Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům I.A třídy 17.kolo

11. 4. 2012

I.A třída SKUPINA A

VIDČE – BRUMOV B 1:0 (0:0)

Vidče po Lukovu zvládlo i druhý domácí zápas po sobě. Tentokrát to bylo s notnou dávkou štěstí. Brumov sice postrádal v prvním poločase finální přihrávku, byl však pohyblivějším celkem. Domácí trpělivě čekali na šanci a ta přišla ve 20. minutě. Michal Kramoliš zatřásl z přímého kopu hostujícím břevnem. Rozhodující moment utkání přišel v 55. minutě a byl docela kuriózní. Milan Drda spíše zamýšlel odkop než přímé ohrožení branky. Z dlouhého nákopu byl hostující brankář natolik překvapen, že vyrazil míč pouze na břevno a od něho k nohám Michala Kramoliše. Ten se v podobných situacích nemýlí, zaznamenal svou čtvrtou jarní branku a tentokrát čistě vítěznou – 1:0. Hosté bojovali, po zbytek utkání několikrát prověřili Petruželu. Ten ale chytal v naprostém klidu a uhájil do poslední minuty utkání čisté konto.

Branka: 55. Michal Kramoliš. Rozhodčí: Holub – Bělunek, Zubek.

Brumov B: Vypušták – Šindler, Miklas, Vaněk, Janáč – Trnavský, Řehák, Zvoníček, Fojtík, Macháč, Neťuka. Trenér. M. Vaněk.

LUKOV – DOLNÍ BEČVA 4:0 (3:0)

Lukov nastoupil do zápasu s respektem k soupeři, což se v úvodu projevilo. V proměnlivém větrném počasí bylo utkání loterií. Po čtvrthodině hry se k domácím přiklonilo štěstí. Joklův výkop díky Malotově důrazu a chybě brankáře skončil v síti Dolní Bečvy. Agilní Malota byl i u další branky ve 20. minutě, když trestný kop ze 24 metrů napálil do tyče a po nepřehledné situaci v malém vápně se nejlépe zorientoval Brázda a zblízka hlavou poslal domácí do dvoubrankového vedení. Po půlhodině hry to byl opět Malota, který využil hrubky hostujícího stopera – 3:0. Ve 41. minutě se dostali do tutovky i hosté po standardní situaci, ale Jokl vytáhl jeden ze svých parádních zákroků. Domácí nastoupili do druhé půle poněkud váhavě a čekali, co hosté předvedou. Hra Bečvy byla směrem dopředu hodně čitelná, takže domácí defenziva s přehledem vývoj utkání kontrolovala. Po hodině hry si „vychutnal“ po přihrávce Šumšala gólmana hostů bojovník Malota, který měl prsty u všech čtyř branek. Body zůstaly v Lukově, který posílil naděje na záchranu.

Branky: Malota 2, Jokl, Brázda. Rozhodčí: Rovenský, Skalický, Kýr, 100 diváků.

Lukov: Jokl – Brázda, Kovář, Šimčík, Sedláček, Šumšal, M. Teplý, T. Teplý, Velikovský, Malota (74. Macík), Richtr (84. Tlusták). Trenér: Z. Richtr.

SLAVIČÍN B – VIZOVICE 1:4 (1:2)

Cestu za vítězstvím začaly Vizovice ve 22. minutě, kdy penaltu za faul na Veleva proměnil kanonýr Laciga. Po půlhodině hry však vyrovnal slavičínský Macek. Ovšem hned o minutu později dostal Velev Vizovice opět do vedení. Po necelé hodině hry zvýšil Kudrnáč na 3:1 a čtvrt hodiny před koncem Velev svou druhou trefou v zápase pečetil výhru hostů. Branky: Macek – Velev 2, Laciga, Kudrnáč. Rozhodčí: Kostelník – Janča, Toman. Vizovice: Pavelka – Valenta, Polách, Novák, Studeník (70. Hlava) – Kolařík, Kudrnáč, Dvořák, Sviečka, Velev, Laciga.

V. KLOBOUKY – ZUBŘÍ 1:1 (0:0)

První poločas, to byla fotbalová nuda. Po přestávce dorazil fotbal. Brankář Barabáš měl dvakrát štěstí po nastřelených tyčích. Pak se hostující lavička zlobila na rozhodčí za neodpískaný faul na červenou kartu na Pavlíčka. Do vedení mohlo jít Zubří v 66. minutě, ale akci Libora Pavlíčka zakončil Pavlíček těsně vedle prázdné branky. V 87. minutě se efektně v pokutovém území obtočil kolem svého strážce Libor Raždík a domácí obránce ho fauloval. Nařízenou penaltu ani nadvakrát přes domácího brankáře neproměnil Václav Krupa, třetí dorážku uklidil do sítě Pavlíček – 0:1. Zubří mělo nakročeno ke třem bodům. Ve druhé minutě nastavení však po obrovském závaru před Barabášem domácí Kováčem vyrovnali.

