Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 7.kola A-mužstvo-Zlínský deník

20. 9. 2011
SKUPINA A

HOVĚZÍ – BRUMOV B 4:0 (2:0)

Hosté propadli především v důrazu a orientaci v pokutovém území, jinak totiž hráli s Hovězany vyrovnaný zápas. V první půlhodině hry to vůbec nevypadalo na tak jasný výsledek. Domácí hodně kazili ve středu hřiště, hostům však k potrestání chyběla větší zkušenost. V 17. minutě rozjeli domácí gólovou akci, na jejímž konci stál Martin Hromada a jeho perfektní lob. Za deset minut přišla další nebezpečná akce Hovězanů. Centr z poloviny hřiště hlavičkoval Šrámek pouze do břevna, dorážku Kováře brumovský gólman vytáhl. Na následný roh a hlavičku Zámečníka však byla obrana hostů již krátká. Druhý poločas Hovězí v pohodě bránilo neškodné ofenzivní akce soupeře, navíc ještě přidalo další dvě branky. Nejprve po presinku zakončil Zámečník. Zanedlouho pak gólovou tečku za utkáním po efektní akci dal Dan Hromada. Na hrozivých 5:0 mohl poté zvýšit Kovář, jeho střelu z dvaceti metrů však brankář hostů vyrazil a poradil si i s dorážkou Dana Hromady. Alespoň snížit mohli hosté po perfektní ulici Šindlera, Vaněk ale balon těsně nedoběhl.

Branky: 29. a 58. Zámečník, 17. M. Hromada, 65. D. Hromada. Rozhodčí: Perutka – Stodůlka, Kneisl. Brumov B: Vypušťák – Kolínek (68. Kubín), Staník, Miklas, Novák – Šindler, Řehák D., Zvoníček, Vaněk – Trnavský, Filo. Trenér: M. Vaněk.

HUTISKO – VLACHOVICE 1:2 (0:0)

Hutisko do svého soupeře v prvním poločase doslova bušilo, ale bez gólového efektu. Největší šanci první půle měl v 29. minutě Škopek, který zcela sám minul branku po rohu Vašíka. Po přestávce se domácí dočkali. Vysunuli Robina Křenka na hrot a v 53. minutě se trefil z hranice pokutového území přesně Špirko – 1:0. Domácí vedoucí branka neuklidnila. V 64. minutě neviděl Horák ukrytou střelu Šimoníka za vlastními obránci – 1:1. Kalich hořkosti si domácí vypili až do dna v 79. minutě, kdy se nechal Macíček přehlavičkovat daleko menším Šimoníkem a hosté následnou akci přetavili ve vítěznou branku. Vlachovice vezou z Hutiska velmi překvapivě plný ranec bodů.

Branky: 53. Špirko – 64. a 79. Šimoník. Rozhodčí: Polaštík – Novák Jar., Ponížil.

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ 2:1 (1:0)

Již v 6. minutě nastřelil Kachlík z trestného kopu tyč. Po necelých dvaceti minutách už slavil, když po faulu na Nedavašku z penalty otevřel skóre. Výhru Valašských Klobouk pojistil druhou brankou až v 79. minutě Nikolén, jenž zužitkoval centr Kocourka – 2:0. Jenže o čtyři minuty později zápas zdramatizoval po rohu Vaculík – 2:1. Štítná už ale vyrovnat nedokázala.

Branky: 18. Kachlík, Nikolén – Vaculík. Rozhodčí: Holub – Zubek, Chlavišťan. Valašské Klobouky: Kovařík – Častulík, Nikolén, Habanec, Nahodil, Novák, Kachlík, Kocourek, Kováč, Smolka, Nedavaška. Střídali: Sáblík, Baláž.

SLAVIČÍN B – POD. LHOTA 3:1 (1:0)

Domácí začali aktivně a soupeře nepustili do hry, z čehož pramenily především standardní situace. Gólu se však Slavičín dočkal až ve 35. minutě po pěkné kombinaci a následné kličce Macka, kdy vyšachoval dva obránce hostů a nechytatelnou bombou z hranice šestnáctky otevřel skóre. Hned v úvodu druhé půle se prosadil opět domácí bombér Macek, který se po centru od Botha trefil z voleje přesně k tyči – 2:0. Slavičín poté kontroloval hru, navíc Jaroš po sólu obešel i brankáře, ale do prázdné branky nedokázal zakončit. Podkopná Lhota míč nakopla a domácí Lukáš musel hasit chybu Švacha jen za cenu červené karty. Následně rozhodčí navíc podle názoru Slavičína nařídil nesmyslnou penaltu a Bořuta snížil. Domácí ale skvěle bránili i v deseti a v 84. minutě se opět trefil Macek, který tak završil svůj premiérový hattrick sezony. Domácí po čtyřech zápasech v řadě bez výhry bodovali naplno.

