1.

Fotbalisté Kelče (žluté dresy) remizovali s Podkopnou Lhotou 1:1. Autor: Pavel Hrdlička

dnes 19:43

Valašsko – Dolní Bečva se nedokáže vzepřít sestupovému osudu. Vsetín překvapení nepřipustil. Vidče jako by ve Vlachovicích mělo už po sezoně.

 
 
 

1. A TŘÍDA

JUŘINKA – D. BEČVA 4:1 (2:0)

Byl to bojovný zápas z obou stran se šťastnějším koncem pro domácí. V 10. minutě hosté vrátili míč brankaři, ten se snažil rozehrát, Žilinský napadl jeho rozehrávku a získal míč a přihrál Šindelkovi a ten se nemýlil – 1:0. Hra byla vyrovnaná, branku mohl vstřelit kdokoliv. Po faulu před pokutovým územím rozehrával ve 22. minutě Žilinský přímý kop, který tečoval Šindelek na 2:0. Po obdržené brance se hosté vysokými míči snažili prosadit v pokutovém území a vytvořili si převahu i příležitosti, které zahodili. Druhý poločas začal snahou hostů o zkorigování výsledku. To se podařilo ve 49. minutě, kdy po hrubce v obraně domácích snižoval Paprskář na 2:1. Domácí odpověděli záhy v 51. minutě kombinací Škařupy na Žilinského, a ten do příležitosti Šindelkovi, který se nemýlil – 3:1. Od tohoto okamžiku otěže zápasu drželi pevně ve svých rukou domácí. V 74. minutě po přímém kopu Žilinského na zadní tyč vstřelil Hromádka uklidňující branku – 4:1. Mimo vstřelených branek nastřelili domácí dvakrát brankovou konstrukci, a to Šindelek s Vadelem. Do brankaře ve vyložené šanci stříleli Šindelek a Kocián. Výsledek vyzněl jednoznačně ale na hřišti to tak nevypadalo. Hosté bojovali až do konce, ale v tomto zápase je nepodržel brankář.

BRANKY: 10., 22. a 51. Šindelek, 74. Hromádka – 49. Paprskář. JUŘINKA: Pospěch – Paťava, Štěpán, Hromádka, Šnajdr – Vaněk, Škařupa, Vadel, Varga – Žilinský, Šindelek. (Střídali: Vaculín, Kocián). D. BEČVA: Einšpígl – Kozák, Skalík, Glamoš, Adamec – Kuběna, Maléř, Šena, Jaroslav Růčka – Radek Růčka, Paprskář.

VLACHOVICE – VIDČE 4:1 (2:0)

V utkání byla až příliš vidět rozdílná motivace obou celků. Hosté ze Sahary do zápasu nedali všechno a jejich touha po bodech byla velmi malá. Vidče nechalo některé opory na lavičce. Zápasu nepřikládalo velkou důležitost. Domácí vedli již 3:0, když se alespoň jednou prosadil gólově Michal Kramoliš.

BRANKA VIDČE: 59. Kramoliš.

VIDČE: Marek Vala – Špurek, Urban, Nerad, Milan Drda – Pavel Drda, Petr Mičkal, Olejník, Křenek – Kramoliš, Vaculín.

VAL. MEZIŘÍČÍ B – VSETÍN 0:4 (0:3)

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří během úvodních pěti minut uzavřeli soupeře na jeho polovině, avšak na dostřel se nedostali. Poté se hosté osmělili a vytvořili si i první šanci, a to v 8. minutě, kdy postupoval na brankáře zcela sám Mydlář, ovšem nastřelil pouze brankáře. V 15. minutě zahrával vsetínský Starec rohový kop, ideálně na něj naběhl Kundera a přesnou hlavičkou nedal brankáři Majerovi šanci – 0:1. Ve 29. minutě po jedné z hezkých akcí se ocitl ve velmi dobré pozici Juřica, se střelou byl však na štíru. Ve 40. minutě se odhodlal k velkému sólu Zgarba, byl v pokutovém území nemilosrdně sražen a hlavní rozhodčí Filgas ukázal na značku pokutového kopu. K míči se postavil Válek a s přehledem proměnil – 0:2. Tři minuty na to poslal dlouhý pasvsetínský Kundera na Surovce, jenž technickým obloučkem přehodil vybíhajícího brankáře a zvýšil na rozdíl tří branek – 0:3. V úplném závěru prvního poločasu měli domácí dvě tutovky, které Štys nedokázal proměnit. V 57. minutě po narážečce se do míče opřel vsetínský Juřica a trefil pouze pravou tyčku. Následovala dorážka Hořelici, ale záměr skórovat mu překazil velmi dobrým zákrokem gólman Majer, jeden z nejlepších hráčů domácích. Vsetínští i nadále předváděli nátlakovou hru a bylo jen otázkou času, kdy vsítí další branku. Tato situace nastala v 77. minutě, kdy meziříčská obrana vyrobila fatální chybu, míče se zmocnil Válek, pohrál si se dvěma obránci včetně brankáře a vsítil čtvrtou branku svého mužstva – 0:4. Vzápětí mohl dosáhnout hattricku, ale tentokrát se unáhlil a ve velmi dobré pozici vysoko přestřelil.

BRANKY: 15. Kundera, 40. a 77. Válek, 43. Surovec. VAL. MEZIŘÍČÍ B: Majer – Zachrdla, Vančura, Brachánek,Gromus – Novák, Hrabovský Lutišan, Černý – Kundrát, Štys. VSETÍN: Sedlák – Kundera (75. Kocurek), Dulík, Zezulka – Mydlář (75. Fojtík), Zgarba, Surovec, Starec, Juřica – Hořelica (63. Lukáč), Válek.

ZUBŘÍ – PODLESÍ 3:4 (1:2)

Zubří nezvládlo další domácí zápas. Podlesí během zápasu odskočilo až na tříbrankový rozdíl. Domácí kopali dvě penalty, které obě proměnil hrající manažer Robert Jurajda. Za stavu 1:2 je nepodržel brankář Barabáš, který vyrobil zbytečný penaltový faul. Za stavu 1:4 začalo Zubří finišovat, ale nedospělo ani k remíze, kterou by na konci tabulky vzhledem k síle soupeře bralo.

BRANKY: 28. a 77. Jurajda, 82. Krupa – 11. a 22. Tydlačka, 51. Košut, 74. Radim Blažek. ZUBŘÍ: Barabáš &n