Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 2.kola I.A třídy -Valašský deník

16. 8. 2011

Robert Jurajda kopal tři penalty, proměnil pouze dvě

Valašsko – Na Sahaře se slavily tři body a Vidče zatím v nové sezoně jede na jedničku. To samé platí také o Hutisku. Zubří se herně hledá, ale nováčka z Hovězí nakonec díky lepší produktivitě udolalo.

1. A TŘÍDA
VIDČE – SLAVIČÍN B 2:0 (1:0)

Fotbalisté Vidče prožívají velmi úspěšný vstup do nové sezony a po třech bodech z Valašských Klobouk zdolali doma nebezpečnou rezervu Slavičína. Zápas sice nenabídl mnoho brankových příležitostí, ale měl svou kvalitu a tempo. Vidče nakonec bralo tři body za větší důraz v koncovce. Ve 28. minutě se pěkně uvolnil ve vzdálenosti pokutového kopu od branky Michal Kramoliš a zkušeně obstřelil dva bránící hráče a brankáře směrem na zadní tyč – 1:0. Vidče si druhý poločas náskok hlídalo a pojistku přidal v 83. minutě z pokutového kopu Nerad. A zase u toho byl domácí střelec Kramoliš, který udělal kličku hostujícímu brankáři a byl nedovoleně zastaven. Nerad neměl s poskytnutou výhodou problémy a uzavřel konečné skóre zápasu – 2:0.

BRANKY: 28. Michal Kramoliš, 83. Nerad.

VIDČE: Petružela – Milan Drda, Marák, Vladimír Urban, Špurek – Pavel Drda, Nerad, Vaculín (60. Křenek), Petr Urban – Michal Kramoliš (85. Vala), Dobeš.

D. BEČVA – V. KLOBOUKY 3:1 (2:0)

Domácí plně odčinili debakl z úvodního kola z Hutiska. V brance měli tentokrát naprosto jistého Aleše Jurajdu a hlavně v prvním poločase nasadili skoro pekelné tempo zápasu. Mladý celek z Klobouk vedený zkušeným Nikolenem nestačil. Hosté se omezili na vysoké nákopy, které domácí brankář lehce sbíral. Již ve 2. minutě minul z jedenácti metrů odkrytou branku Vašek. Dolní Bečva pokračovala v tlaku a ve 14. minutě se dočkala. Centr Vaška prodloužil Jaroslav Šena na Petra Vojkůvku a bylo to 1:0. V 16. minutě unikl Petr Vojkůvka a Vašek zvyšoval na 2:0. A do poločasu mohlo být definitivně rozhodnuto. Další velké možnosti nedali Petr Vojkůvka a dvakrát Jaroslav Šena. Zvlášť jeho pokus o nůžky měl fotbalovou krásu. Ve druhém poločase logicky domácí sešlápli nohu z plynu a hráli na udržení výsledku. Zajímavé věci se děly v závěru zápasu. Nejprve v 85. minutě si vypracoval střídající Kozák samostatný únik, ale trestuhodně ho neproměnil. V 87. minutě posadil rohový kop Vladislav Šena na hlavu svého bratra Jaroslava a bylo to 3:0. O čisté konto připravila dobře chytajícího Jurajdu jeho obrana, která ustoupila unikajícímu Nikolenovi, který zkušeně v 89. minutě zakončil na konečných 3:1.

BRANKY: 14. Petr Vojkůvka, 16. Vašek, 87. Jaroslav Šena – 89. Nikolen.

D. BEČVA: Aleš Jurajda – Martinák, Radek Maléř, Adam Růčka (86. Krhůtek), Skalík – Filka (78. Stavinoha), Vašek, Jaroslav Šena, Vladislav Šena – Paprskář (65. Kozák), Petr Vojkůvka.

VIZOVICE – HUTISKO 2:3 (1:1)

Hutisko dosáhlo druhého vítězství na vysoké trávě ve Vizovicích. Po míč moc nechodil, ale hosté ho měli více na svých kopačkách. V 10. minutě otevřel skóre Jakub Vašek, který byl spolu s Robinem Křenkem nejlepším hráčem hostí v tomto utkání – 0:1. Gólu předcházelo pohotové uvolnění od Macíčka. Domácí vyrovnali ve 43. minutě, kdy zúročili závar před náhradním brankářem Růčkou, který nahradil absentujícího Horáka – 1:1. Po přestávce udeřil Robin Křenek, kterému nový post druhého stopera velmi svědčí. Lišácky si počkal na hrubku domácího brankáře a dostal Hutisko opět do vedení – 1:2. Opět vyrovnáno bylo po standardní situaci v 65. minutě – 2:2. Rozhodující zlom v tomto kvalitním utkání nastal pouhé dvě minuty po vyrovnání, když zatím na podzim pouze ostrými pálící Macíček vstřelil vítěznou branku hlavou po přesném centru Špirka. Hutisko zatím potvrzuje svou kvalitu a veze z venku plný bodový zisk.

