Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 2.kola I.A třídy 19.8.2012

22. 8. 2012

Komentáře - Zlínský deník

I. A třída sk.A

BRUMOV B - VALAŠSKÉ KLOBOUKY 2:1 (1:1)

V malém derby se za velkého horka hrála ze začátku spíš oťukávaná, kterou utnul po půlhodině hry tečovanou střelou z dálky Kiačik. Jenže o pět minut později se srazil brumovský brankář se svým obráncem a Nahodil dovezl míč do prázdné branky. Po přestávce to již vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírně. Přestože domácí měli víc náznaků šancí, hosté se snažili především neinkasovat. Jenže v 80. minutě neubránili nejzkušenějšího muže na hřišti Dorňáka, který nechytatelnou hlavičkou rozhodl. Valašské Klobouky v závěru soupeře přitlačily, a měly šanci na vyrovnání, ovšem zasahoval opět Dorňák, který vyhlavičkoval letící míč do prázdné branky.

Branky: Kiačik, Dorňák - Nahodil. Rozhodčí: Janča - Toman, Šumšal. Brumov B: Vypušťák - Šindler (86. Vobořil), Dorňák, Kolínek (37. Janáč), Trochta, Macháč, Kiačik, Řehák, Vaněk, Naňák (77. Dekleva), Chovanec. Trenér: M. Vaněk.

NEDAŠOV - ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ 1:2 (1:2)

Plné ochozy, napjaté situace, několik žlutých, jedna červená karta a tři góly byly k vidění právě v očekávaném derby proti Štítné nad Vláří. Hosté začali výborně a po chybě nedašovské obrany se do brejku dostal Holba, který křižnou střelou překonal Olšu 0:1. Nedašov s odpovědí dlouho neotálel. V 10. minutě našel Michal Novák rozběhnutého Jiřího Fojtíka, který předložil před branku Šenkeříkovi vyrovnání. Štítná byla v zápase důraznějším celkem a po dlouhém autovém vhazování Tomášem Vaculíkem vstřelil hlavou rozdílový gól Hnaníček. Štítná měla v prvním poločase ještě dvě šance, ale Holba branku těsně minul a při druhé šanci zabránil golu Olša. Do druhé půle vstoupil Nedašov velkou šancí Šuráňě, ale jeho střelu chytil gólman hostí Pavel Vaculík. V 50. minutě putoval za hrubé vražení do protihráče pod sprchy hostující Babulík, ale ani tato výhoda Nedašovu nepomohla. Hosté hrozili ve druhé půli pouze sporadicky. Za zmínku stojí střela Hnaníčka do boční sítě. Největší šance domácích přišly po rozích. Nejprve vychytal Vaculík hlavičku Šuráně, aby poté vytáhl parádní zákrok při hlavičce Talčíka. Volej Jiřího Fojtíka mířil těsně vedle tyče, takže Štítná nakonec jednobrankový náskok uhájila a odvezla si z derby tři body.

Branky: 10. Šenkeřík - 3. Holba, 32. Hnaníček. Rozhodčí: Skalický - Blažek, Štěpánek. Nedašov: Olša - Fojtík Josef, Novák Michal, Talčík, Fojtík Jiří - Fojtík Radim (46. Marek), Cícha Dalibor (74. Fojtík Jakub), Cícha Radek, Fojtík Alois (46. Novák Petr), Šenkeřík. Štítná nad Vláří: Šuráň - Lavička, Novák P., Novák D., Fojtík René, Marek, Psota, Holba, Fojtík Jakub. Trenér: Michalík, asistent: Kolínek.

VIZOVICE - VIDČE 5:2 (3:0)

Utkání pro Vizovice začalo velmi dobře, když se už ve 3. minutě krásně trefil z dvaceti metrů Laciga. Domácí se dostali do pohody a předváděli pěkný fotbal. Další branková situace se dostavila ve 23. minutě, když pěknou kombinaci zakončil Dubec 2:0. Hosté promarnili poté velkou šanci, když P. Drda neproměnil samostatný únik na brankáře. Domácí ještě gólem do šatny udeřili potřetí, když zmatku v obraně hostí využil Kolařík. Po pauze Vizovice nevyužily další příležitosti, což potrestal P. Drda. Fotbalisté Vidče po vstřelené brance hodně ožili a po závaru upravili stav už na 3:2. V závěru ovšem domácí rozhodli zápas dvěma trefami Lacigy, který pečetil hattrick a dovolil si komfort v podobě neproměněné penalty.

