Jdi na obsah Jdi na menu

Hodnocení mužstev I.A třídy - Valašský deník

14. 11. 2011

Vidče s Hovězím jsou největším překvapením podzimu

Valašsko – Hutisko jde do jarních bojů v pozici lídra, když se tahá o první místo s Vidčí. Na Sahaře si nemohou podzimní výkony vynachválit.  

Autor:
Redakce

 
| Sdílet
 
 

Diskutovat (0) 8.11.2011 17:47

Momentka z utkání 1. A třídy porazilo Vidče (zelené dresy) – Zubří (3:1).
Momentka z utkání 1. A třídy porazilo Vidče (zelené dresy) – Zubří (3:1).
Autor: Deník/ Vladimír Štěpán

Podobně spokojení jsou také v Hovězí. Dolní Bečva bojovala s mnoha překážkami, ale sehrála podzim se ctí. V Zubří a hlavně v Juřince mají pro druhou polovinu soutěže hodně námětů k přemýšlení. Hodnocení valašských klubů provádíme po 13. kole, bez ohledu na výsledek jarní víkendové předehrávky.

1. A TŘÍDA

HODNOCENÍ PODZIMU

HUTISKO

Fotbalisté Hutiska zvládli rozhodující duel ve Vidči a svého soupeře těsně přeskočili na první místo po podzimní části. Svěřenci Karla Neudíka se prezentovali kvalitně sestaveným kádrem a útočnou hrou. Tentokrát se k tradičním zbraním přidala opora v brance, David Horák. Hutisko mělo druhou nejlepší defenzívu. Povedly se posily, kterými v průběhu podzimu byli Blaževič a Kaša. Podařilo se tak kvalitně zacelit chybějící mezeru po čtveřici zraněných klíčových hráčů – Macíčkovi, Robinu Křenkovi, Davidu Mikulenkovi a Kalodovi.

Na hřištích soupeřů nasbíralo Hutisko šestnáct bodů. Nedařilo se mu tolik doma, kde přijížděli soupeři s kvalitní „zanďourem“ a často domácí museli vydřít body na poslední chvíli. I tak zůstává tento tým hlavním favoritem pro postup do krajského přeboru.

VIDČE

Na Sahaře zažili po dlouhé době podzim snů. Vidče prakticky dvanáct kol kralovalo soutěži a až v posledním vzájemném utkání podlehlo o dosavadní prvenství Hutisku. Tým je skvěle sehraný počínaje brankářem Petruželou a střelcem Michalem Kramolišem konče. Obranu dirigoval veterán Marák a hodně ofenzivně laděný Vladimír Urban. Bylo z toho na podzim pouze jedenáct inkasovaných branek. Vidče má po dlouhé době aktivnější bilanci z venkovních utkání. V tomto ohledu je prozatím nejlepší ze všech celků. Borci ze Sahary těží z takřka neměnného kádru, do kterého pomalu nakukují mladí hráči z vlastní líhně. Ať již jsou to Vaculín nebo Křenek. Zápasy se rozhodovaly v záloze, kde kralovala dvojice Nerad, Dobeš.

HOVĚZÍ

Nováček soutěže ukázal plnými doušky svůj elán. Nejlepší útok zatížil konta soupeřů třemi desítkami branek. Dvojice Šrámek, Kovář větrala pořádně soupeřovy obrany. Trenér Karel Hajda měl k dispozici jak zkušené veterány Zámečníka s Karlem Štrbíkem, tak mladé hráče, kteří jsou odchovanci kvalitní dorostenecké líhně. Poprvé třeba naskočil do kádru mužů záložník Blaha. Hovězí má nejlepší domácí bilanci ve svém domovském stánku na Kaštýle. V brance odchytal spolehlivě většinu podzimu Hučík. Hovězí si muselo ale zvykat i na negativní stránku nového celku. Často bojovalo s nepřízní rozhodčích. Základ pro úspěšné jaro je velmi dobře položen.

D. BEČVA

Dolní Bečva prošla během podzimu mnoha útrapami. Tým byl decimován mnoha zraněními, na listu marodů bylo během jedné chvilky osm mužů. A nešlo jen tak o malé bolístky. Josef Vojkůvka bojoval s těžkým zraněním nosu. Jaroslava Šenu a Pavla Balána vyřadila dlouhodobá zranění kolene. Na druhou stranu si Bečvané nepomohli velkou nedisciplinova­ností. Sbírali červené karty, ale i díky hráčům rezervy a mladým odchovancům nakonec posbírali přes velké problémy výborných dvacet jedna bodů. Pokud by jim nechyběli z různých důvodů střelci Jaroslav Šena s Kozákem, mohl být jejich podzimní výsledek ještě lepší. Vydařený podzim sehrál Vladislav Šena. Po delším zranění se pomalu do střelecké pohody dostával Martin Paprskář.

ZUBŘÍ

Trenér Martin Nerád nemůže být s podzimem spokojen. Zubří zklamalo v několika ohledech. Nevyrovnalo se s absencí několika hráčů (Jurajda, Viktor Frňka, Tichý). Obrana často vyráběla hrubé individuální chyby. Na hřištích soupeřů tým nebyl skoro vůbec nebezpečný. Ofenzívu držel bojovník Karel Drda a nestor Ivo Roman. Přesto byla koncovka Zubřanů žalostná. Často svého soupeře přehráli fotbalovou kreativitou, ale nepřestříleli ho. Své si odchytal Barabáš. V Zubří budou chtít na tento podzim co nejrychleji zapomenout. Tým patří svou kvalitou do vyšších pater tabulky.

JUŘINKA

Juřinka prožila velmi nevydařený podzim. Po výměně trenéra (Musiala nahradil Hlavica) sice tým vyhrál překvapivě v Zubří, ale devět získaných bodů není dobrým počinem. Juřinka rozdávala doma body jako na běžícím pásu. Tentokrát ji nevyšlo ani posilování kádru. Navíc se v záložní řadě nevyrovnala s dlouhodobou absencí Mojmíra Klanici. Nepomohl ani návrat zkušeného Miroslava Sováka. Zklamal také v brance Ivo Petrnek a podzim nakonec dochytala brankářská dvojka Holáň. Juřinka předvedla nejhorší defenzívu. Čeká jí velmi těžké jaro. Tým vždy patřil do klidného středu tabulky, vedení vždy hlásalo brzkou záchranu. Ta tentokrát po podzimu nepřišla.