Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 3.kola A-mužstvo-I.A třída

26. 8. 2011

Lukov nemá body ani góly. Netrefil se 270 minut

Region – Ještě čtyři týmy I. A třídy drží po třech odehraných kolech stoprocentní bilanci. Ve skupině A jsou to valašské celky Hutisko a Vidče, v béčku Slovácko C s Nedachlebicemi.

 
 

Naopak ani bod dosud nezískaly už jen tři týmy z „valašské“ skupiny, SK Vizovice, Juřinka a Lukov, který jako jediný zatím ani neskóroval.

SKUPINA A

ŠTÍTNÁ N. VL. – BRUMOV B 2:2 (1:1)

Do zápasu nastoupili aktivněji Brumovští, kteří měli více balon na svých kopačkách a ohrožovali domácí branku. Nakonec dokázali využít toho, že jeden z domácích obránců byl delší dobu ošetřován, a zaslouženě se ujali vedení. Gól je ještě více povzbudil a dále hrozili domácí brance. Štítná se dostala do hry až po 20. minutě, kdy neproměnila dvě vyložené šance. Nakonec se přece jen dočkala vyrovnání po zaváhání hostující obrany a nádherné ráně T. Vaculíka do horního růžku brány. Druhý poločas začali domácí tlakem a hned se jim podařilo stejným hráčem skóre otočit po standardní situaci. Štítná dál hrozila hostující obraně rychlými brejky a měla několik příležitostí výsledek pojistit. To se jí však nepodařilo, a tak přišel trest v závěru utkání. Po závaru před brankou se míč dostal k hostujícímu kapitánovi Staníkovi, který nekompromisně vyrovnal.

Branky: 24. a 47. Vaculík T. – 6. Řehák, 86. Staník. Rozhodčí: Minarčík, 180 diváků. Štítná nad Vláří: Vaculík P. – Sloboda – Liška, Kořenek, Machuča – Šuráň J., Zvoníček (87. Krajíček), Hnaníček, Chovančík (67. Polách) – Šenkeřík (59. Soja), Vaculík T. Brumov B: Vypušťák – Novák, Staník, Miklas, Kolínek – Filo, Krahula, Kiačik (66. Vaněk), Řehák (75. Janáč) – Trnavský, Ritter (55. Juřica).

VLACHOVICE – POD. LHOTA 3:3 (1:2)

Vlachovice nastoupily bez čtyř hráčů základní sestavy, což bylo na jejich hře znát. Většina prvního poločasu se odehrávala mezi oběma šestnáctkami s minimem příležitostí, které přišly až ve druhé části. Nejprve ve 32. minutě zaváhal Šuráň, aby se o sedm minut později k odraženému míči dostal Minařík a poslal hosty do vedení. Tři minuty před přestávkou Minařík nacentroval a Červenka zavěsil – 0:2. V poslední minutě poločasu si prudký centr Vavryse kopl hostující hráč do vlastní sítě – 1:2. Po pauze Vlachovice nastoupily aktivněji a v 53. minutě vyrovnaly D. Horáčkem z přímého kopu. V 71. minutě hosté kopali roh a Manďák je poslal opět do vedení. Domácí měli stále více ze hry a v 82. minutě zaslouženě vyrovnali. V pokutovém území byl sražen Faldík a Vavrys se z penalty nemýlil. V samotném závěru ještě domácí Milch nastřelil břevno.

Branky: vlastní, Horáček D., Vavrys – Minařík, Červenka, Mahďák. Rozhodčí: Mikulášek Adam, 100 diváků. Vlachovice: Bodlák – Kupčík, Kolouch, Milch, Hlavica, Horáček J., Šuráň, Horáček D., Faldík, Vavrys, Šimoník. Střídal: Obadal. P. Podkopná Lhota: Malaník – Videman, Staněk, Psota, Mahďák, Hrdlička, Holeňák, Bořuta, Minařík, Červenka, Nevrlka. Střídali: Ročák, Srovnal, Čunek.

VAL. KLOBOUKY – SK VIZOVICE 2:1 (1:1)

Vizovice sehrály ve Valašských Kloboukách vyrovnaný zápas, přesto odjely s prázdnou. Po půlhodině hry otevřel skóre Nikolén, ale hned dvě minuty nato vyrovnal hostující Dvořák. Ve druhém poločase nastřelili hosté tyč a měli i další šance, když hráč vykopával míč od brankové čáry. Jenže potvrdilo se pořekadlo Nedáš – dostaneš a po hodině hry rozhodl Nahodil o domácí výhře.

Branky: Nikolén, Nahodil – Dvořák. Rozhodčí: Filgas – Žniva, Stodůlka. Vizovice: Pavelka – Soviak, Novák, Polách, Valenta – Kolařík (75. Jurečka), Dvořák, Kudrna, Drga – Chaboň, Velev.

