Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům I.A třídy 7.kolo 21.9.2014 Zlínský deník

25. 9. 2014

 

I. A třída: Nedašov konečně zabral, připsal si první tři body v sezoně

I. A skupina: Slušovice - Podkopná Lhota

I. A skupina: Slušovice - Podkopná Lhota Autor: DENÍK/Martin Břenek

včera 11:44

Region – Porucha autobusu a dvě opravy málem zastavily fotbalisty Hluku v cestě na zápas I. A třídy do Osvětiman, kde nakonec prohráli 1:3. Vlachovice si odvezly výhru 4:1 z Valašského Meziříčí, kde hattrickem zazářil Kolouch. Nedašov si připsal první vítězství v sezoně, když 5:0 porazil Juřinku, a to i díky hattricku Petra Holby.

 
 
 

SKUPINA A

VAL. MEZIŘÍČÍ B – VLACHOVICE 1:4 (1:1)

„Dochází nám dech. Rychle vstřelená branka nám uškodila. Soupeř vyhrál zaslouženě, byl lepší," konstatoval po vysoké porážce trenér domácích Daniel Šulák. Po brzké brance Soukupa se domácí s vedením uspokojili. Vlachovice převzaly iniciativu. Po dvou neproměněných šancích přece jen po zásluze od poločasu vyrovnaly. Když šli v 50. minutě hosté do vedení, upadli domácí do herní letargie. Po brejku vyrobili penaltový faul a bylo prakticky po zápase. Závěrečný tlak k ničemu nevedl a v závěru inkasovala domácí obrana ještě počtvrté.

Branky: Soukup – Kolouch 3, Nedavaška. Rozhodčí: Kovařčík – Dokoupil, Bělunek.

BRUMOV B – ŠTÍTNÁ NAD VL. 2:0 (0:0)

Zápas v Brumově se Štítné příliš nevyvedl. První poločas byl v režii domácích a hráči Štítné se jen sporadicky dostávali do blízkosti brumovské brány. V 10. minutě se ocitl domácí hráč na hranici penalty zcela sám, ale jeho střela šla vysoko nad.V 25. minutě nastřelili domácí po rohovém kopu břevno.V 27. minutě prošel obranou na pravé straně útočník Brumova a dostal se až před Pavla Vaculíka, který jeho střelu z bezprostřední vzdálenosti reflexivně vyrazil na roh.V 45. minutě šel od poloviny hřiště sám na brankáře domácích Michal Hnaníček, ale jeho střela podél brankáře jen těsně minula branku domácích. Druhý poločas byl o něco zajímavější. Brumov sice znovu více držel míč na svých kopačkách, ale Štítná hrozila z rychlých protiútoků.Ve 46. minutě si naběhl útočník Brumova na centr, ale jeho hlavička z malého vápna příliš práce Vaculíkovi nenadělala. Ve 49. minutě hodil Tomáš Hnaníček dlouhý aut. Tomáš Chovančík jej prodloužil a brankář domácích jeho hlavičku jen s problémy odvrátil na roh. V 55. minutě po rohovém kopu nastřelili domácí opět břevno. V 59. minutě se dostal poprvé Tomáš Pinďák do velké šance po náběhu na přihrávku mezi obránce, ale jeho střela šla vysoko nad. V 70. minutě rozehráli domácí roh a centr se odrazil k volnému hráči Brumova a ten vstřelil vedoucí branku utkání. V 80. minutě vysunul přesnou přihrávkou Tomáš Hnaníček Tomáše Pinďáka, který se dostal šikovně za obránce, ale jeho střelu vyrazil domácí brankář na rohový kop. Dvě minuty nato, domácí krátkými rychlými přihrávkami přehráli hostující obranu a pro volného útočníka Brumova nebyl problém z blízkosti podél Vaculíka trefitna 2:0. Poslední šanci utkání měl Michal Hnaníček v 84. min, ale ani nadvakrát nepřekonal domácího brankáře.

Branky: Kiačik, Gago. Rozhodčí: Nohavica – Juřica, Číž. Štítná nad Vl.: Vaculík P. – Zvonek (72. Štěpančík), Smolka, Chovančík Tomáš, Machuča – Liška Jar., Hnaníček Tomáš, Sloboda, Chovančík Vít – Pinďák, Hnaníček Michal. Náhradníci: Zvoníček Ondřej, Maniš, Kuja.

