Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 13.kola -I.A třída sk.A - Valašský deník

1. 11. 2011

 

Hutisko zvládlo boj o první místo na jedničku

Valašsko /FOTOGALERIE/ – Na Sahaře kralovali střelecky pohotovější hosté. Zubří nenašlo střeleckou formu ani v posledním podzimním kole. Na zimu čeká také Juřinka, která uzavřela hodně nevydařený půlrok. Hovězí i přes prohru ukázalo na Dolní Bečvě oprávněnost svého postavení.  

 

1. A TŘÍDA

VIDČE – HUTISKO 0:3 (0:2)

Dlouho očekávaná bitva o podzimního krále 1. A třídy se změnila v exhibici fotbalistů zpod Soláně. Domácí zápas nezvládli především psychicky a k soupeři měli až příliš velký respekt. Ten umocnil skvělý začátek Neudíkových borců. Již v 5. minutě se krásně z otočky z hranice šestnáctky trefil Vašek – 0:1. Vedoucí branka hosty uklidnila, a ti začali hrát pohledný fotbal. Soupeře jasně přehráli ve středové řadě a měli hru pod neustálou kontrolou. Ve 20. minutě mohl jejich vedení navýšit Roman Křenek, ale průnik ze křídla zakončil střelou nad Petruželovu svatyni. Domácí se k ohrožení Horákovy branky dostali za první poločas pouze jednou – Vašut mířil zpoza šestnáctky vedle. Ve 42. minutě Hutisko potvrdilo dobrou hru druhou branku. Na trestný kop Křenka si naběhl Petr a krásnou hlavičku pověsil do šibenice – 0:2.

Kdo čekal po změně stran na drtivý nástup hráčů ze Sahary, nedočkal se. Jejich nervózní hra ostře korespondovala s pohledným, technickým fotbalem hráčů Hutiska. Kanonýra Kramoliše si obrana pečlivě zdvojovala, a tak domácí měli jedinou naději ve střelbě zdálky. Neradova dělovka skončila vysoko nad, Dobešova zase vedle. Vedení hostů mohl povýšit Škopek, který obehrál Špůrka, ale akci nezakončil. Po hodině hry dělovka Vaštíka jen lízla šibenici. Hosté zápas definitivně rozhodli v 69. minutě. Centr z levé strany poslal před branku Abík, Blaževič měl čas si míč pravou nohou zpracovat a levačkou uklidit do sítě – 0:3. Domácí na obrat neměli síly, nepomohlo ani vyslání zkušeného Maráka do útoku. Hutisko si vítězství v poklidu pohlídalo a stalo se tak podzimním králem

BRANKY: 5. Vašek, 42. Petr, 69. Blaževič.

VIDČE: Petružela – M. Drda, Marák, Vl. Urban, Špůrek – P. Drda, Nerad, Dobeš, Křenek – Vašut, Kramoliš. Střídali: Kuchař, Němec, Frňka.

HUTISKO : Horák – Vašek, Petr, Kaša, Vaštík – Roman Křenek, Koláček, Špirko, Abík – Blaževič, Škopek. Střídali: Fiurášek, Koláček, J. Mikulenka.

JUŘINKA – P. LHOTA 0:1 (0:1)

Juřinka zakončila podzim ve smutném duchu. Její krizovou pozici pro jaro umocnila další domácí porážka po velmi slabém výkonu. Rozhodující branku vstřelil v 17. minutě Holeňák, který z křídla prostřelil Holáně – 0:1. Juřinka se připomněla v prvním poločase pouze jedinou vážnou situací. Ve 44. minutě vykopávali hostující obránci hlavičku Šindelka z brankové čáry. Po přestávce se ve 48. minutě neprosadil hlavičkující Kocián. Naopak hosté z Podkopné Lhoty podnikali do domácí obrany nebezpečné útoky, při kterých se v 75. a 80. minutě zapotil Holáň a dal ještě naději svému celku alespoň na remízu. Jenže Juřinka si v závěru žádnou šanci nevypracovala a odešla ze hřiště se sklopenou hlavou.

BRANKY: 17. Holeňák.

JUŘINKA: Holáň – Šnajdr, Štěpán, Konvičný, Škařupa – Žilinský, Sovák, Kocián, Kuchař – Jiří Šindelek (70. Bartoň), Pančochář ( 80. Adam Koleček).

