Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 4.kola -I.A třída sk.A - Valašský deník

31. 8. 2011

 

1. A třída: fotbalisté Vidče jsou zatím na vítězné vlně

Valašsko – Zubří hodně zlepšilo herní projev a udolalo Valašské Klobouky. Hovězí mělo šanci na úspěch, ale hlavní rozhodčí byl proti. Dolní Bečva bojuje se zraněním opor, ale s Lukovem si doma poradila bez větších problémů.

 

1. A TŘÍDA

JUŘINKA – HUTISKO 3:2 (1:1)

Možná se nečekalo, že se Juřinka letos bodově poprvé prosadí v tomto utkání s dosud neporaženým vedoucím celkem tabulky. Do desáté minuty vyslala oba celky po dvou střelách na branku a ukázala, že půjde o zajímavé utkání. Ve 14. minutě přestřelil osamocený Štěpán z dobré pozice branku. V 16. minutě šli hosté do vedení, když se přesně trefil Abík – 0:1. Ve 20. minutě mohl vyrovnat Žilinský, ale podobně jako před ním Štěpán minul Horákovu branku. Ve 26. minutě domácí po zásluze vyrovnali, když střelu Konvičného vyrazil Horák pouze ke Štěpánovi, a ten se nemýlil – 1:1. David Štěpán byl při chuti a ve 36. a 38. minutě mohl dvakrát dostat domácí do vedení. Poločas uzavřela rychlá akce hostí, ale Petrnek odolal. Nádherný moment si připravil hned po přestávce veterán Bartoň. Domácí obránce se nádherně trefil dalekonosnou střelou do šibenice Horákovy branky – 2:1. V 55. minutě šli domácí do dvoubrankového trháku, když střelu Šnajdra sice Horák vyrazil, ale byl krátký na dorážku Pančocháře – 3:1. V 60. a 65. minutě ukázal své umění domácí brankář Petrnek. Hosté se nevzdávali. V 70. minutě mířil ale na druhé straně Pančochář z trestného kopu do břevna. V 80. minutě mohl další branku Juřinky přidat Kocián, ale mířil vedle. V 89. minutě nedokázal Horáka překonat Žilinský. Juřinka končila zápas ve velké pohodě. Na jejím výkonu není kaňkou ani poslední minuta a výhoda pokutového kopu pro Hutisko. Penaltu proměnil Petr a upravil na konečných 3:2.

BRANKY: 26. Štěpán, 47. Bartoň, 55. Pančochář – 16. Abík, 90. Petr.

JUŘINKA: Ivo Petrnek – Šnajdr, Petr Koleček, Bartoň, Dan Koleček – Kocián, Žilinský, Kuchař, Pančochář – Štěpán, Škařupa.

HUTISKO: Horák – Roman Křenek, Robin Křenek, Petr, Abík – Škopek, Macíček, Špirko, Jaroslav Koláček – David Mikulenka, Jakub Mikulenka.

BRUMOV B – VIDČE 0:4 (0:2)

Spanilá jízda borců ze Sahary pokračuje. Tentokrát rozebrali do šroubku rezervu Brumova, Hlavní zásluhu na tom má útočné duo Lukáš Vala, Michal Kramoliš. Marek Vala v hostující brance podržel svůj tým v úvodu, kdy byli domácí aktivnější. V 15. minutě ale Michal Kramoliš udělal z domácích obránců slalomové tyče a dostal Vidče do vedení – 0:1. V 29. minutě se po pěkné akci trefil jeho parťák z útoku Lukáš Vala – 0:2. Ve druhém poločase Vidče zápas již zcela jasně ovládlo a místy to byla exhibice. V 56. minutě se po rohu trefil přesně hlavou Michal Kramoliš – 0:3. V 75. minutě byl v pokutovém území sražen Michal Kramoliš a Lukáš Vala upravoval z nařízené penalty na 0:4. V 79. minutě měli hosté kopat další penaltu opět po faulu na Kramoliše, ale hlavní rozhodčí byl již k frustrovaným domácím milosrdný. V 84. minutě odmítl Michal Kramoliš svým sólem hattrick. Vidče prožívá nejlepší start do sezony za poslední roky.

BRANKY: 15. a 56. Michal Kramoliš, 29. a 75. Lukáš Vala.

