Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům I.A třídy 10.8. Valašský deník

13. 8. 2014

 

1. A třída: Marek Neuberger předvedl gólovou smršť

Fotbalisté Valašského Meziříčí B (žluté dresy) na úvod nové sezony vysoko vyhráli s Juřinkou.

Fotbalisté Valašského Meziříčí B (žluté dresy) na úvod nové sezony vysoko vyhráli s Juřinkou. Autor: Lucie Kostková

11.8.2014 17:00

Valašsko – Oslabené Podlesí nemělo ve Slušovicích šanci, to samé platí o Vidči. Juřinka nemá na začátku sezony kompletní kádr a v derby zápase neměla šanci. Nováčci z Hrachovce a Valašských Příkaz měli různou premiéru.

 
 
 

1. A TŘÍDA

SLUŠOVICE – PODLESÍ 4:1 (1:1)

Hosté na začátku sezony mají problémy se sestavou. Na půlroční hostování odešli Michut (Rožnov), Pavel Blažek (Vsetín) a Tydlačka (Zašová). K nim se přidali dlouhodobě zraněný Košut a v trestu je Stolář. Úvod zápasu hostům vůbec nevyšel. Již ve 2. minutě jdou domácí do vedení hlavičkou po rohu, kdy hostující hráč zaspal při bránění. Do 10. minuty domácí měli ještě dvě slibné šance, ty ale na poslední chvíli obrana hostí odvrátila. S dalšími minutami hosté hru vyrovnali. V 18. minutě dostal míč do běhu Pavel Bělocký, ale dobíhající obránce šanci zmařil. Ve 25. minutě se hostům podařilo vyrovnat, na centr Dvorného si naběhl Pavel Bělocký a uklidil míč přesně k tyči. Hosté si po přestávce během několika minut vytvořili dvě gólové šance, v 60. minutě zakončuje Radim Blažek do brankáře a o chvíli později v zakončení selhal další hostující hráč. A tak trestali domácí, v 64. minutě se k míči dostává domácí exligový hráč Roman Dobeš a přesnou střelou z dvaceti metrů posílá domácí do vedení. V 67. minutě mohou hosté vyrovnat, v gólové šanci ale zakončuje Česla pouze do brankáře. V 70. minutě domácí hráč dostává míč za obranu a svou šanci proměňuje. V 75. minutě pak chybuje hostující obránce a nabídnutou šanci domácí využívají.

BRANKA PODLESÍ: 25. Bělocký. PODLESÍ: Nosálek – Křižan, Petřvalský, Borák, Adámek – Radim Blažek, Švec, Zetek, Dvorný – Pavel Bělocký, Česla. (Střídali: Pernický, Ondřej Kozák).

HRACHOVEC – VLACHOVICE 4:1 (2:0)

Do Hrachovce přijel mladý tým hostí a o tři branky horší nebyl. Domácím však skvěle hru dirigoval Vrána a oba útočné hroty Ondruch s Orságem byli takřka k nezastavení. Když domácí přežili Vavrysovo břevno, dvakrát do konce prvního poločasu udeřili. Na začátku druhého poločasu Vlachovice otevřely hru a výsledkem byla Horáčkova kontaktní branka. Domácí přežili další dvě šance, růžky začal vystrkovat střídající Bína a Hrachovec nevykolejilo ani zranění Vaculína. Když se k aktivním Ondruchovi s Orságem přidal Jan Vajgl, bylo rozhodnuto. V závěru pobavil diváky střídající Šafář, který v rubrice borec na konec minul zcela odkrytou branku.

BRANKY: 39. a 78. Orság, 40. Ondruch, 69. Jan Vajgl – 53. Horáček. HRACHOVEC: Kocanda – Tvarůžek (80. Cahlík), Vaculín (48. Bína), Brázdil, Martin Vajgl – Volek, Jan Vajgl, Vrána, Varga – Ondruch, Orság (88. Šafář).

P. LHOTA – VIDČE 4:1 (1:0)

Silně omlazený celek hostí neměl v Podkopné Lhotě šanci. „Neměli jsme nárok. Domácí nás přehráli, spoustu dalších šancí pochytal Petružela, domácí dvakrát nastřelili tyč a jednou břevno," smutně poznamenal po zápase sekretář Vidče Petr Jurča. Jedinou branku slabě hrajících hostů vstřelil za rozhodnutého stavu Pavel Drda.

BRANKA VIDČE: 69. Pavel Drda. VIDČE: Petružela – Telecký, Marák, Nerad, Špurek – Pavel Drda, Petr Mičkal, Vaculín, Frňka – Fryšara, Maceček. (Střídali: Kubját, Martinát).

