Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 5.kola A-mužstvo-Valašský deník

6. 9. 2011

Oslabená Dolní Bečva ukončila víěznou šňůru Vidče

Valašsko /FOTOGALERIE/ – Juřinka sehrála v Kloboukách vyrovnanou partii, ale doplatila na dvojí metr rozhodčích. Hutisko splnilo roli favorita ve druhém poločase. Zubří bojuje s velmi nevyrovnanou výkonností.  

 1. A TŘÍDA
VIDČE – D. BEČVA 0:2 (0:0)

Derby přilákalo i v konkurenci zápasu české reprezentace ve Skotsku více než 300 diváků a ti se rozhodně nenudili. Dosud neporažené Vidče poprvé padlo a to dokonce v domácím prostředí, hosté bez čtyř hráčů základní sestavy vyhráli zaslouženě.

Po bezbrankovém poločase plném šancí měl druhý poločas rozhodnout a bylo to o tom, kdo dá první branku. V 55. minutě domácí po rohu udělali doslova hokejový závar, ale Dobeš střílel jen do Jurajdy. Záhy Kramolišova hlavička mířila vedle. Po hodině hry přišla krásná akce z domácí dílny. Vladimír Urban své sólo přes půl hřiště řešil přihrávkou na Pavla Drdu, jeho střílený centr ale na přední tyči rybičkou Lukáš Vala minul. To byla tutovka. Trest přišel zákonitě. V 63. minutě od levého praporku zacentroval Paprskář a na zadní tyči zůstal zapomenutý Stavinoha. Jeho hlavičku marně Vladimír Urban vykopával z brankové sítě – 0:1. O tři minuty později přišla paráda Kozáka. Krásnou střelou z levého křídla do protějšího rohu Valovy branky potěšil srdce fotbalových fajnšmekrů – 0:2. Domácí měli na zvrat ještě 25 minut, ale šanci si nevytvořili. Několik rohových kopů a trestný kop Kramoliše k úspěchu nevedly.

Hosté hráli takticky výborně a radovali se ze tří bodů.

BRANKY: 63. Stavinoha, 66. Kozák. VIDČE: M. Vala – M. Drda, Marák, Vl. Urban, P. Urban – P. Drda, Dobeš (80. Frňka), Nerad, Křenek (46. Vaculín) – L. Vala, Kramoliš. D. BEČVA: Jurajda – Adamec, R. Maléř, A. Růčka, Skalík (20. Hajda) – Stavinoha, Martinák, Vašek, Vl. Šena – Paprskář (70. J. Vojkůvka), Kozák (84. R. Růčka).

HOVĚZÍ – ŠTÍTNÁ N. VL. 3:0 (1:0)

Tak jasné vítězství nováčka nad loňským celkem ze špičky tabulky se nečekalo. Ačkoliv si Štítná v průběhu zápasu vytvořila nespočet šancí, v koncovce se trápila. V první půli se hned v úvodu mohl mezi střelce zapsat Kořenek, jeho jedovou střelu z 20 metrů však Koňařík nadvakrát zlikvidoval. Chvíli po něm se v obrovské šanci objevil Soja, jeho lob však skončil za bránou. Hovězí naopak z jediné šance v prvním poločase skórovalo. Na rohový kop Hromady si naběhl Šrámek a hlavičkou nedal Vaculíkovi v bráně hostů šanci – 1:0. Za hosty to poté z voleje zkoušel Tomáš Hnaníček, Koňařík byl na místě. Stejně dopadl i pokus Tomáše Vaculíka o střelu kolem zdi. V závěru prvního poločasu pak Soja ve velké šanci nezpracoval balon. Druhý poločas začali Hověžané na jedničku. Duo Šrámek – Kovář hned dvakrát uniklo hostující obraně. Nejprve sice Kovář na Vaculíka nevyzrál, podruhé už domácí kanonýr nezaváhal – 2:0. V 60. minutě hledal přetaženým centrem hostující Šuráň Šenkeříka, ten však míč těsně nedoběhl. Nezdarem skončila i tvrdá hlavička Kořenka, která šla přesně doprostřed brány. Hosté s postupem času více otevírali hru a Hověžané toho patřičně využili. Kovář předložil míč Šrámkovi před práznou branku, domácí expres však šanci trestuhodně zahodil. Jeho zaváhání za několik chvil napravil Kovář, kterého vybídl ke skórování Juřica – 3:0. Střelecký zmar Štítné vyvrcholil v poslední minutě utkání, kdy Koňařík skvělým zákrokem zmařil šanci Šenkeříkovi.

BRANKY: 20. Šrámek, 53. a 85. Kovář. HOVĚZÍ: Koňařík – Kučera R. (58.Varaja), Kocurek, Kostka R., Juřica – Hromada D. (87. Kašpar Jar.), Štrbík K. st., Blaha, Hromada M. – Šrámek, Kovář.

