Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům III. třídy Zlínský deník 25.8.2013

1. 9. 2013

 

Jasenná sesadila Šanov z čela.

Ilustrační foto.

Ilustrační foto. Autor: DENÍK/Michal Sladký

29.8.2013 16:37

Zlínsko – Fotbalisté Jasenné sesadili po výhře lídra III. třídy skupiny B z Šanova z čela tabulky. Tam se po šestigólové výhře v Mirošově dostala Rokytnice.

 

 

SKUPINA B

PŘÍLUKY B – ŠTÍTNÁ N. V. B 5:0 (2:0)

Domácí nastoupili odhodlaní konečně bodovat a po návratu z dovolených už také i kompletní. Od začátku utkání měli více ze hry a ve 20. minutě už vedli 2:0. Hosté zahrozili několika přímými kopy kolem velkého vápna, ale výborného a nestárnoucího gólmana Jaroslava Nečase se jim nepodařilo překonat. Hattrickem se blýskl i výborně hrající Jiří Nesvadba.

Branky: Nesvadba 3, Blažek, Mezírka.

Příluky B: Nečas – Durčo, Kolínek, Frolek, Uher, Šranko, Nesvadba, Vlček (60. Januš), Šimonů (77. Bobalík), Blažek, Mezírka

Štítná B:Hnaníček Jan-Fagulec Josef,Fagulec Jiří,Liška Jaroslav,Liška František,Pinďák,Fojtík,Hnaníček Michal,Šimoník,Baran,Zvonek  - na střídání:Žabka Rostislav,Holík Radek

 

JASENNÁ – ŠANOV 4:1(4:1)

Jasenná proti lídrovi nastoupila aktivně a hned v úvodu dvakrát zahrozila. Hlavička M. Nikoléna skončila nad brankou a střela Čaly šla těsně vedle. Souhra těchto hráčů vedla k první brance zápasu. Po čtvrt hodině hry centroval Čala přesně na M. Nikoléna a jeho hlavička skončila v síti – 1:0. Další hezký moment byl k vidění o tři minuty později, když z 20 metrů vypálil bombu A. Smilek, jeho střelu však dobře vyrazil gólman Šanova Gazdík. Hosté hrozili nakopávanými balony do šestnáctky a jeden z nich ve 24. minutě nezkrotil brankář R. Smilek a pro Mikela už nebyl problém vyrovnat. Svoji chybu odčinil R. Smilek ve 32. minutě, kdy zastavil míč směřující do sítě na brankové čáře. O osudu utkání se rozhodlo v závěrečné desetiminutovce první půlky. V 35. minutě prokličkoval M. Nikolén kolem čtyřech hráčů Šanova a nabídl míč volnému A. Smilkovi, který s přehledem zakončil – 2:1. Za další minutu se prosadil J. Zicha – 3:1. Poslední gól zápasu viděli diváci ve 45. minutě, to na 4:1 zvyšoval M. Nikolén po přihrávce A. Smilka. Druhý poločas se dohrával jen z povinnosti, o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Jasenná kontrolovala hru, M. Nikolén nastřelil břevno a tyč šanovské svatyně. Zápas se dohrával v nervózní atmosféře, na trávníku se začalo jiskřit, podle domácích vinou Šanovských, kteří prý neunesli porážku. V poslední minutě mohl ještě skórovat střídající Přibyla, ale obránce jeho střelu vykopl z brankové čáry.

Branky: M. Nikolén 2, A. Smilek, J. Zicha – Mikel. Rozhodčí: Veselý, 120 diváků. Jasenná: R. Smilek – Pejter, Maliňák (78. Přibyla), T. Nikolén, Čala, L. Smilek (46. Bajza), M. Nikolén, Jurčák, T. Kovář, A. Smilek, J. Zicha. Trenér: M. Nikolén. Vedoucí mužstva: Polách. Šanov: Gazdík – Chlebana, Kročík, Peleček, Macík, Humpola, Kročil (78. Tureček), A. Krajíček, Mikel (60. R. Krajíček), Gromský, Ščuglík.

POTEČ – SLOPNÉ 1:3 (1:2)

Do vedení se ihned v 5. minutě zápasu dostalo Slopné, kdy Pařízek po samostatném průniku ranou k tyči otevřel skóre zápasu. První poločas se hrálo bojovné utkání s šancemi na obou stranách. Ve 30. minutě skóre srovnal Faldík, který ranou z hranice pokutového území do horního růžku brány nedal brankáři nejmenší šanci – 1:1. Hosté se dostali do vedení ještě do poločasu, kdy ve 40. minutě zápasu po standardní situaci potečská obrana vytěsnila míč z pokutového území a Chlud ranou pod břevno stanovil skóre prvního poločasu na 1:2. Po pauze se hra z domácí strany dosti znepřesnila a s brejky si poradila dobře organizovaná obrana hostí. Konečné skóre stanovil v 88. minutě zápasu po individuální akci Outrata, který průnikem do otevřené domácí obrany rozhodl o vítězství Slopného.

