Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 9.kola A-mužstvo-Zlínský deník

6. 10. 2011
 

I. A třída: první vítězství si na své konto připsali fotbalisté SK Vizovice, které vyzrály na Zubří. Přesto i nadále zůstávají poslední

Přesto zůstávají se čtyřmi body na chvostu tabulky.

SKUPINA A

HUTISKO – BRUMOV B 2:0 (0:0)

První poločas byl vyrovnaný, ale nebezpečnější před brankou soupeře bylo Hutisko. Už ve 2. minutě sám před brankářem neuspěl Škopek. Ve 40. minutě napálil krásně na branku míč z voleje Špirko a první půlku ukončila rána Vaštíka do tyče. Hutisko zlomilo zápas po přestávce. V 59. minutě trefil po Blaževičově přihrávce aktivní Škopek břevno. O dvě minuty později se po centru střídajícího Romana Křenka trefil přesně hlavou Škopek – 1:0. V 82. minutě uvolnil Škopek Blaževiče, který se trefil přesně k tyči – 2:0. O rozdělení bodů, které zůstaly na Hutisku, bylo rozhodnuto.

Branky: 61. Škopek, 82. Blaževič. Rozhodčí: Dokoupil – Kýr, Skalický.

VAL. KLOUBOUKY – HOVĚZÍ 2:1 (0:0)

Už v první minutě uvolnil Nahodil Habance, který ale minul tři tyče. Ve 23. minutě šli hosté tři na jednoho, ale domácí brankář pokus zneškodnil. Ve 38. minutě se Kachlík srazil s protihráčem a střet odnesl zlomeným nosem a tržnou ránou. Dvě minuty před koncem první půle unikal Habanec sám na brankáře, ale míč si chystal tak dlouho, až mu jej obránce odkopl. V 53. minutě si vzal Šrámek míč na hranici vápna a střelou k tyči dostal hosty do vedení. Po necelé hodině hry centroval Sáblík z pravé strany, Nahodilovu střelu sice gólman vyrazil, ale Baláž dorazil míč do sítě – 1:1. V 79. minutě napřáhl na vápně Nahodil a tvrdou střelou rozhodl o vítězství Valašských Klobouk.

Branky: Habanec, Nahodil – Šrámek. Rozhodčí: Vlašic – Janča, Toman. Valašské Klobouky: Kovařík – Častulík, Nikolén, Habanec, Nahodil, Novák, Kachlík, Kocourek, Kováč, Smolka, Nedavaška. Střídali: Sáblík, Baláž, Maňas.

SLAVIČÍN B – VLACHOVICE 1:0 (0:0)

Derby dvou sousedních klubů se v prvním poločase odehrávalo mezi šestnáctkami a obě mužstva si vytvořila po jedné gólové šanci. Domácí nastřelili tyč Dorúškem a hostům nebyla uznána branka pro ofsajd. Druhá půle byla stejně vyrovnaná jako první dějství a bylo zřejmé, že první branka rozhodne. Nakonec byli šťastnější domácí, když v 83. minutě napřáhl ke své životní trefě Fojtík a z třiceti metrů vymetl nechytatelnou bombou pravý horní růžek hostující branky. Domácí vydřeli cenné body z velmi dobrým soupeřem.

Branka: 83. Fojtík. Rozhodčí: Janča, Vlašic,Toman, 150 diváků. Slavičín B: Talčík – Fojtík, Lukáš, Švach, Šebák, Dorúšek, Neuman, Floreš, Macek, Kulíšek, Frolo. Střídali: Pekárek, Šála. Vlachovice: Fojtík – Horáček, Kolouch, Hodulík, Milch, Šurán, Hovězák, Míča, Šimoník, Vavrys, Horáček.

LUKOV – ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ 1:1 (1:0)

Zpočátku byli aktivnější hosté, ale aktivitu proměnili pouze gólem z ofsajdu, který nebyl uznán. Postupně se začali prosazovat Lukovští a ve 36. minutě po ose Macík – Teplý – Malota, který akci zakončil – 1:0. Další dva náznaky šancí Lukova do konce první půle pak zůstaly bez efektu. Ve druhé půli začali opět lépe hosté. V 50. minutě vytáhl superzákrok lukovský brankář, který dokázal vytáhnout umístěnou střelu k tyči z deseti metrů do bezpečí. O šest minut později zahráli domácí povedený signál po standardní situaci, na jehož konci byl Šumšal, ale brankář jeho brankovou střelu rovněž vyrazil. Poté převzali iniciativu opět hosté a v rozmezí 60. až 71. minuty musel brankář Jokl třikrát čelit nebezpečným situacím. Domácí se mohli prosadit v 73. minutě, kdy postupovali tři sami na jediného obránce, ale Vitovský po dlouhém sprintu už nedokázal přes tohoto přihrát na zcela volné dva spoluhráče. S přibývajícím časem převaha hostů sílila. Svou aktivitu hosté přetavili v 76. minutě ve vyrovnávací branku. Po akci po pravé straně si téměř na brankové čáře pohráli se Sedláčkem a pronikajícího útočníka téměř v nulovém úhlu zastavil v pokutovém území nedovoleně Dobiáš. Nařízenou penaltu hosté s přehledem proměnili. Poté se střídaly akce na obou stranách, ale bylo vidět, že domácím viditelně docházejí síly i díky prázdné lavičce náhradníků. Ti mohli být nakonec rádi i za zisk bodu, neboť už v nastaveném čase Štítná promrhala tutovku, která skončila rohem.