Branky: 3., 88., 90. Laciga, 23. Dubec, 45. Kolařík - 64. Drda P., 72. Kramoliš. Rozhodčí: Minarčík - Mikulášek, Poláček. SK Vizovice: Pavelka - Kolařík (60. Jurečka), Polách, Valenta, Studeník - Dubec, Dvořák, Laciga, Zicha, Drga (85. Sviečka), Velev. Trenér: P. Polášek.

PODKOPNÁ LHOTA - HOVĚZÍ 0:1 (0:0)

Za tropického počasí se v Podkopné Lhotě nehrál pohledný fotbal. Domácí ze své převahy z celého zápasu nedokázali skórovat. V úvodu se ještě dostávali do tempa, přičemž největší šanci první půle zahodil Minařík, který po půlhodině hry unikal sám na brankáře. Další velkou příležitost spálil Elšík. Hosté brankáře Psotu nechali bez práce a soustředili se v deseti hráčích na obranu. Po přestávce Podkopná Lhota ještě více soupeře zamkla, ale ke gólu nápor nevedl. A tak v 85. minutě po jediné střele na branku se Hovězí ujalo vedení trefou Kašpara. Domácí vyvinuli závěrečný tlak, ale na výborného brankáře hostů si nepřišli.

Branka: 85. Kašpar. Rozhodčí: Nohavica - Stodůlka, Perůtka, 150 diváků. P. Lhota: Valčík - Psota, Čunek, Staněk, Mahďák, Hrdlička, Holeňák, Bořuta, Nedavaška, Minařík, Elšík Na střídání: Rudolf, Nevrlka, Srovnal. Trenér: Bořuta.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Dol. Bečva - Juřinka 3:1 Paprskář 2, Vyvíjal Vadel, Zubří - Hutisko 1:0 Krupa, Podlesí - Val. Meziříčí B 1:5 Bína Baroš 2, Výmola, Orság, Horák.

1. Val. Meziříčí B 2 2 0 0 8:3 6
2. Štítná n. Vl. 2 2 0 0 7:3 6
3. Brumov B 2 1 1 5 5:4 4
4. Nedašov 2 1 0 1 4:2 3
5. Hutisko 2 1 0 1 4:2 3
6. Juřinka 2 1 0 1 6:5 3
7. SK Vizovice 2 1 0 1 7:7 3
8. Podlesí 2 1 0 1 5:5 3
9. Zubří 2 1 0 0 3:3 3
10. Dol. Bečva 2 1 0 1 4:5 3
11. Hovězí 2 1 0 1 1:4 3
12. Podkop. Lhota 2 0 1 1 3:4 1
13. Val. Klobouky 2 0 0 2 3:7 0
14. Vidče 2 0 0 2 2:8 0

Komentáře-Valašský deník

 

 

 

1. A TŘÍDA

Dolní Bečva - Juřinka 3:1 (1:0)

Domácím se před utkáním rozšířila marodka o Vladislava Šenu a Adama Růčku a začali zápas hodně vlažně. Kdyby ve 20. minutě prohrávali 0:3, nikdo by se nemohl divit. Již ve 2. minutě dostal za obranu míč J. Šindelek, ale poslal lob nad branku. O tři minuty později šel Šindelek zcela sám na brankáře, ale ze dvou metrů trefil tyč. Záhy dělovka Škařupy prosvištěla kolem tyče. Po čtvrthodině si na centr Škařupy naběhl Šindelek, ale hlavičkou mířil těsně vedle. Dvacetiminutovku zmařených šancí Juřinky podepsal ve 20. minutě Kocián, který sám před brankářem hlavičkoval také vedle. Domácí se probudili až těsně před přestávkou a potrestali nevyužité šance Juřinky. Ve 42. minutě si Pospěch nepohlídal přední tyč a přesnou střelou ho překvapil paprskář – 1:0. Po přestávce bylo záhy vyrovnáno. Ve 47. minutě potrestal zmatky v domácí obraně Vadel – 1:1. Domácí ihned zareagovali a během sedmi minut zápas definitivně rozhodli.