D. BEČVA – HOVĚZÍ 3:2 (0:2)

Zápas jako řemen se hrál na Dolní Bečvě. Domácí ho dokázali otočit až proti o dva soupeře oslabenému soupeři. Hodně nervozity vnesl do utkání původně nenominovaný rozhodčí Holub. V 10. minutě se od jeho zad odrazil míč do pole a Daniel Hromada mohl jít sám na brankáře. Dle litery pravidel je arbitr součástí hry, ta ale byla k údivu všech přerušena. Do 20. minuty měli domácí drtivý tlak. Vladislav Šena trefil z trestného kopu břevno, následoval ho pumelicí z dálky Adamec. Hostující obrana kolabovala, ale neinkasovala ani po další šanci Šeny, když obránci vykopávali z brankové čáry. Ve 24. minutě přešli hosté snad poprvé půlku a hned šli Šrámkem do vedení – 0:1. Ve 29. minutě fauloval v prostoru u střídaček Zámečník Adama Růčku. Dle hlavního rozhodčího následovala hned červená karta. Ve 34. minutě šlo Hovězí do devíti. Po druhé žluté kartě následoval Zámečníka opět po zákroku na Adama Růčku Daniel Hromada. Hosté i v devíti opět udeřili. Ve 36. minutě se krásně z dvaceti metrů trefil do šibenice Martin Hromada – 0:2. Ve druhém poločase drželi oslabení hosté náskok do 62. minuty. To se mohly síly částečně vyrovnat, ale jeden z domácích hráčů nešel dle nastoleného trendu pod sprchy po faulu na Martina Kučeru. V 64. minutě domácí během minuty srovnali skóre. Nejprve Vladislav Šena posadil standardku na hlavu Vaška – 1:2. Minutu poté opět přesně centroval Šena a veterán Porubský srovnal na 2:2. Dolní Bečva musela postavit při obrovské marodce a karetních trestech z minulého kola po utkání ve Vlachovicích nejen Zdeňka Porubského, ale do obrany šel na několik minut také Roman Hrubý. Rozhodnutí přišlo v 85. minutě, kdy si Josef Vojkůvka došel pro penaltový faul. Sám postižený proměnil penaltu a ve velmi nervózním, ale nadmíru dramatickém utkání rozhodl o plném bodovém zisku pro Dolní Bečvu.

BRANKY: 64. Vašek, 65. Porubský, 85. Josef Vojkůvka – 24. Šrámek, 36. Martin Hromada.

D. BEČVA: Jurajda – Porubský, Adam Růčka, Martinát, Filka – Josef Vojkůvka, Vladislav Šena, Vašek, Stavinoha (65. Roman Hrubý) – Paprskář, Radek Růčka.

HOVĚZÍ: Koňařík – Kocurek, Radek Kučera, Radek Kostka, Martin Kučera – Martin Hromada, Zámečník, Daniel Hromada, Blaha – Šrámek, Zádilský.

ZUBŘÍ – ŠTÍTNÁ N. VL. 1:3 (0:2)

Zubří i v posledním svém podzimním vystoupení předvedlo směrem dopředu pestrý a snaživý výkon, ale hrubky jednotlivců je srazily do kolen. Do sestavy se vrátil Robert Jurajda, ale k bodům to domácím nepomohlo. Ve 20. minutě potrestali hosté, kteří trpělivě čekali na chybu, první omyl Šustáčka – 0:1. Ve 25. minutě mohl srovnat Libor Raždík, ale trefil pouze břevno hostující branky. Ve 29. minutě po pěkné křídelní akci Pavlíčka nedopravil míč do sítě skluzem Drda. Ve 40. minutě se brankář Barabáš špatně dohodl se svými obránci u centrovaného míče přímo z rohu a bylo to 0:2. Zubří po přestávce svou hru zrychlilo. Jurajda se řítil z boku sám na brankáře, ale hosté i s pomocí neodpískaného faulu tuto šanci přežili. Střely bratrů Libora a Jiřího Raždíkových také neměly daleko k úspěchu. Jenže v 65. minutě zbytečně dozadu přihrával Jaroslav Mičkal, jeho chybu hasil penaltovým zákrokem Šustáček – 0:3. V 75. minutě byla branka Jurajdy po akci Drdy pouze labutí písní Zubří. Jeho hráči se určitě netěší na předehrávané jarní kolo a nejraději už by ulehli k zimnímu spánku. Jejich výsledky v závěru podzimu vůbec nejsou dobré.

BRANKY: 75. Jurajda – 20. Šuráň, 40. Vaculík, 65. Zvoníček.

ZUBŘÍ: Barabáš – Šustáček, Berka, Jiří Raždík, Václav Frňka (70. Blaško) – Pavlíček, Jurajda, Jaroslav Mičkal, Libor Raždík – Krupa (66. Viktor Frňka), Drda.

Fotbalové soutěže v kraji končí příští víkend předehrávkou jarního kola. Valašský deník ale připravil hodnocení první poloviny soutěže již na příští pondělí – 7. listopadu.

Další výsledky: Slavičín B – Brumov B 2:1, Lukov – Val. Klobouky 0:1, SK Vizovice – Vlachovice 3:2.