SLAVIČÍN B – DOLNÍ BEČVA 1:2 (0:2)

Slavičín začal zakřiknutě a hosté svou aktivitou nedávali domácím moc času na rozehrávku. Jedné z chyb využil ve 12. minutě J. Šena a poslal Dolní Bečvu do vedení. Poté se hra vyrovnala a od 25. minuty začal Slavičín udávat tempo hry. Vytvořil si i šance, Macek a Pekárek je ale zazdili. Už se zdálo, že se do kabin půjde za stavu 0:1, jenže ve 43. minutě po nastřelené ruce Švacha proměnil penaltu V. Šena. Po přestávce domácí na soupeře vletěli a vytvořili si místy až drtivý tlak, z něhož už ve 48. minutě snížil Ocelík. Domácí hráli ve velkém tempu a soupeře deptali svou technickou hrou a rychlostí. Hosté se nezmohli na nic než na bránění. Šance domácích přibývaly, Slavičín si jich vytvořil celkem sedm, ale i ty nejvyloženější zahodil. Proto po dvou letech odešli doma poraženi.

Branky: Ocelík – Šena J., Šena V. Rozhodčí: Perutka – Dokoupil, Kýr, 100 diváků. Slavičín B: Talčík – Frolo, Lukáš, Švach, Šebák, Ocelík, Neuman, Pekárek, Macek, Kulíšek, Both. Střídali: Floreš, Šála.

LUKOV – VIDČE 0:2 (0:2)

Utkání nezačalo pro domácí dobře, v 6. minutě zatlačili hosté na lukovskou obranu a Šimčíkova „malá domů“ z hranice pokutového území skončila u tyče za Joklovými zády – 0:1. O čtyři minuty později mohlo být srovnáno, ale Malota trefil jen boční síť. V 18. minutě měl po standardní situaci a zmatcích v hostující obraně blízko k vyrovnání J. Drábek, ale jeho střela ze 14 metrů skončila mimo tyče. Druhá akce hostů směrem dopředu skončila pro Lukov tragicky. Pravá strana lukovské defenzivy propadla a následný centr usměrnili hosté z malého vápna do sítě – 0:2. Ve 34. minutě našel Kovář ve vápně Malotu, který z voleje mířil z devíti metrů nad branku. Druhá půle se hrála plně v režii domácího týmu. Jeho hra ale byla neefektivní a často velmi komplikovaná. Hosté bránili často v 11 hráčích a spoléhali se na brejky. Střelecký pokus Maloty ve 49. minutě by skončil v síti nebýt šťastné teče obránce. V 52. minutě pak Kovář orazítkoval střelou ze 20 metrů břevno. V 71. minutě měl příležitost Brázda, ale jeho pokus přes početnou zeď vytlačil hostující brankář se štěstím na roh. V závěru se lukovská snaha změnila v křeč a hosté v pohodě taktickou hrou a zdržováním zisk tří bodů uhlídali.

Branky: vlastní, Nerad. Rozhodčí: Polaštík – Ondo, Novák, 100 diváků. Lukov: Jokl – Brázda, L. Vítovský, Šimčík, M. Vítovský, Kovář, M. Teplý, Šumšal, T. Teplý, J. Drábek, Malota. Střídali: Velikovský, Konečný, Hudeček.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Hovězí – Juřinka 4:1 Zádilský 3, Hromada M. – Štěpán 2, Hutisko – Zubří 2:0 Křenek R., Mikuklanka D.

1. Hutisko 3 3 0 0 10:4 9
2. Vidče 3 3 0 0 6:1 9
3. Štítná n. Vl. 3 2 1 0 9:6 7
4. Vlachovice 3 2 1 0 7:5 7
5. Hovězí 3 2 0 1 8:6 6
6. Dol. Bečva 3 2 0 1 7:7 6
7. Brumov B 3 1 1 1 5:3 4
8. Podkop. Lhota 3 1 1 1 6:6 4
9. Zubří 3 1 0 2 4:5 3
10. Val. Klobouky 3 1 0 2 4:6 3
11. Slavičín B 3 1 0 2 2:4 3
12. SK Vizovice 3 0 0 3 5:8 0
13. Juřinka 3 0 0 3 4:10 0
14. Lukov 3 0 0 3 0:6 0

SKUPINA B

PŘÍLUKY – ŽALKOVICE 1:2 (1:1)