VIDČE: Marek Vala – Milan Drda, Marák, Vladimír Urban, Špurek (81. Frňka) – Pavel Drda, Nerad, Dobeš, Křenek (80. Němec) – Michal Kramoliš, Lukáš Vala.

D. BEČVA – LUKOV 4:0 (2:0)

Dolní Bečva splnila proti zatím nejslabšímu celku soutěže roli favorita. Z marodky se vrátil v roli střídajícího hráče Josef Vojkůvka, ale v zápase chyběl pro zranění hlavy jeho bratr Petr. Navíc se před první brankou ze 17. minuty zranil domácím Jaroslav Šena, který byl hrubě faulován po akci s Vaškem, kterou zakončil Kozák – 1:0. Domácí špílmachr a střelec musel z utkání odstoupit pro podezření na zranění křížových vazů. Ve 41. minutě po podobné akci jako u první branky prosadil po aktivitě Vaška Vladislav Šena – 2:0. Po přestávce domácí přidali taky dvě branky, i když jich mohlo být více. V 55. minutě předvedli domácí účinný presink a Paprskář obešel vybíhajícího brankáře – 3:0. V 65. minutě se držel za hlavu Kozák, který trefil v jasné šanci pouze tyč hostující branky. V 80. minutě se v situaci tří na jednoho prosadil Josef Vojkůvka – 4:0. V závěru nedali domácí pátou branku, když se dva hráči unikající sami na branku vystavili do ofsajdu.

BRANKY: 17. Kozák, 41. Vladislav Šena, 55. Paprskář, 80. Josef Vojkůvka.

D. BEČVA: Jurajda – Martinák, Maléř, Růčka, Skalík – Filka, Jaroslav Šena (18. Adamec), Vašek, Vladislav Šena – Kozák (67. Stavinoha), Paprskář (75. Josef Vojkůvka).

ZUBŘÍ – V. KLOBOUKY 2:1 (1:1)

Hosté měli v Zubří na zisk bodu. Tomu podřídili taktiku, ale zápas nakonec rozhodl Karel Drda, kterému prospělo zařazení do záložní řady. Spolu s Jiřím Raždíkem, který až na jediný moment uhlídal hrotového útočníka Nikolena, patřili k nejlepší hráčům vítězů. Zubří začalo náporem a hned ve 3. minutě se trefil Ivo Roman po akci Drdy a Libora Raždíka. Domácí se uklidnili a větrali křídelními akcemi hostující obranu. Klobouky ale měly dobře zvládnuté kontry a v 28. minutě zasáhl nejistě míč Pavlica, Barabáš zaváhal s vyběhnutím a Nikolen srovnal na 1:1. Po přestávce měli domácí velkou územní převahu. V 56. minutě trefil aktivní Drda břevno. V 61. minutě mířil tentýž hráč po úniku z křídla těsně vedle. V 78. minutě korunoval Karel Drda povedený zápas vítěznou brankou, když mu akci rozjel Berka a přesně zacentroval Pavlíček – 2:1. Zápas ukončila gólová střela Viktora Frňky, ale hostující brankář čaroval. Potvrzující branka nepřišla, ale tři body zůstaly doma.

BRANKY: 3. Ivo Roman, 78. Karel Drda – 28. Nikolen.

ZUBŘÍ: Barabáš – Berka, Jurajda, Jiří Raždík, Pavlica – Pavlíček, Libor Raždík, Mičkal, Drda – Viktor Frňka, Ivo Roman.

P. LHOTA – HOVĚZÍ 3:2 (3:2)

Hovězí mělo v Trnavě na bodový zisk, ale nebylo tak důrazné v koncovce jako velmi tvrdě hrající domácí celek. Hlavní rozhodčí Žniva mnoha spornými výroky připustil vzájemné okopávání a udělal ze zápasu dokonalou bramboračku. Hovězí v prvním poločase dvakrát dotáhlo díky Šrámkovi a Štrbíkovi jednobrankový náskok Podkopné Lhoty. Na třetí branku po přestávce již reagovat nedokázalo, a to také díky tomu, že nebyl po jasném nedovoleném zákroku na Šrámka pískán ve prospěch nováčka soutěže pokutový kop, který jim mohl zajistit velmi cenný bod.

BRANKY: 24. Šrámek, 41. Štrbík.

HOVĚZÍ: Hučík – Radek Kostka, Kučera, Kocurek, Zdeněk Kostka – Bláha, Martin Hromada, Štrbík, Martin Hromada – Šrámek, Zádilský.