BRANKY: 10. Jakub Vašek, 52. Robin Křenek, 67. Macíček.

HUTISKO: Růčka – Vašek, Petr, Robin Křenek, Vaštík – Jaroslav Koláček, Macíček, Špirko, Abík – David Mikulenka (72. Jakub Mikulenka), Škopek (80. Roman Křenek).

ZUBŘÍ – HOVĚZÍ 3:1 (0:0)

Zubří zlomilo srdnatý odpor nováčka díky lepší produktivitě. Robert Jurajda dal ve své bohaté kariéře hodně hattricků, ale asi nikdy po třech pokutových kopech. K tomu mohlo dojít v 90. minutě tohoto klání, ale v pořadí třetí penaltu poslal nad branku a odmítl být tak slavným střelcem utkání. Zubří to nakonec nevadilo. Tým trenéra Neráda se rozjíždí do sezony velmi pomalu. Hovězí vsadilo na běhavý fotbal s rychlíkem Šrámkem na hrotu a domácím to dělalo nemalé problémy. V 60. minutě podcenil hrubě Barabáš nenápadnou střelu Martina Hromady z přímého kopu a hosté šli do vedení – 0:1. V 62. minutě mohl vyrovnat Jurajda, ale podařilo se to až v 65. minutě Liborovi Raždíkovi. Ten po standardní situaci a předešlém nedovoleném zákroku na Drdu prostřelil vše, co mu stálo v cestě a Hučík byl bez šance – 1:1. Smolné utkání hrál Karel Drda, který se střelecky trápí. Mezi 67. a 70. minutou šel na Hučíka dvakrát zcela sám a neuspěl. V 72. minutě upadl v souboji Viktor Frňka a Robert Jurajda načal svůj penaltový festival – 2:1. Hovězí vsadilo vše na útok a mělo okna v defenzívě. V 82. minutě při dlouhém odkopu chybovala hostující obrana a Hučík musel faulovat unikajícího Viktora Frňku. Jurajda proměnil také druhý pokutový kop – 3:1. V 90. minutě opět musel hasit na poslední chvíli jasnou gólovku domácích hostující brankář. Tentokrát přišel faul na Drdu, ale Jurajda odmítl hattrick a mířil z třetí penalty pánu bohu do oken.

BRANKY: 65. Libor Raždík, 72. Jurajda, 82. Jurajda – 60. Martin Hromada. ZUBŘÍ: Barabáš – Berka, Tichý, Jiří Raždík, Václav Frňka (65. Pavlica) – Libor Raždík, Jurajda, Mičkal, Viktor Frňka (85. Krupa) – Drda, Ivo Roman (74. Pavlíček). HOVĚZÍ: Hučík – Zdeněk Kostka, Radek Kostka, Juřica, Kučera – Bláha, Štrbík, Zámečník, Hromada – Šrámek, Zádilský.

JUŘINKA – VLACHOVICE 1:2 (1:1)

Juřinka doplácí na těžký los, ale tentokrát doslova pohrdla třemi body. V zápase totiž zcela jasně ovládla první poločas a navíc celkově neproměnila dva pokutové kopy. Ve 12. minutě porušil nepsané pravidlo, že faulovaný nemá sám jít na penaltu Štěpán a nedal. Domácí měli místy drtivou převahu. Ve 14. minutě se po centru Kociána prosadil Strnad – 1:0. Kocián hrál výborný zápas a byl v mnoha nebezpečných situacích. K němu se přidal Kuchař. Hostům ale stačila po půlhodině hry nepozornost Ivo Petrnka a Míča střelou z dálky srovnal – 1:1. První poločas uzavřely dvě šance Kociána, ale tomu nebylo přáno. Po přestávce se obraz hry rapidně změnil, Hosté měli v prvních deseti minutách tři jasné šance. Neuspěli a naopak v 60. minutě po tečované střele od břevna selhal Škařupa. V 75. minutě již Vlachovicím vyšel brejk a opět se trefil Míča – 1:2. Juřinka přesto nemusela prohrát. V 77. minutě šel opět kopat penaltu faulovaný Strnad a dopadl jako kolega Štěpán. I druhou penaltou domácí pohrdli. Urazili tak definitivně paní Štěstěnu.

BRANKY: 14. Strnad – 30. a 75. Míča.

JUŘINKA: Ivo Petrnek – Vaněk, Bartoň, Martin Šindelek (65. Kopřiva), Šnajdr – Kocián, Petr Koleček (46. Škařupa), Kuchař, Žilinský (70. Burda) – Štěpán, Strnad.