Po vlažném úvodu se hra začala měnit až po čtvrt hodině, kdy Příluky začaly operovat na půlce soupeře a ve 22. minutě se mohly radovat. Vlček narazil na velkém vápně Zedníčkovi K., který střelou k tyči otevřel skóre – 1:0. Neuběhlo ani pět minut a domácí D. Frolek mohl zvýšit už na rozdíl dvou branek. Obešel obránce i hostujícího gólmana, jenže netrefil prázdnou branku. Tohle byl asi zlomový moment utkání. Pořekadlo Nedáš – dostaneš se potvrdilo v 38. minutě, kdy L. Horák napřáhl z 25 metrů a parádní střelou k tyči vyrovnal. Ve druhé polovině utkání byly Žalkovice svižnějším mužstvem a měly míč častěji na kopačkách. Převahu zužitkovaly v 75. minutě vítězným gólem po průniku Sedláře za obranu, jenž poslal prudkou přihrávku před branku na Samsonka, který se z dorážky k tyči nemýlil. Domácí měli snahu výsledek ještě zvrátit, ale Žalkovice si výhru pohlídaly.

Branky: Zedníček K. – Horák L., L. Samsonek. Rozhodčí: Skalický – Kýr, Dokoupil, 100 diváků. Příluky: Červenka – Machalíček, Kolínek, Dederle, Polanský, Vlček, Zedníček K., Zedníček D., Nesvadba, Machač, Frolek D. Střídali: Čelůstka, Strchoň, Mezírka. Trenér: M. Záhora. Žalkovice: Bělík – Jankola, Venský, Netopil, Janečka, Horák F., Horák L., Gála, Sedlář, Samsonek, Talach. Střídali: Vrubl, Petřík, Jemelka. Trenér: L. Ditrich.

BŘEZOLUPY – 1. FC SLOVÁCKO C 1:3 (0:3)

V zajímavém a dramatickém utkání vedli hosté po 20 minutách 3:0, když své pěkné kombinační akce dokázali využít dvakrát Bančák a Vašek. Březolupy se po přestávce zvedly, ale v koncovce se dlouho nemohly prosadit. Až v 75. minutě snížil Křiva, mladý tým hostů ale náskok udržel.

Branky: Křiva – Bančák 2, Vašek. Rozhodčí: Bernatík – Malota, Krajča.

KNĚŽPOLE – CHROPYNĚ 2:0 (0:0)

Kněžpole zápolilo s těžkým a technicky hrajícím soupeřem, přesto mělo v prvním poločase nad ním mírnou převahu. Domácí si vypracovali čtyři čisté šance, ale všechny promarnili. Hosté ale také spálili dvě vyložené příležitosti. Druhá část přinesla úvodní nápor hostů, Kněžpolští spoléhali na defenzivu a číhali na brejky. Tato taktika jim vyšla, v 76. minutě otevřel skóre Bihári a čtyři minuty před koncem pojistil výhru Lipčík.

Branky: Bihári, Lipčík. Rozhodčí: Kostelník – Mikoška, Mitáček, ČK: 88. Sanislo, 120 diváků. Kněžpole: Křivánek – Chlachula (89. Hruboš), Klvaňa, Bělaška (45. Bihári), Fišer, Šustr, Hlahůlek, Haša, Lipčík, Cinger, Zlatý (45. Klvaňa). Chropyně: Večeřa – Látal, Gmela, Ligáč, Navrátil (61. Navrátil), Šimek, Vaňhara, Horák, Panáček, Stratil (55. Pešek), Sanislo.

NEDACHLEBICE – ÚJEZDEC 4:3 (2:1)

Nedachlebice byly v prvním poločase lepší, přesto se Újezdec ujal vedení už v 17. minutě Pilkou. Domácí ještě více zabrali a mezi 27. a 28. minutou otočili skore Dvořáčkem a Urbanem. Tři minuty po přestávce zvýšil z penalty už na 3:1 Soviš. Újezd pak snížil v 51. minutě Slintákem a v 63. minutě vyrovnal Novosadem. O vítězství domácích nakonec rozhodla až penalta Soviše v 89. minutě. Hosté však cítili křivdu, jelikož jim v nervózním závěru rozhodčí Toman poslal pod sprchy Šmída s Pilkou a nebyla jim uznána branka.

Branky: 27. Dvořáček, 28. Urban, 48. z pen. a 89. z pen. Soviš – 17. Pilka, 51. Slinták, 63. Novosad. Rozhodčí: Toman – Janča, Ondo, ČK: 88. Šmíd, 90. Pilka (oba Újezdec). Nedachlebice: Tomek – Krčmář, Dvořáček (69. Šuranský), Soviš, Hladiš (78. Nožička), Urban, Křenek, Kaňovský, Perůtka, Zoubek, Mikulčík. Trenér: Petr Jurník, Radek Urban. Újezdec: Mikulec – Novosad, Mařica, Roder (46. Vacula), Kobzinek, Vystrčil, Uher, Slinták, Šmíd M., Šmíd M. (75. Coufalík), Pilka. Trenér: Pavel Ficenc. Vedoucí mužstva: Josef Jančář.