HUTISKO – P. LHOTA 2:0 (1:0)

V prvním poločase se hrálo vyrovnané utkání, ve kterém nebylo k vidění moc nebezpečných situací ani před jednou brankou. Hutisko se v roli favorita prosadilo ve 36. minutě, kdy důrazný Macíček přehlavičkoval hostujícího brankáře, jenž čistý souboj s domácím záložníkem neustál – 1:0. Po přestávce měli již domácí více ze hry a svého soupeře přehráli. V 52. minutě se po centru Špirka trefil nádherně hlavou do šibenice Škopek – 2:0. Bylo prakticky rozhodnuto. Hosté neměli kvalitu na snížení nebo vyrovnání a mohli inkasovat z dalších možností Hutiska. David Mikulenka se neprosadil, po něm zblízka ani Vašek. Abík nedorazil z dobré pozice Vaštíkovu střelu, ale domácím to v konečném výsledku vůbec nevadilo a tři body zůstaly doma.

BRANKY: 36. Macíček, 52. Škopek. HUTISKO: Horák – Vašek (84. Josef Koláček), Petr, Robin Křenek, Vaštík – Roman Křenek, Macíček, Škopek, Abík – Špirko, David Mikulenka (64. Jaroslav Koláček).

V. KLOBOUKY – JUŘINKA 5:2 (2:0)

Juřinka s šestnáctiletým brankářem Ručkou v sestavě spálila několik jasných šancí. Ublížil jí také hlavní rozhodčí, který hru rukou v pokutovém území posuzoval různě na obě strany. Zatímco domácí pokutový kop kopali, hostům byl ve dvou případech odepřen. Hned v 1. minutě se musela Juřinka vzpamatovat z gólového šoku, když se po rychlém útoku pod břevno trefil z hranice pokutového území Kocourek – 1:0. Ve 35. minutě se netrefil z dobré pozice Kocián. Ve 36. minutě vysunul nezištně Žilinský Škařupu, ale ten si vylámal zuby na domácím brankáři. Ve 40. minutě vyšel domácím další rychlý kontr a Nahodil zvyšoval na 2:0. Po přestávce v 51. minutě dostali na rozdíl od hostů výhodu penalty domácí a Kachlík zvyšoval na 3:0. V 55. minutě nestačila hostující obrana pokrýt Nahodila a bylo to již 4:0. A pak začaly možnosti Juřinky se zápasem ještě něco udělat. Pančochář trefil břevno, Kocián minul, Štěpán ztroskotal opět na brankáři. Trefil se Pančochář a po něm ještě Martin Šindelek – 4:2. Poslední slovo však patřilo domácímu Nikolenovi, který v 76. minutě hned reagoval na druhý gól Juřinky a hlavou upravil výsledek na konečných 5:2.

BRANKY: 1. Kocourek, 40. a 55. Nahodil, 51. Kachlík, 76. Nikolen – 67. Pančochář, 75. Martin Šindelek. JUŘINKA: Ručka – Šnajdr (46. Konvičný), Petr Koleček, Pančochář, Martin Šindelek – Kopřiva (70. Burda), Bartoň, Škařupa, Žilinský, Kocián – Štěpán.

SLAVIČÍN B – ZUBŘÍ 1:1 (1:0)

Zubří ještě ani k jednomu utkání v sezoně nenastoupilo kompletní. I tentokrát to hlavně v prvním poločase bylo znát. Za ten druhý si po velkém zlepšení zasloužili plný bodový zisk a nebyli k němu daleko. Slavičín začal velmi aktivně a po celou první půli měl výraznou herní převahu. Do opravdové šance se dostali domácí jen jednou a byla z toho vedoucí branka. Ve 40. minutě vydláždili klasickou českou uličku, Barabáš musel vyběhnout, ale na kličku unikajícího hráče nestačil – 1:0. Hosté naznačili, že jim není osud utkání lhostejný ve 44. minutě, kdy Ivo Roman vystřelil a za překonaného brankáře zaskakoval na brankové čáře obětavý obránce a míč uklidil do bezpečí. Po přestávce vyběhli hosté jako zcela vyměněný celek. Najednou byli u všeho o krok dříve a vyhrávali osobní souboje. Hned z první šance druhého poločasu srovnali. Robert Jurajda obešel tři protihráče a nadýchaným obloučkem za obranou našel Ivo Romana. Jeho křižná hlavička zaplula do šibenice domácí branky – 1:1. Zubří narostla křídla a Karel Drda mohl dva své úniky přetavit ve vedoucí branku. Do podobné situace se dostal i Mičkal, ale také neuspěl. V 88. minutě zhasla naděje hostů na výhru definitivně. Jurajda trefil totiž pouze břevno branky Slavičína, a tak Zubří bralo pouze bod.

BRANKA: 48. Ivo Roman.

ZUBŘÍ: Barabáš – Berka, Tichý, Jiří Raždík, Pavlíček – Libor Raždík, Jurajda, Mičkal, Drda – Ivo Roman (70. Šusťáček), Krupa. Další výsledky: Vlachovice – Brumov B 0:1, Lukov – SK Vizovice 1:0.