ŠTÍTNÁ – VAL. PŘÍKAZY 2:0 (1:0)

„Jsem na své hochy hrdý, obstáli jsme," poznamenal po zápase hostující trenér Pavel Janošík. Hosté se domácího favorita drželi jak klíště, ale pohořeli v koncovce. Na branky Vaculíka z 5. minuty, kdy v pokutovém území fauloval Ptáček a pěkný lob Hnaníčka z 58. minuty nedokázali z několika šancí odpovědět. Na hru Juřici nebo Vaculky se pěkně dívalo, ale nemělo to požadovanou efektivitu. Výborný výkon podal hostující brankář Valčík.

BRANKY: 5. Vaculík, 58. Hnaníček. VAL. PŘÍKAZY: Valčík – Havelka, Ptáček, Strnad, Dušan Polách – Chovanec, Vaculka, Vobořil, Číž – Bartoš, Juřica. (Střídali: Lefko, Gargulák, Daniel Polách).

VAL. MEZIŘÍČÍ B – JUŘINKA 5:0 (3:0)

Derby na úvod a jasné vítězství domácí rezervy. „Hosté přijeli v jedenácti lidech a spoléhali na brejky. To jim však nevycházelo, za celý zápas měli dvě šance, které lapil jistý Majer. My jsme si od začátku vytvořili převahu a v prvním poločase jsme díky střelecky disponovanému Neubergerovi zápas rozhodli," poznamenal po zápase nový trenér domácích Daniel Šulák. „Byli jsme hodně nesehraní, máme na čem pracovat. Tyč Hromádky a spálená tutovka Vavříka v závěru zápasu, to je málo," hodnotil vysokou porážku svého týmu hostující trenér Václav Škařupa. Jasnou hvězdou zápasu byl domácí Marek Neuberger, který v prvním poločase zaznamenal čistý hattrick za čtyřicet minut hry.

BRANKY: 9., 20. a 40. Neuberger, 60. Michal Kundrát, 65. Martin Václavík. VAL. MEZIŘÍČÍ B: Majer – Švajda, Ligas, Brachánek, Novák – Martin Václavík, Michal Kundrát, Tomáš Kundrát, Žilinský, Černý – Neuberger. (Střídali: Baroň, Gromus, Štys, Soukup). JUŘINKA: Pospěch – Grygařík, Paťava, Šnajdr, Hromádka – Vaněk, Vaculín, Türscherl, Škařupa – Lukáš, Vavřík.

VAL. KLOBOUKY – ZUBŘÍ 2:2 (1:1)

7:6 NA PENALTY

Hosté vyrobili v prvním poločase jedinou chybu, když jejich stopeři zaspali a Klobouky šly ve 12. minutě do vedení. Pak se ukázala zkušenost dvojice Jurajda, Filgas a na zadní tyči z toho těžil vyrovnáním Polách. Když v 59. minutě dostal Zubří do vedení skákavou střelou Karel Drda, zdálo se, že horší hosté překvapivě vyhrají. Jejich pasivitu však domácí i přes výborný výkon brankáře Jurky potrestali. „Rozhodčí pískal 89. minut výborně. Pak se stalo, co jsem viděl poprvé v životě. Jurka chytil těžkou střelu a zůstal ležet. Rozhodčí mu ve vápně následně písknul zdržování hry a domácí z nepřímého kopu srovnali," poznamenal po zápase hostující trenér Martin Nerád. V penaltovém rozstřelu se třináct střelců nemýlilo, až hostující Tomáš Tichý selhal a dva body zůstaly doma.

BRANKY ZUBŘÍ: 35. Polách, 59. Drda.

ZUBŘÍ: Jurka – Berka, Tichý, Barabáš, Jurajda – Krupa, Libor Raždík, Polách, Pavlíček – Filgas (60. Pavlica), Drda.

ZMĚNY V 1. A TŘÍDĚ PŘED SEZONOU 2014–2015

Valašsko – Valašské kluby v 1. A třídě přes léto nezahálely a notně změnily své kádry.

PODLESÍ

Podlesí nemění trenérskou dvojici Dočkal, Zahradníček, ale to je tak jediná jistota, která v tomto loňském úspěšném týmu zůstala. Tým opouštějí velké opory. Sekretář Tomáš Adámek vypočítává ztráty a také aktuální novinku z klubu: „Brankář Michut odešel do Rožnova, velmi kvalitní záložník Pavel Blažek na Vsetín a Tydlačka měl již přislíbeno, že bude po sezoně uvolněn do Zašové. Tým musíme doplnit hráči z rezervy, která sestoupila z okresního přeboru. Následně jsme nuceni rezervní tým ze třetí třídy odhlásit."