Ve 49. minutě prošel do pokutového území krásnou individuální akcí Josef Vojkůvka a Vyvíjal dostal Dolní Bečvu do vedení – 2:1. V 56. minutě přidal svou druhou branku Paprskář – 3:1. Hosté potě vysunuli Štěpána na hrot a ten začal spolu se střelcem prvního kola Kociánem zlobit. Aleš Jurajda byl však pozorný a kromě jednoho vyprášení rukavic se hosté k ničemu podstatnému nedostali. Na druhé straně zmařil velkou příležitost Josefu Vojkůvkovi včasným vyběhnutím brankář Pospěch. Domácí měli přesnější koncovku, Juřinka si utkání prohrála v prvním poločase.

BRANKY: 42. a 56. Paprskář, 49. Vyvíjal – 47. Vadel.

D. BEČVA: Jurajda – Stavinoha, Skalík, Adamec, Kozák – R. Růčka, Paprskář, R. Maléř, P. Vojkůvka – Vyvíjal, J. Vojkůvka.

JUŘINKA: Pospěch – Paťava, Bartoň, Štěpán, Šnajdr – Kocián, Vadel, Škařupa, Burda – J. Šindelek, Žilinský.

Vizovice - Vidče 5:2 (3:0)

Vidče nebodovalo ani ve druhém kole, tentokrát odešlo poraženo díky špatnému výkonu v prvním poločase. Domácí měli skvělý úvod a ve 20. minutě vedli o dvě branky. Ve 24. minutě mohl snížit Pavel Drda, když šel sám na domácího brankáře, ale minul. Ve 29. minutě byl v hlavní roli opět Pavel Drda, jehož trestný kop jenom těsně minul šibenici branky Vizovic. Ve 43. minutě bylo po třetí brance domácích prakticky po zápase, jenže během čtyř minut druhého poločasu dokázali Pavel Drda s Michalem Kramolišem snížit na rozdíl jediné branky. Od 70. minuty Vidče úplně otevřelo hru a v 80. minutě inkasovalo po standardní situaci, kdy centrovaný míč nikým netečován končil na zadní tyči Petruželovy branky. V 88. minutě uzavřela pro borce ze Sahary nevydařený zápas pátá inkasovaná branka z pokutového kopu.

BRANKY: 66. Pavel Drda, 70. Michal Kramoliš.

VIDČE: Petružela – Olejník, Marák, Vladimír Urban, Špůrek – Pavel Drda, Milan Drda, Nerad, Petr Urban – Vašut, Kramoliš.

Zubří – Hutisko 1:0 (0:0)

Střelecké štěstí rozhodlo o výhře domácích. Ve 3. minutě hledal Blaževič před brankou Davida Mikulenku a hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu číslo jedna. V 17. minutě se zaskvěl Barabáš proti gólové hlavičce Blaževiče. V 36. minutě se sám na Maléře řítil Krupa, ale minul o pět centimetrů hostující branku. V 55. minutě volali hosté po penaltě číslo dvě, tentokrát za držení. Opět nebyli vyslyšeni. V 67. minutě se k odraženému míči, kdy v hostující obraně nadělal zmatky Viktor Frňka, dostal Václav Krupa a vstřelil jedinou branku utkání – 1:0.V 80. minutě měli hosté jedinečnou možnost zápas alespoň zremizovat. Dočkali se totiž odpískání pokutového kopu číslo tři. Blaževič s ním ale naložil prachbídně a branku vysoko přestřelil. Body tak zůstaly doma.

BRANKA: 67. Krupa.

ZUBŘÍ: Barabáš – Majer, Tichý, Václav Frňka, Pavlica (55. Blaško) – Krupa, Pavlíček, Libor Raždík, Polách (88. Demko) – Jasoněk, Viktor Frňka.

