Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 9.kola A-mužstvo-Valašský deník

4. 10. 2011

Tomáš Kozák rozhodl drama na Dolní Bečvě

Valašsko /FOTOGALERIE/ – Vidče podalo nejslabší výkon sezony a bylo doma rádo za bod. Hutisko bylo střelecky velmi aktivní, ale rezervu Brumova pokořilo pouze dvakrát. Hovězí s improvizovanou obranou i tak mohlo myslet ve Valašských Kloboukách na bodový zisk.  

 1. A TŘÍDA

VIDČE – P. LHOTA 1:1 (1:1)

První v tabulce a třetí od konce. Tak byly rozdány karty před tímto duelem. Po závěrečném hvizdu váhavého sudího Skalického diváci přemýšleli, zdali to není opačně. Hosté se na Valašsku předvedli ve výborné formě a po celý zápas byli fotbalovějším týmem. Domácí jakoby na Sahaře přišli o sílu a chuť. Hráči Podkopné Lhoty od prvních minut zvolili hru na urostlého Štěpána Ročáka, který byl cílem všech rohových kopů a dlouhých autů. Na první branku zápasu ale hostům namazal nervózně hrající stoper Marák, jehož špatnou přihrávku proměnil ve vedoucí branku Ročák – 0:1. Běžela 25. minuta. Domácí tým probudil až těsně před přestávkou Kramoliš. Pavel Drda mu nabídl přihrávku do šestnáctky, kanonýr mířil přesně – 1:1. Byla to první, a bohužel v tomto zápase poslední fotbalová akce Vidče. Druhý poločas začal ostřelováním Petruželovy branky – Ročák mířil vedle, Staněk do brankáře, závar po rohu likviduje Petružela. Hlavička Kramoliše byla jen labutí písní – neměla přesnost a razanci. V poslední desetiminutovce díky slunci si domácí málem po rohu vstřelil vlastní branku, Petružela ale vytáhl skvělý zákrok při nečekané hlavičce spoluhráče. V 87. minutě si domácí vymodlili trestný kop ze 20 metrů – zázrak se nekonal. Kramoliš mířil do zdi. Přišel závar – hosté přežili. Domácí tým vyloženě šlapal vodu a děkoval za bod.

Sečteno – podtrženo: Vidče špatný den, děkujeme za bod. Podkopná Lhota byli jsme lepší – bereme od lídra bod, slavíme.
BRANKY: 44. Kramoliš – 25. Ročák. VIDČE: Petružela – Křenek, Vl. Urban, Marák, Špůrek – P. Drda, Nerad, P. Urban, Vaculín (55. Vašut) – Kramoliš, Dobeš.

HUTISKO – BRUMOV B 2:0 (0:0)

První poločas byl vyrovnaný, ale nebezpečnější před brankou soupeře byli domácí. Ve 2. minutě sám před brankářem neuspěl Škopek. Ve 40. minutě napálil krásně na branku míč z voleje Špirko a první půlku ukončila rána Vaštíka do tyče. Hutisko zlomilo zápas po přestávce. V 59. minutě trefil po Blaževičově přihrávce aktivní Škopek břevno. O dvě minuty později se po centru střídajícího Romana Křenka trefil přesně hlavou Škopek – 1:0. V 82. minutě uvolnil Škopek Blaževiče, který se trefil přesně k tyči – 2:0. O rozdělení bodů, které zůstaly na Hutisku bylo rozhodnuto,.

BRANKY: 61. Škopek, 82. Blaževič.
HUTISKO: Horák – Vašek (86. Josef Koláček), Petr, Robin Křenek, Vaštík – Jaroslav Koláček (46. Roman Křenek), Macíček, Abík – Škopek – Špirko, Blaževič (84. Jakub Mikulenka).

