Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 14.kola A-mužstvo-Valašský deník

8. 11. 2011

Útočník Blaževič si střelecky pronajal derby

Valašsko – Juřinka předvedla velmi dobrý výkon a otočila utkání se Štítnou. Zubří muselo respektovat aktuální sílu Vlachovic a bralo i doma bod. Oslabené Hovězí uhrálo dle průběhu utkání velmi cenný bod ve Vizovicích.  

 
Fotbalisté Juřinky ( pruhované dresy) se konečně dočkali vítězství. V jarní předehrávce si v sobotu doma poradili se silnou Štítnou nad Vláří a vyhráli 3:1.
Fotbalisté Juřinky ( pruhované dresy) se konečně dočkali vítězství. V jarní předehrávce si v sobotu doma poradili se silnou Štítnou nad Vláří a vyhráli 3:1.
Autor: Tereza Zgabajová

1. A TŘÍDA

JUŘINKA – ŠTÍTNÁ N. VL. 3:1 (0:1)

Juřinka otočila ve druhém poločase těžké utkání s kvalitním soupeřem a připsala si čtvrté vítězství v soutěži. Již ve 2. minutě mohl otevřít skóre Štěpán, ale v rozhodující chvíli nedosáhl na velmi kvalitní gólový centr. V 10. minutě se poprvé protáhl Holáň po nebezpečné střele hostí. Ve 12. minutě zůstal před domácím brankářem neobsazený Kořenek a Štítná šla do vedení – 0:1. Juřinka se dostala pod tlak. Ve 27. minutě po rohovém kopu vykopávali domácí obránci z brankové čáry. Ve 29. minutě trefil Konvičný z přímého kopu tyč hostující branky a odstartoval honbu minimálně za vyrovnáním. Výsledkem do poločasu byly ale pouze střely Vaňka a Jiřího Šindelka, které těsně minuly svůj cíl. Po přestávce již domácí ovládli zápas a vyjádřili to brankově. V 50. minutě našel Kocián Škařupu, který obešel tři protihráče a bylo vyrovnáno – 1:1. V 60. minutě se držel za hlavu ve velké šanci Štěpán, domácí ještě nevedli. V 66. minutě centroval Škařupa a hlavička Pančocháře byla přesná – 2:1. V 70. minutě potřetí selhal v gólové šanci Štěpán. Jeho frustrace dosáhla vrcholu v 72. minutě, kdy byl za oplácení vyloučen. V 83. minutě si hostující obrana tečovala do vlastní sítě střelu Škařupy a bylo rozhodnuto. Juřinka po zásluze přehrála kvalitního soupeře z horní poloviny tabulky.

BRANKY: 50. a 83. Škařupa, 66. Pančochář – 12. Kořenek.

JUŘINKA: Holáň – Šnajdr, Bartoň, Konvičný, Vaněk (46. Kopřiva) – Škařupa, Žilinský, Pančochář (80. Sovák), Kocián – Štěpán, Jiří Šindelek (75. Adam Koleček).

VIDČE – V. KLOBOUKY 6:0 (3:0)

Fotbalisté Vidče rychle zapomněli na prohraný klíčový souboj z posledního podzimního kola s Hutiskem a jarní předehrávku zvládli s bravurou. Hosté sice začali velmi aktivně a do 20. minuty se prezentovali jako technicky vyspělý tým. Jenže v 5. minutě si na trestný kop Pavla Drdy naskočil nejvýše Michal Kramoliš a otevřel hlavou skóre – 1:0. Hosty to neodradilo a do 13. minuty se dvakrát zapotil Petružela. V 13. minutě se podruhé po přesném centrovaném míči prosadil Michal Kramoliš – 2:0. Ve 20. minutě skončila hostující naděje na zvrat.

Jeden z hráčů Klobouk šel po druhé žluté kartě pod sprchy a domácí jasně ovládli zápas. Ještě do poločasu ve 40. minutě se prosadil Vladimír Urban a jak jinak než hlavou. Po rohovém kopu zůstal zcela neobsazen a jen se uklonil proti míči – 3:0. Druhý poločas byl jen o výši konečného skóre. Vidče si možná zoufá, že podzim končí. Tento půlrok završili dalšími třemi brankami. V 56. minutě obstřelil ze vzdálenosti pokutového kopu brankáře Vašut – 4:0. V 69. minutě tečoval nechytatelně střelu Křenka Dobeš – 5:0. Hattricku se dočkal v 72. minutě trošku šťastně také Michal Kramoliš. Jeho tečovaná střela šla do protipohybu brankáře a míči do sítě ještě pomohl nemotorně jeden z hostujících obránců – 6:0.

BRANKY: 5., 13. a 72. Michal Kramoliš, 40. Vladimír Urban, 69. Dobeš.