HUTISKO: Maléř – Vašek, Petr, Macíček, Roman Křenek – Josef Koláček, Jaroslav Koláček, Abík – Blaževič, Robin Křenek, David Kukulenka (75. Fiurášek)

Podlesí – Valašské Meziříčí B 1:5 (0:0)

Za krásného počasí se na derby přišlo podívat více než 400 diváků. Ti viděli v první půli vyrovnaný fotbal, oba týmy vycházely ze zabezpečené obrany. Jako první má šanci Bína, v 15. minutě míří vedle. Ve 20. minutě má gólovku Košut, ale v rozhodujícím momentu míjí míč. Další dvě dobré šance domácí nevyužili. Na druhé straně má šanci Výmola, ale v zakončení mu chybí krok. V 35. minutě mají hosté výhodu pokutového kopu po faulu, ale Michut skvělým zákrokem střelu Soukupa vyráží.

Hosté rozhodli zápas mezi 53 .- 59. minutou. Nejdříve Horák zakončuje do tyče, ale na správném místě stojí Výmola a posílá odražený míč do sítě – 0:1. V 57. minutě domácí nepohlídali na hranici šestnáctky hráče hostí a Baroš po přihrávce prostřeluje Michuta – 0:2. V 59. minutě domácí chybují na půli, z následného protiútoku přichází faul a penalta, kterou proměňuje Baroš – 0:3. V 65. minutě se dočkali i domácí, Bína dostává míč do úniku a zakončuje na bližší tyč – 1:3. Po této brance domácí otevřeli hru, což byla voda na mlýn pro nebezpečné protiútoky hostí. V 72. minutě po pěkné akci hlavičkuje hostující hráč do břevna. V 77. minutě po dalším z rychlých brejků se prosazuje Orság –1:4. Skóre uzavírá v 88. minutě přesnou střelou zpoza šestnáctky Horák – 1:5. V závěru zakončuje nad v dobré šanci domácí Křižan. Hosté ve druhé půli ukázali svou zkušenost, naopak domácí můžou mrzet neproměněné šance v prvním poločase. Utkání s přehledem řídila trojice Škrobák- Bělunek, Zubek.

BRANKY: 65. Bína – 53. Výmola, 57.a 59. Baroš, 77. Orság, 88. Horák.

Podkopná Lhota – Hovězí 0:1 (0:0)

Cenné tři body vezou z Trnavy fotbalisté Hovězí. V prvním poločase pozorně bránili dlouhé auty a následné rohové kopy a nepustili domácí do žádné vážnější brankové příležitosti. Od 70. minuty utkání se projevila lepší fyzická připravenost hostí a ti měli čtyři brankové šance, jak zápas rozhodnout. Na pátý pokus se to podařilo dorostenci Jaroslavu Kašparovi, který sehrál teprve druhé mistrovské utkání mezi dospělými. Naběhl si v 83. minutě krásně za obranu a podél brankáře rozhodl zápas – 0:1.

BRANKA: 83. Jaroslav Kašpar.

HOVĚZÍ: Hučík – Šimčík, Kostka, Juřica, Kučera – Hromada Daniel, Hromada Martin, Zámečník, Zádilský – Kašpar, Kocurek.

Další výsledky: Brumov B – Val. Klobouky 2:1, Nedašov – Štítná n. Vl. 1:2.

1. Val. Meziříčí B 2 2 0 0 8:3 6
2. Štítná n. Vl. 2 2 0 0 7:3 6
3. Brumov B 2 1 1 0 5:4 4
4. Nedašov 2 1 0 1 4:2 3
5. Hutisko 2 1 0 1 4:2 3
6. Juřinka 2 1 0 1 6:5 3
7. SK Vizovice 2 1 0 1 7:7 3
8. Podlesí 2 1 0 1 5:5 3
9. Zubří 2 1 0 1 3:3 3
10. Dol. Bečva 2 1 0 1 4:5 3
11. Hovězí 2 1 0 1 1:4 3
12. Podkop. Lhota 2 0 1 1 3:4 1
13. Val. Klobouky 2 0 0 2 3:7 0