Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 12.kola A-mužstvo-Valašský deník

25. 10. 2011

Vladimír Urban rozhodl šlágr kola v Hovězí

Valašsko – Juřinka začala stahovat náskok Brumova příliš pozdě. Hutisko se na povinné tři body hodně nadřelo. Tomáš Kozák z Dolní Bečvy viděl červenou kartu jako vystřídaný hráč. Zubří opět hrálo, ale více branek dal soupeř.  

 

1. A TŘÍDA

BRUMOV B – JUŘINKA 3:2 (2:0)

Juřinka nenavázala na výhru ze Zubří a hlavně v prvním poločase již ztratila možnost na zisk bodů. Ve 3. minutě se dostal do dobré palebné pozice Pančochář, ale jeho střela byla ještě před brankářem zblokována. První práci s nebezpečnou střelou měl hostující Holáň v 5. minutě. Obstřelování hostující branky pokračovalo až do 13. minuty. Hosté se po čtvrthodině hry vymanili z defenzívy. V 15. minutě vyprášil rukavice domácímu brankáři Jiří Šindelek. Ve 28. minutě vyrazil Holáň míč pouze na roh a z něho udeřil Dorňák – 1:0. Ve 42. minutě zvyšoval z tlaku po centru na 2:0 hlavou Řehák. I druhý poločas patřil domácím a do uplynutí doby hry zaměstnávali Holáně. V 57. minutě mohl vyrovnat Škařupa, ale domácí brankář jeho střelu kryl. V 64. minutě se hosté sami pohřbili hrubkou na hranici vlastního pokutového území a Řehák zvyšoval na 3:0. Domácí neustávali v aktivitě, ale Holáň již další branku nepustil. V 75. minutě vykřesal jiskřičku naděje Kocián – 3:1. V 86. minutě chyboval domácí celek v rozehrávce a Pančochář to potrestal – 3:2. Juřinka mohla dokonce zázračně vyrovnat, ale v 88. minutě trefila Konvičného hlavička nešťastně spoluhráče Kociána. Domácí málem prohospodařili jasný náskok.

BRANKY: 28. Dorňák, 42. a 64. Řehák – 75. Kocián, 86. Pančochář.

JUŘINKA: Holáň – Šnajdr, Petr Koleček (46. Štěpán), Konvičný, Vaněk – Škařupa (70. Adam Koleček), Žilinský, Sovák (80. Bartoň), Kocián – Jiří Šindelek, Pančochář.

P. LHOTA – ZUBŘÍ 5:2 (3:0)

Po domácí porážce od Juřinky i tentokrát umřeli fotbalisté Zubří na fotbalovou krásu. Celý zápas měli míč více pod kontrolou. Jejich střelecká produktivita značně pokulhává. Ve 25. minutě nestačil náhradní brankář Jurka, který nahradil nemocného Barabáše na hlavičku po přesně centrovaném míči – 1:0. Ve 27. minutě trefil Drda tyč domácí branky. Ve 29. minutě inkasovali z dorážky hosté podruhé – 2:0. V 36. minutě byli hosté zralí na ručník, domácí z třetí šance opět po hlavičce udeřili – 3:0. Ve 41. minutě nedal naději do druhého poločasu svou nevyužitou šancí Jaroslav Mičkal. Po přestávce se obraz hry nezměnil, Hosté hráli a domácí stříleli branky. Ze dvou střel za celý druhý poločas měla domácí Lhota stoprocentní úspěšnost. V 70. minutě propálil vše, co mu stálo v cestě Drda – 3:1. V 73. minutě mohl na drama zadělat po brejku Ivo Roman. V 79. minutě se Jurka marně natahoval po střele z dálky – 4:1. V 81. minutě vstřelil svou druhou branku po individuální akci Drda – 4:2. V 87. minutě skončil v hostující síti tečovaný přímý kop a smůla pro hosty byla dovršena vrchovatou měrou – 5:2.

BRANKY: 25. a 29. Holeňák, 36. Malčík, 79. Hrdlička, 87. Staněk – 70. a 81. Drda.

ZUBŘÍ: Jurka – Šustáček, Berka, Jiří Raždík, Václav Frňka – Krupa, Jaroslav Mičkal, Pavlíček, Libor Raždík – Ivo Roman (76. Pavlica), Drda.