VIDČE

Trenéra Petra Urbana čeká pořádná šichta. Jak potvrzuje sekretář klubu Petr Jurča, v letnípřestávce zavál nad Saharou pořádný vítr: „Vedli jsme velmi komplikovaná jednání s Rožnovem a bohužel můžeme jim uvolnit jen Fuksu. Pavel Drda zůstává u nás. Nemohli jsme mu umožnit vyšší soutěž, protože s fotbalem skončily opory Michal Kramoliš a Milan Drda. Z Rožnova jsme získali Macečka, ze Stříteže Teleckého. Se Zašovou jsme si vyměnili Šichtáře za Vladimíra Urbana."

VAL. PŘÍKAZY

Trenér Pavel Janošík hledal po postupu mladé posily a několik jich do kabiny nováčka dorazilo: „Ze Vsetína se nám vrátil Juřica. Uskutečnili jsme s Lidečkem výměnu Ryza – Havelka. Střelec Františák sice odešel do Prlova, ale získali jsme Bartoše z Lačnova a talentovaného Smolíka z Liptálu. Snad ve 4. kole uvítáme u nás ještě Vlčka z Poteče, až si jeho mateřský klub doplní svůj kádr."

HRACHOVEC

Trenér Dušan Janošek musí řešit před startem nové sezony problém s brankářem: „Kocanda nám oznámil, že se chce věnovat kariéře rozhodčího. Byli jsme skoro domluveni s Petrnkem, ale ten nakonec zůstal v Kateřinicích. Hledali jsme na Ostravsku, na Vsetínsku. Zatím to vypadá, že na první kolo půjde do branky obránce Brázdil. Budeme se ještě ptát v Hranicích." Hrachovec chce spoléhat na postupový kádr a po posilách se nepoohlížel. Trenér Janošek udržel střelce Bínu, ale v kabině již nepřivítá Miroslava Vargu, který se chce plně věnovat hokeji a Emila Nečase: „S Emanem jsme zatím nejednali, ale momentálně to vypadá, že nebude pokračovat."

JUŘINKA

U týmu pokračuje úspěšný trenér Václav Škařupa, ale před prvním kolem má na čele mnoho vrásek: „První dvě kola budeme hrát v dosti kombinované sestavě. Kluci si naplánovali dovolené. V týmu již nebude působit Žilinský, který přestoupil do Valašského Meziříčí a Kocián se vrátil do svého rodného Loukova. Z Valašského Meziříčí jsme získali Türscherla a po čase se k nám vrací střelec Vavřík ze Lhotky nad Bečvou. Z dorostu se přesunul Grygařík. Počítali jsme i s dalšími končícími dorostenci, ale zatím se s nimi nemůžeme na jejich působení domluvit. Ještě bych rád v týmu uvítal minimálně jednoho stopera a na výpomoc chceme přemluvit zkušené Burdu se Štěpánem."

VAL. MEZIŘÍČÍ B

U rezervy Valašského Meziříčí skončil trenér Zbyněk Vinklár. „Z pracovních důvodů jsem u týmu skončil, s klubem jsme se seriózně domluvili. Pokud mi zdraví dovolí, pomohu nyní jako hráč Kelči, kde bych se chtěl v následující sezoně podílet také na práci s mládežnickými celky," vysvětlil svůj odchod mladý trenér. U týmu ho nahradil Daniel Šulák: „Dva roky jsem si dal od fotbalu pauzu a netrénoval. Mám nyní v týmu čtrnáct kmenových hráčů rezervního týmu, plus jsme domluveni, že z prvního týmu k nám budou pendlovat Výmola, Černý a Žilinský. K fotbalu se vrátila dvojice Jakub Výmola a Oleg Ligas, z Kateřinic se vrátil Neuberger. Z rodinných důvodů nám bude na začátku sezony pomáhat Zdeněk Horák, než se opět vrátí do divizního kádru. Poslední změnou je návrat Lutišana na Slovensko."

ZUBŘÍ

Do Zubří se vrací trenér Martin Nerád a hned ho čeká těžký boj s kádrem sužovaným zraněním. „Po operaci je Barabáš, přišli jsme tak o brankářskou jedničku, kterou se stal Jurka vracející se z Prostřední Bečvy. Zdravotní problémy provázejí na začátku sezony další hráče ze základní sestavy. Problémy mají bratři Raždíkové a Petr Majer. A tak jsme museli hledat posily. Ze Semetína přichází zkušený Zdeněk Filgas, z Vigantic se vrací Polách a ze stejného klubu se do velkého fotbalu pokusí vrátit Kamil Barabáš. S manažerem Robertem Jurajdou pracujeme ještě na příchodu jednoho hráče. Škoda, že nám nevyšel příchod Nečase z Rožnova, a tak se poohlédneme dále směrem ke Vsetínu, kde nějaký kvalitní hráč nepatří do základní sestavy svého týmu."