Branky: Malota – Sloboda. Dujíček – Daněk, Mitáček, 100 diváků. Lukov: Jokl – Dobiáš, Sedláček, Šimčík, M. Vitovský, Macík, Velikovský, Šumšal, J. Drábek, T. Teplý, Malota. Štítná n. Vl.: Vaculík – Sloboda, Liška, Kořenek, Šuráň, Babulík, Soja, Machuča, VaculíkT., Chovančík. Střídali: Krajíček, Zvoníček, Polách.

VIDČE – P. LHOTA 1:1 (1:1)

Hosté se na Valašsku předvedli ve výborné formě a po celý zápas byli fotbalovějším týmem. Domácí jakoby na Sahaře přišli o sílu a chuť. Podkopná Lhota od prvních minut zvolila hru na urostlého Štěpána Ročáka, který byl cílem všech rohových kopů a dlouhých autů. Na první branku zápasu ale hostům namazal nervózně hrající stoper Marák, jehož špatnou přihrávku proměnil ve 25. minutě Ročák – 0:1. Domácí tým probudil až těsně před přestávkou Kramoliš. Pavel Drda mu nabídl přihrávku do šestnáctky, kanonýr mířil přesně – 1:1. Druhý poločas začal ostřelováním Petruželovy branky – Ročák mířil vedle, Staněk do brankáře, závar po rohu likvidoval Petružela. Hlavička Kramoliše byla jen labutí písní – neměla přesnost a razanci. V poslední desetiminutovce díky slunci si domácí málem po rohu vstřelil vlastní branku, Petružela ale vytáhl skvělý zákrok při nečekané hlavičce spoluhráče. V 87. minutě si domácí vymodlili trestný kop ze 20 metrů – zázrak se nekonal. Kramoliš mířil do zdi. Domácí tým vyloženě šlapal vodu a děkoval za bod.

Branky: 44. Kramoliš – 25. Ročák. Rozhodčí: Skalický – Kýr, Blažek. P. Lhota: Valčík – Čunek, Videman, Psota, Mahďák, Holeňák, Bořuta, Staněk, Malčík, Minařík, Ročák. Na střídání: Hrdlička, Srovnal, Nevrlka. Trenér: Bořuta.

SK VIZOVICE – ZUBŘÍ 2:1 (1:1)

Od počátku se hrál vyrovnaný zápas bez výraznějších šancí. První se prosadili hosté, když skóre otevřel Drda. Zubří však po půlhodině hry vyrovnalo po pěkné kombinaci Dvořákem. Na začátku druhé půle se hosté sami oslabili, když byl za kritiku rozhodčího vyloučen Tichý. Vizovice otočily výsledek v 70. minutě, když je dostal do vedení Velev. Fotbalisté Zubří už v oslabení neměli síly na odpověď a domácí přerušili sérii těsných porážek a získali první vítězství v sezoně.

Branky: 30. Dvořák, 70. Velev – 21. Drda. Rozhodčí: Perutka – Kneisl, Stodůlka, ČK Tichý. SK Vizovice: Pavelka – Valenta, Novák, Polách, Studeník – Velev, Dvořák, Jurečka (58. Kolařík), Sviečka (89. Haboň) – Kudrnáč, Hlava (53. Lukáš). Trenér: Cahyna.

DALŠÍ VÝSLEDEK:

Dol. Bečva – Juřinka 4:3 Kozák 2, Šena V., Vojkůvka J. – nehl.

1. Vidče 9 7 1 1 19:5 22
2. Hutisko 9 6 1 2 21:11 19
3. Dol. Bečva 9 6 0 3 23:19 18
4. Hovězí 9 5 1 3 24:14 16
5. Val. Klobouky 9 5 1 3 16:13 16
6. Vlachovice 9 4 2 3 11:13 14
7. Zubří 9 4 1 4 16:13 13
8. Brumov B 9 4 1 4 12:16 13
9. Slavičín B 9 3 2 4 12:13 11
10. Štítná n. Vl. 9 3 2 4 15:18 11
11. Lukov 9 3 1 5 6:16 10
12. Podkop. Lhota 9 2 2 5 13:18 8
13. Juřinka 9 2 0 7 16:26 6
14. SK Vizovice 9 1 1 7 11:20 4