VLACHOVICE – D. BEČVA 4:1 (1:0)

Dolní Bečva padla ve Vlachovicích až poté, co jí nepřesný rozhodčí vyloučil dva hráče. Od začátku to byl zápas plný zákeřných soubojů a oplácení. Ve 23. minutě šli domácí do vedení po prohraném osobním souboji ze strany hostí a přesné střele – 1:0. V 54. minutě rozehráli domácí krásný signál a po rohu zvyšovali na 2:0. V 59. minutě Bečva srovnala po pěkném centru Radka Růčky a hlavičce Vladislava Šeny – 1:1. V 62. minutě měl být vyloučen domácí hráč po hrubém faulu zezadu na Radka Maléře, ale ven šel pouze hostující hráč, a to za následné oplácení. V 70. minutě bylo přísně posouzeno hraní loktem ze strany Adamce a hosté šli do devíti. V tomto počtu již nebyli schopni vzdorovat tlaku domácího celku. V 80. minutě to bylo 3:1. Poslední branka jako by se ani nepočítala. Domácí ji vsítili v 89. minutě z dvoumetrového postavení mimo hru – 4:1. Po utkání vyfasoval třetí červenou kartu již vystřídaný Kozák za urážku rozhodčího.

BRANKY: 23. a 54. Vavrys, 80. Horáček, 89. Míča – 59. Vladislav Šena.

D. BEČVA: Jurajda – Martinák, Adamec, Radek Maléř, Filka – Stavinoha (46. Radek Růčka), Vladislav Šena, Adam Růčka, Kozák (84. Kulišťák) – Paprskář, Josef Vojkůvka.

HOVĚZÍ – VIDČE 0:2 (0:1)

V předposledním kole podzimní části I. A třídy svedli na Kaštýle souboj o špici tabulky domácí nováček z Hovězí, který se před utkáním držel na třetím místě, a vedoucí celek z Vidče. Od úvodního hvizdu se hrálo ve velmi ostrém tempu a bojovalo se o každý metr hřiště. Už v úvodu mohli jít hosté do vedení, po chybě hovězské obrany šli jeden na jednoho, ale gólman Hučík si s těžkou situací poradil. Po chvíli přišla asi největší příležitost domácích. Šrámek se zaskvěl individuální akcí, po které předložil míč na malé vápno Kovářovi – ten však netrefil odkrytou svatyni Petružely. A tak přišel trest. Na rohový kop si výborně naskočil Vladimír Urban a poslal Vidče do vedení – 0:1. Následné pokusy Štrbíka ani Juřici se neujaly, a tak se skóre do poločasu neměnilo. V druhé polovině měl velkou šanci srovnat Zdeněk Kostka, který se ocitl tváří v tvář Petruželovi, ale neuspěl. V 64. minutě Hovězí pod tlakem nedokázalo odkopnout míč do bezpečné vzdálenosti, ale jen k Urbanovi, který z dobrých třiceti metrů využil toho, že byl Hučík venku z branky, a vymetl pravou šibenici – 0:2. Srdnatě bojující Hověžané nedokázali do konce zápasu reagovat, a tak jim Vidče odskočilo na rozdíl šesti bodů.

BRANKY: 29. a 64. Vladimír Urban.

HOVĚZÍ: Hučík – Juřica, Kostka R., Kocurek, Kučera M., Kostka Z. (60. Kučera R.), Štrbík, Zámečník, Hromada M., – Šrámek, Kovář (79. Blaha).

VIDČE: Petružela – Milan Drda, Marák, Vladimír Urban, Špůrek – Pavel Drda, Nerad, Dobeš, Křenek – Vašut, Michal Kramoliš.

HUTISKO – LUKOV 2:1 (0:1)

Domácí měli s rolí favorita velké problémy a utkání zlomili na poslední chvíli. V 10. minutě chytil Horák dvojitou obrovskou šanci Lukova. V 38. minutě si naopak vybral slabší chvilku, když mu centrovaný míč propadl za sebe a hosté toho využili – 0:1. Hutisko se v prvním poločase hledalo. Až v závěru zadělal na změnu pro druhý poločas ve 41. minutě dobrou možností Blaževič. Ve 43. minutě nesrovnal na poločasových 1:1 Škopek. Ve 49. minutě neprostřelil bránící hráče Roman Křenek, Hutisko stupňovalo tlak. V 52. minutě našel uvnitř pokutového území Roman Křenek Blaževiče a ten přesnou střelou srovnal – 1:1. Od této chvíle to bylo čekání na druhou, rozhodující branku., Hosté úporně bránili cennou remízu. V 56. minutě po rohu Abíka střílel krásně těsně kolem šibenice Vašek. Udeřilo až v 89. minutě. Blaževič sklepl míč do běhu přesně na Jaroslava Koláčka, a ten rozhodl, že body zůstanou doma – 2:1.

BRANKY: 52. Blaževič, 89. Jaroslav Koláček – 38. Velikovský.

HUTISKO: Horák – Vašek, Petr, Kaša, Vaštík – Roman Křenek, Jaroslav Koláček, Abík – Špirko – Blaževič, Škopek.

Další výsledky: Štítná n. Vl. – SK Vizovice 1:0, Val. Klobouky – Slavičín B 0:5.