VIDČE: Petružela – Milan Drda, Marák, Vladimír Urban, Špurek – Pavel Drda, Nerad, Dobeš, Křenek (80. Frňka) – Michal Kramoliš, Vašut (78. Němec).

ZUBŘÍ – VLACHOVICE 2:2 (0:0)

Domácím v prvním poločase svazovala nohy nutnost naplno bodovat. Hosté agresivním pojetím nepouštěli domácí do šancí. Naopak ve 25. minutě skončil lob na brankáře Barabáše těsně vedle domácí branky. Po hodině hry bylo lepší pojetí Vlachovic odměněno v podobě první branky. Stopeři domácích zůstali vystoupeni hluboko v poli a hostující hráč své sólo na Barabáše proměnil – 0:1. Inkasovaná branka Zubří probudila a domácí začali bojovat. Drda loboval hostujícího brankáře těsně vedle, Jurajda se neprosadil efektní otočkou. V 70. minutě předvedl Robert Jurajda gólové sólo – 1:1. Zubří šlo za třemi body, ale přišlo netaktické vyběhnutí Barabáše a v 75. minutě šly Vlachovice opět do vedení – 1:2. Zubří střídalo a přineslo to ovoce.

Střídající Lojkásek naservíroval míč na podnose Jiřímu Raždíkovi, který pronikl do pokutového území a nekompromisně srovnal na 2:2. Zubří na víc nemělo.

BRANKY: 70. Jurajda, 83. Jiří Raždík – 25. Šuráň, 75. Vavrys.

ZUBŘÍ: Barabáš – Berka, Blaško, Jiří Raždík, Pavlica (76. Lojkásek) – Pavlíček, Jurajda, Krupa (66. Václav Frňka), Libor Raždík – Viktor Frňka, Drda.

D. BEČVA – HUTISKO 0:4 (0:0)

Domácí torzo šlo do derby v roli outsidera. Navíc onemocněla opora Vladislav Šena. Hosté postrádali po operačním zákroku absentujícího Špirka, po dvouměsíčním zranění se do sestavy vrátil David Mikulenka. V 10. minutě napálil Vaštík volejem břevno Jurajdovy branky. Domácí odpověděli v 15. minutě po rohovém kopu, když Josef Vojkůvka trefil tyč Horákovy branky. Ve 20. minutě posoudil hlavní rozhodčí nedovolený zákrok hostí necitlivě a místo poskytnuté výhody Paprskářovi uděloval ihned žlutou kartu. Domácí útočník mohl v tu chvíli postupovat sám na hostujícího brankáře. Po přestávce si na Dolní Bečvě otevřel střelnici hostující forvard Blaževič. Ve 47. minutě potrestal chybu Martináta – 0:1. V 57. minutě si počkal na přesný Škopkův centr – 0:2. Bezvadná spolupráce se Škopkem zafungovala i v 62. minutě a hattrick byl na světě – 0:3. Domácí neměli síly na zvrat. A Blaževič měl neutuchající střelecký apetit, který ukojil ještě čtvrtou brankou v 75. minutě. Dolní Bečva v derby utržila až příliš krutý debakl, ale vedoucí celek ukázal opravdovou kvalitu.

BRANKY: 47., 57., 62. a 75. Blaževič.

D. BEČVA: Jurajda – Porubský, Adam Růčka, Hrubý (60. Hajda), Martinát (84. Jiří Růčka) – Filka, Vašek, Josef Vojkůvka, Stavinoha – Paprskář (80. Kulišťák), Radek Růčka. HUTISKO: Horák – Vašek, Petr, Kaša, Vaštík – Roman Křenek, Jaroslav Koláček, Abík – David Mikulenka, Blaževič, Škopek.

VIZOVICE – HOVĚZÍ 0:0

Hovězí bod z města trnek bere. Do 60. minuty to byl fotbal odehrávající se převážně ve středu pole s minimem nebezpečných situací. Za zmínku snad stojí pouze 22. minuta, kdy Šrámek vypíchl míč domácímu stoperovi, ale před brankářem měl problém se zpracováním a ten ho vychytal. Po hodině hry převzaly Vizovice iniciativu. Koňařík v brance hostí dvakrát svůj tým podržel, jednou domácí branku minuli a rozhodující trefa nepadla ani po utěšené střele do břevna branky Hovězí. Jedinou šanci hostí ve druhém poločase měl v 75. minutě opět Šrámek, ale po úniku z levé strany si opět vylámal zuby na domácím brankáři. Divák se tak branky nedočkal. Hosté se slušně popasovali s absencemi po minulém utkání na Dolní Bečvě.

HOVĚZÍ: Koňařík – Juřica, Radek Kostka, Kocurek, Martin Kučera – Blaha, Štrbík, Martin Hromada, Zdeněk Kostka – Šrámek, Zádilský.

Další výsledky: Brumov B – Podkop. Lhota 1:1, Lukov – Slavičín B 0:0.