PRAKŠICE – OŘECHOV 1:5 (0:3)

Ořechov již po úvodní čtvrthodině vedl 0:2 a do přestávky přidal třetí gól. V utkání byli hosté aktivnější a trestali individuální chyby zadáků Prakšic.

Branky: Kadlček – Flašar, Trlida, Smějsa 2, Svoboda. Rozhodčí: Dujíček – Filipenský, Šubík.

OSTROŽSKÁ N. V. – KVASICE 2:1 (1:0)

Domácí byli v první půli aktivnější a ujali se v 10. minutě vedení z kopačky Pokorného. Po přestávce se Kvasice zlepšily a začaly se více tlačit do útoku. Domácí toho využili k brejkům a po hodině hry zvýšil na 2:0 R. Zálešák ml. Hosté se nadále snažili o zdramatizování zápasu a v 73. minutě se jim to podařilo z trestného kopu Prešnajdrem. Více už ale nedokázali.

Branky: Pokorný, Zálešák R. ml. – Prešnajdr. Rozhodčí: Mikoška – Dujíček, Havránek.

J. OTROKOVICE – MLADCOVÁ 4:1 (4:0)

Úvodní zápas na domácí půdě vyšel Jiskře Otrokovice perfektně. Svou rekordní produktivitou se postarali hráči o zápis do klubové kroniky, už ve 24. minutě svítil na ukazateli skóre stav 4:0. Po pěti minutách Ištvánek posadil svůj roh na hlavu Janebovi, který nedal gólmanovi šanci. Za další dvě minuty se prosadila i letní posila z Hulína Němec. V 10. minutě poprvé zahrozili hosté, po menším zaváhání Stýbla v domácí svatyni nakonec míč skončil jen v rohu, z něho pak předvedl parádní volej otrokovický odchovanec Pindryč, Stýblo na míč nedosáhl a vše musel na brankové čáře zachraňovat Štěpáník. Po čtvrt hodině hry už domácí dokázali rozvlnit síť za gólmanem hostí potřetí, když kombinaci zakončoval Vitásek do prázdné. Další akci předvedla Jiskra ve 24. minutě, Štěpáník luxusní kolmicí vysunul Ištvánka, který sice svůj nájezd ani nadvakrát neproměnil, po neúspěšné dorážce však přistrčil míč R. Němcovi, který se už nemýlil a připsal si svůj druhý zásah. Hosté se nevzdávali, a snažili se ohrozit Stábla. Před koncem poločasu mohla Jiskra přidat pátý gól, Vitásek další kolmicí vysunul Janebu, brankář soupeře jej však nadvakrát dokázal vychytat. Hosté ještě stihli rychlým protiútokem kontrovat Pindryčem. Druhá půle už tolik vzruchu nepřinesla, obě mužstva si v horkém počasí byla vědoma toho, že je o výsledku rozhodnuto. Za zmínku snad stojí jen krásná individuální akce Richarda Němce ze 69. minuty, kdy se prosadil přes tři hráče a jen těsně minul šibenici. Konečnou podobu výsledku pak v poslední minutě zápasu stanovil útočník Mladcové Toman, který využil přímý kop z hranice šestnáctky a dírou ve zdi poslal míč přesně k tyči.

Branky: 7. a 24. Němec R, 5. Janeba, 15. Vitásek – 89. Toman. Rozhodčí: Slavík – Polaštík, Jar. Novák. J. Otrokovice: Stýblo – V. Šnajdr (86. Strakoš), M. Spurný, Zvonek, Štěpáník – T. Němec, Vitásek, Šmédek, Ištvánek (66. Stoklásek) – R. Němec, Janeba (77. Kulenda). Trenér: J. Sotolář.


1. 1.FC Slovácko C 3 3 0 0 7:2 9
2. Nedachlebice 3 3 0 0 8:5 9
3. Kněžpole 3 2 1 0 5:1 7
4. J. Otrokovice 3 2 0 1 8:4 6
5. Žalkovice 3 2 0 1 5:5 6
6. Mladcová 3 1 1 1 4:6 4
7. Kvasice 3 1 0 2 12:5 3
8. Ořechov 3 1 0 2 6:5 3
9. Příluky 3 1 0 2 5:4 3
10. Chropyně 3 1 0 2 5:7 3
11. O. N. Ves 3 1 0 2 4:6 3
12. Újezdec 3 0 2 1 7:8 2
13. Březolupy 3 0 1 2 5:10 1
14. Prakšice 3 0 1 2 3:16 1