Branky: Macek 3 – Bořuta. Rozhodčí: Zubek, Clevištan, Holub, 100 diváků. Slavičín B: Talčík – Fojtík, Lukáš, Švach, Jaroš, Kříž, Neuman, Macek, Dorúšek, Kulíšek, Both. Střídali: Frolo, Pekárek, Floreš, Šebák. Podkopná Lhota: Valčík – Čunek, Psota, Staněk, Videman, Holenák, Bořuta, Hrdlička, Červenka, Ročák, Nevrlka.

LUKOV – JUŘINKA 2:1 (1:1)

Po čtvrthodině hry Juřinka zužitkovala chybu Lukova v rozehrávce na půli hřiště a po rychlé akci šla do vedení. Hned po rozehrávce mohlo být srovnáno, ale Šimčíkův střelecký pokus a následnou teč Šumšala zlikvidoval gólman hostů. V 17. minutě pak byl blízko k vyrovnání Malotův střelecký pokus, ale brankář Juřinky opět předvedl své kvality. Střelecký zápis tak přišel pro domácí zaslouženě ve 23. minutě. Po akci Kovář – Malota – Šumšal si premiérový gól v Lukově připsal Malota – 1:1. Lukovští byli i nadále aktivnější, ale další dvě příležitosti Velikovského a Maloty zůstaly nevyužity. Také po přestávce Lukov hýřil aktivitou, ale bez gólového efektu. O osudu zápasu se rozhodlo až v 82. minutě. Sudí potrestali několikrát opakovaný přešlap pokutového území hostujícího brankáře trestným kopem a Malota se ukázal i jako úspěšný exekutor standardních situací – 2:1. Už v nastaveném čase mohl po přihrávce Maloty pečetit vítězství domácích Teplý, ale proti byl opět brankář hostů – nejlepší hráč soupeře.

Branky: Malota 2 – Kuchař. Rozhodčí: Dokoupil – Kýr, Blažek, 80 diváků. Lukov: Jokl, Brázda, L. Vitovský, Šimčík, M. Vitovský, Kovář, Velikovský, Šumšal, J. Drábek, T. Teplý, Malota. Střídali: Sedláček, Hudeček, Kluďák.

DOLNÍ BEČVA – SK VIZOVICE 3:1 (1:1)

V prvním poločase nepotvrzovali domácí roli favorita. Inkasovali po dvojím podběhnutí obránců ve 3. minutě a poté se nakopáváním přizpůsobili stereotypní hře hostí. Náznak zlepšení přišel až ve 34. minutě, kdy Paprskář uvolnil Kozáka, který vyrovnal. Po přestávce začala Dolní Bečva svého soupeře jasně přehrávat. V 69. minutě se ukázaly kombinační schopnosti domácích po další krásné akci. Paprskář uvolnil do druhého sledu nabíhajícího Vaška a Dolní Bečva šla do vedení – 2:1. Dvě minuty před koncem Vladislav Šena vyšperkoval krásnou akci na nabíhajícího Josefa Vojkůvku, který si také po zranění připsal přesný gólový zápis – 3:1. Ve druhém poločase byl rozdíl mezi týmy markantní a domácí po zásluze nepřipustili překvapení.

Branky: 34. Kozák, 69. Vašek, 88. Josef Vojkůvka – nehl.

DALŠÍ VÝSLEDEK: Vidče – Zubří 3:1 Urban, Marák, Vala – Roman,

1. Vidče 7 6 0 1 16:4 18
2. Hovězí 7 5 0 2 21:10 15
3. Hutisko 7 5 0 2 17:9 15
4. Dol. Bečva 7 5 0 2 18:12 15
5. Vlachovice 7 4 1 2 11:12 13
6. Val. Klobouky 7 4 0 3 14:12 12
7. Zubří 7 3 1 3 11:10 10
8. Brumov B 7 3 1 3 10:13 10
9. Slavičín B 7 2 2 3 9:10 8
10. Štítná n. Vl. 7 2 1 4 11:15 7
11. Podkop. Lhota 7 2 1 4 11:15 7
12. Juřinka 7 2 0 5 13:20 6
13. Lukov 7 2 0 5 3:14 6
14. SK Vizovice 7 0 2 6 8:17 1