Branky: 92. Kováč – 87. Pavlíček. Rozhodčí: Toman – Kostelník, Janča.

HOVĚZÍ – P. LHOTA 1:1 (1:1)

Podkopná Lhota sází především na nakopávané balony a nejinak tomu bylo i na Hovězí. Prakticky každý míč směřovali hosté na vysokého Ročáka, který je pak sklepával svým spoluhráčům. To činilo Hovězanům nemalé problémy a souboje s tímto mladíkem se jim zejména v prvním poločase nedařilo vyhrávat. I tak se ovšem jako první prosadili právě domácí. Kanonýr Kovář ve 24. minutě vystihl přihrávku Lhocanského stopera a tváří v tvář Valčíkovi se nemýlil. Hosté se do první velké šance dostali zanedlouho. Srovnal ale v jasné šanci stav utkání nesrovnal. Trestat mohl Martin Hromada, jeho dělovka z přímého kopu ale rozezvonila pouze břevno. Deset minut před koncem první půle se radovali hosté, za které se po centru na první tyč trefil hlavou Mahďák. Druhý poločas se před brankou soupeře daleko více prosazovala Podkopná Lhota. Ať už nebezpečné závary před Hučíkovou brankou pramenily z centrů nebo dlouhých autů, ke gólu nakonec nevedly. Hovězí naproti tomu vyčkávalo na brejky, které ovšem obrana hostů zachytávala již v zárodku. Oba týmy se v průběhu utkání dožadovaly pokutového kopu za údajnou ruku, trio rozhodčích Mikulášek, Minarčík, Michalec však utkání drželo pevně ve svých rukou.

Branky: 24. Kovář – 37. Mahďák. Rozhodčí: Mikulášek, Minarčík, Michalec.

Podkopná Lhota: Valčáík – Staněk, Čunek, Hrdlička, Psota, Srovnal, Holeňák, Bořuta, Mahďák, Minařík, Ročák. Střídal: Rudolf.

VLACHOVICE – ŠTÍTNÁ N. VL. 3:2 (1:2)

Ve valašském derby Štítná již ve 3. minutě zaskočila Vlachovice rychlou akcí, kterou zakončoval Šuráň. Domácím se podařilo v 18. minutě vyrovnat, když standardní situaci zakončil Šimoník. Mnoho šancí si obě mužstva nevypracovala, hrálo se více mezi šestnáctkami. Hosté šli ještě do konce první půle do vedení, když po půlhodině hry standardní situaci zakončil hlavou Hnaníček. Po přestávce Vlachovice nastoupily aktivně a vytvořily si mírnou převahu. V 55. minutě se trefil domácí Vavrys z přímého kopu do „šibenice“ hostující branky. Utkání rozhodovaly standardní situace, v 78. minutě totiž po rohu Kolouch hlavou vstřelil vítěznou branku.

Branky: Šimoník, Vavrys, Kolouch – Šuráň, Hnaníček. Rozhodčí: Filipenský, 150 diváků.

Vlachovice: Fojtík – Horáček J., Kolouch, Hlavica, Šuráň, Váňa, Míča, Šimoník, Vavrys, Hověžák J., Horáček D. Střídání: Milch.

Štítná nad Vláří: Vaculík – Sloboda, Kořenek, Šuráň, Soja, Holba, Machuča, Vaculík, Babulík, Chovančík, Hnaníček. Střídali: Chovančík, Liška.

DALŠÍ VÝSLEDEK: Hutisko – Juřinka 1:2 Macíček – Kopecký, Vadel.

1. Vidče 16 12 1 3 34:13 37
2. Hutisko 16 11 2 3 36:16 35
3. Hovězí 16 8 3 5 35:23 27
4. Vlachovice 16 8 3 5 29:23 27
5. Štítná n. Vl. 16 8 2 6 30:29 26
6. Dol. Bečva 16 8 0 8 35:38 24
7. Val. Klobouky 16 6 5 5 20:27 23
8. Podkop. Lhota 16 5 5 6 23:25 20
9. Zubří 16 5 3 8 25:29 18
10. Slavičín B 16 5 3 8 22:29 18
11. Brumov B 16 5 3 8 20:27 18
12. SK Vizovice 16 4 4 8 23:26 16
13. Juřinka 16 5 0 11 27:39 15
14. Lukov 16 4 2 10 13:28 14