Branky: Faldík – Pařízek, Chlud Jan, Outrata. Poteč: Kolařík, Mana F., Mana J., Tvarůžek, Fojtík, Faldík, Bartoš (80. Novosad), Chovanec (68. Masař R.), Masař V. (46. Mana R.), Mňačko, Slovák.

LUHAČOVICE B – RUDIMOV 3:0 (1:0)

Domácí po dvou prohrách v úvodu soutěže potřebovali zabrat a čekal je nováček z Rudimova. Úvodní šanci zápasu si vypracovali hosté již po dvou minutách hry, a to když Skočovský vyslal do sóla Pukýše, který ovšem zamířil těsně vedle. Poté se hosté na dlouhou dobu odmlčeli a domácí začali tlačit. První obrovskou šanci zahodil Netík, který se zjevil sám před brankářem, ale svou hlavičku zamířil vedle pravé tyče. V 25. minutě se po pěkné kombinaci dostal ke střele Jančář, ale Ocelík ji skvěle lapil. Ve 32. minutě již obrana hostů kapitulovala, a to když se za obranou zjevil Červenka a nekompromisně zakončil – 1:0. Ve druhé půli se domácí snažili navýšit svůj náskok, ale obrana hostů dlouho tlaku odolávala. Až v 62. minutě se po rohu nakrátko dostal k centru Piják a přesně posadil míč na hlavu Peška – 2:0. Až po této brance se osmělili hosté. V 67. minutě se do velké šance dostal Sokolovič, ale Kuchař jeho střelu vyrazil na roh. Dvě minuty nato spálil další šanci Maňák. Rozhodnutí utkání tak přišlo v 74. minutě, po centru Pijáka si zpracoval míč Ondřej Červenka a střelou z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:0.

Branky: Červenka O. 2, Pešek. Rozhodčí: 100 diváků. Luhačovice B: Kuchař – Hubáček (87. Bubeník), Červenka O., Piják M., Kunc (72. Minařík), Červenka Z., Pešek, Netík, Michalec, Slezák, Jančář (45. Novosad). Rudimov: Ocelík – Floreš (74. Štěpáník), Majc, Lukáš, Bartoš, Haraga, Skočovský, Souček, Sokolovič, Pukýš, Maňák.

MIROŠOV – ROKYTNICE 1:6 (0:4)

Zápas, který Mirošov o víkendu zažil, bude pro něj noční můrou. I když začali lépe od začátku, soupeře zatlačili, vypracovali si šance, ale brána jako by byla zakletá. Gólový moment naopak přišel na druhé straně, po podle domácích přísně odpískané penaltě se hosté ujali vedení – 0:1. Poté Mirošovští začali chybovat, což se projevilo na skóre, které rázem začalo na jejich straně narůstat. Mirošov si k předvedenému výkonu v kabině řekl pár slov, provedl pár změn v sestavě a snažil se něco s výsledkem ještě udělat. To se mu mohlo podařit, když po změně stran měl příležitost kopat hned dvě penalty, ale oběma střelcům se nepodařilo překonat hostujícího brankáře. Naopak hosté hned po další akci zvýšili na hrozivých 0:5. Mirošovu se podařilo vstřelit branku až v 10. minutě před koncem Obadalem – 1:5, ale aby toho neměli domácí málo, tak jim hosté přidali ještě jeden gól – 1:6. „Myslím, že to byla dost krutá prohra pro domácí, ale doufám, že si z toho vezmou ponaučení do dalších zápasů," věří mirošovský Marek Obadal.

Branky: Obadal M. – Otava 2, Goňa A. 2, Šuráň, Plášek. Rozhodčí: Mirošov: Trčka – Ovesný, Prášil, Jurán, Strouhal, Pecl, Polách, Frys, Obadal J., Andrýs, Kořenek. Střídali: Matějíček, Obadal M., Šenkeřík, Ház.

Další výsledky: Sehradice B – Nedašova Lhota 3:2 Hofschneider 2, Zmeškal – Pagáč J., Struhař, Vlachovice B – Biskupice 1:1 Hověžák D. – Novosad.

1. Rokytnice 3 2 1 0 12:5 7
2. Slopné 3 2 1 0 11:4 7
3. Jasenná 3 2 1 0 9:3 7
4. Šanov 3 2 0 1 14:6 6
5. Biskupice 3 1 2 0 7:3 5
6. Vlachovice B 3 1 2 0 7:5 5
7. Mirošov 3 1 1 1 5:9 4
8. Luhačovice B 3 1 0 2 7:7 3
9. Nedašova Lhota 3 1 0 2 8:9 3
10. Sehradice B 3 1 0 2 6:11 3
11. Příluky B 3 1 0 2 7:13 3
12. Poteč 3 0 2 1 6:8 2
13. Rudimov 3 0 1 2 2:8 1
14. Štítná n/Vl. B 3 0 1 2 3:13 1