VAL. KLOBOUKY – HRACHOVEC 2:1 (1:0)

Sedmdesát minut vypadal Hrachovec, že si na půdě vedoucího celku tabulky připíše další debakl. Hosté inkasovali hned v 5. minutě branku a do poločasu byli pod tlakem. Snad jedinkrát zahrozili Ondruchem. Po přestávce Brázdil nastřelil břevno vlastní branky a Kocanda chytil další dvě jasné šance domácích. Valašské Klobouky svůj hubený náskok nenavýšily a od 71. minuty, kdy po centru Martina Vajgla dotlačil míč do sítě Orság, se zápas diametrálně změnil. V 78. minutě nebyl hostům uznán gól po zásahu Ondrucha. V 88. minutě byl na hranici pokutového území faulován Ondruch, ale hlavní rozhodčí neodpískal pokutový kop, nýbrž hráči Hrachovce udělil výhodu ve hře. V 90. minutě nedal tutovku Jež a hosté si mohli rvát vlasy. Domácí nakonec vyhráli 2:1.

Branky: Sáblík, Pechanec – Ondruch. Rozhodčí: Volek – Surovec, Macháč.

NEDAŠOV – JUŘINKA 5:0 (3:0)

O osudu utkání rozhodlo už prvních třináct minut, kdy si domácí vypracovali třígólový náskok. Ve druhé minutě otevřel skóre zápasu přesnou hlavičkou Talčík. Poté se z dvaceti metrů krásně trefil kanonýr Holba a bylo to 2:0 pro Nedašov. Třináct minut hostující hrůzy uzavřel přesnou trefou Jiří Fojtík. Další branka do poločasu nepadla, a tak se šlo do šaten za stavu 3:0 pro domácí. Hosté se po celý zápas snažili a ani za stavu 0:3 utkání nezabalili. Ovšem nezmohli se na víc než dvě vážnější střely, které Solař pochytal. Naopak Nedašov přidal ještě dvě branky. Holba se prosadil střelou z vápna, která se ještě otřela o břevno a zapadla do sítě. Hattrick zkompletoval Holba, když jeho střelu tečoval obránce a míč zamířil k tyči hostující brány. Za tohoto stavu se už zápas jen dohrával, domácí prostřídali sestavu a došli k výhře 5:0.

Branky: Holba 3, Talčík, Fojtík A. Rozhodčí: Mičkal – Žniva, Stodůlka. Nedašov: Solař – Kolínek, Novák, Talčík, Fojtík Jiří, Fojtík Radim, Fojtík Jakub, Fojtík Alois, Marek, Šenkeřík, Holba.

SLUŠOVICE – PODKOP. LHOTA 2:1 (1:1)

Plné ochozy ve Slušovicích viděly výborné derby a vítězství domácího týmu. Slušovice se ujaly vedení v 10. minutě hry, když po faulu na Vlachynského kopal penaltu Dobeš, který proměnil pokutový kop. Ovšem hostům se povedlo z ojedinělé šance srovnat skóre na 1:1, když Elšík využil chyby domácí obrany. Jinak Podkopná Lhota hrozila jen ze standardních situací díky vysokým hráčům ve vápně. Ve druhém poločase se hrálo jen na jednu branku. Domácí tlačili, ale nedařilo se jim prosadit. Když už se schylovalo k penaltám, vzal na sebe zodpovědnost nejmladší hráč na hřišti. Obránce Marek Povolný vyslal střelu asi z dvaceti metrů, která rozhodla o výhře Slušovic 2:1.

Branky: Dobeš, Povolný – Elšík. Rozhodčí: Mejzlík – Štěpánek, Polášek. Slušovice: Varga – Janků, Burša, Čuřík, Povolný, Lošták, Dobeš, Zbranek, Vlachynský, Hrčinřík, Jaška. Podkopná Lhota: Valčík – Staněk, Škrabana, Nedavaška, Psota – Knedla, Holeňák, Minařík, Mahďák – Elšík, Š. Ročák. Střídali: Nevrlka, Bořita Vl. ml., S. Psota.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Zubří – Vidče 4:1 Polách, Raždík J., Krupa, Drda – Vala, Podlesí – Val. Příkazy 3:2 p. Bělocký, Zetek – Juřica, Vaculka.

1. Val. Klobouky 7 5 1 1 0 16 8 18 
7 5 2 Slušovice 1 0 1 17 8 17 
3 Brumov B 6 4 1 0 1 18 8 14 
4 Štítná n. VLC. 7 4 0 1 2 11 6 13 
5 7 4 0 0 3 Vlachovice 13:12 12 
6. Podkop. Lhota 6 3 1 0 2 12 7 11 
7 Zubří 6 3 0 1 2 13 6 10 
8 7 2 2 0 3 Podles í 10:15 10 
9 Val. Meziříčí B 7 3 0 0 4 13:12 9 
10 Val. Příkazy 6 2 0 1 3 7 10:13 
Hrachovec 11 7 2 0 0 5 6 08:16 
Juřinka 12 7 2 0 0 5 6 06:21 
Vidče 13 7 1 0 2 4 08:17 5 
14 7 Nedašov 1 0 0 6 3 09:15