V. KLOBOUKY – HOVĚZÍ 2:1 (0:0)

Nováček přijel do Klobouk s rozpadlou obranou. V defenzívě mu chyběla čtyřka zraněných hráčů. Neplodná převaha domácích v prvním poločase nenadělala příliš strach brankáři Hučíkovi. Ve 30. minutě měl možnost Kovář, ale špatně si zpracoval míč a domácí brankář byl rychlejší. Po hodině hry se hosté dočkali, když střídající Kovář se trefil přesně placírkou k tyči z hranice pokutového území – 0:1. V 70. minutě likvidoval Hučík šanci domácích, ale na dorážku nestačil – 1:1. V 82. minutě hostující brankář chyboval, když vůbec nereagoval na skrytou střelu zpoza obránce – 2:1. Hovězí ztratilo zbytečně body.

BRANKY: 70. Habanec, 82. Nahodil – 60. Šrámek.
HOVĚZÍ: Hučík – Varaja, Juřica, Martin Kučera, Radek Kučera – Daniel Hromada, Martin Hromada, Štrbík, Zámečník – Zádilský (46. Šrámek), Ko­vář.

D. BEČVA – JUŘINKA 4:3 (3:2)

Nervózní utkání přineslo kupu branek. Hosté měli skvělý vstup do utkání. V 7. minutě se nechytatelně trefil do šibenice Jurajdovy branky Pančochář – 0:1. V 9. minutě připravil domácím druhý šok podobně přesnou střelou Kuchař – 0:2. Domácí probudila gólová hlavička Vladislava Šeny po rohovém kopu z 15. minuty.

V 18. minutě připravil vyrovnání Paprskář pro Kozáka – 2:2 a začínalo se znovu. Dokonalý obrat přišel ve 28. minutě, kdy Josef Vojkůvka děkoval za perfektní gólovou asistenci Kozákovi – 3:2. Po přestávce se brankostroj zmírnil, ale v 65. minutě se kopala penalta. Maléř fauloval Kociána a Pančochář srovnal na 3:3. Vítěznou branku vstřelil v 82. minutě Kozák, který pro něho nezvykle pravou nohou prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 4:3. Krásnou brankou bylo dovršeno atraktivní utkání.

BRANKY: 15. Vladislav Šena, 18. a 82. Kozák, 28. Josef Vojkůvka – 7. a 65. Pančochář, 9. Kuchař.
D. BEČVA: Jurajda – Filka, Maléř, Adam Růčka (67. Hajda), Adamec – Stavinoha, Josef Vojkůvka, Vašek, Vladislav Šena (80. Petr Růčka) – Kozák, Paprskář (90. Krhůtek).
JUŘINKA: Petrnek – Škařupa, Bartoň, Konvičný, Kocián – Kuchař, Sovák, Žilinský, Burda (85. Koleček) – Pančochář, Štěpán.

VIZOVICE – ZUBŘÍ 2:1 (1:1)

Zubří si připsalo výsledkový i herní výpadek a dopřálo tak poslednímu celku tabulky oslavit první vítězství. Do 20. minuty i díky brankáři Barabášovi přežili hosté dvě možnosti domácích. Ve 20. minutě volala po penaltě akce faulovaného Jurajdy. Od té doby začali hosté bojovat s nepřízní trojice rozhodčích. Ve 25. minutě vysunul Jurajda Drdu, a ten zahrál domácímu brankáři na housle – 0:1. Ve 32. minutě ztratili hostující obránci míč a Dvořák srovnal – 1:1. Po přestávce začali lépe hosté. V 50. minutě unikal sám na domácího brankáře Drda, ale jeho regulérní branka nebyla asistentem rozhodčího uznána pro ofsajd. To nervově nevydržel stoper Tichý a byl za kritiku hlavního rozhodčího vyloučen. V deseti hosté vyklidili pole. Rozhodující branka padla v 75. minutě po rychlém kontru Vizovic, na jehož konci byla přesná trefa Veleva na konečných 2:1.

BRANKY: 32. Dvořák, 75. Velev – 25. Drda
ZUBŘÍ: Barabáš – Šusťáček, Berka, Tichý, Václav Frňka – Krupa, Libor Raždík, Mičkal, Pavlíček – Drda, Jurajda (70. Pavlica).
Další výsledky: Slavičín B – Vlachovice 1:0, Lukov – Štítná n. Vl. 1:1.