Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s Víťou Chovančíkem na Fotbal u nás

21. 6. 2015

 

ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Vít Chovančík 26.kolo Zlínský | 1.A třída sk. A, 2014-2015

vita.jpg

 

 

„Oslavy nastaly bezprostředně po zápase a byly bouřlivé." Těmito slovy hodnotí Vít Chovančík právě skončenou sezónu. Hráč Štítné nad Vláří byl u toho, když jeho tým na penalty porazil Juřinku a mohl slavit postup do kraje. Za vstřelený gól Juřince si Vít vysloužil nominaci do sestavy kola, kterou nakonec vyhrál. Nyní vám s ním přinášíme rozhovor.

 
Gratulujeme vám k vítězství v anketě. Věděl jste, že jste do sestavy kola nominovaný?
V první řadě bych chtěl poděkovat za nominaci do sestavy. O nominaci jsem se dozvěděl od svojí mamky, která je naše velká fanynka a každé pondělí pečlivě sleduje, jak si vedeme v tabulce. Ale že bych to mohl vyhrát, mě ani nenapadlo, a proto bych chtěl poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. Po výhře mi spoluhráč napsal „Doufám, že to pocítíme v hrdle“, a tak budu muset poctivě sbírat trnky, aby bylo co přinést do kabiny.
Pojďme k zápasu s Juřinkou. Vstřelil jste první branku utkání. Můžete nám ji popsat?
Zápas s Juřinkou byl pro nás hodně složitý, jelikož nám šlo o vítězství v soutěži a také proto, že jsme hostili nejlepší tým jarní části soutěže. Branka padla poměrně brzy, což nám bodlo, aby z celého mužstva spadla nervozita. Náš stoper poslal krásný pas za obranu a já jsem se snažil dostat před obránce, což sem mi podařilo a se štěstím jsem přeloboval brankáře. Ze vstřelené branky mám radost - jsem docela „sváteční“ střelec.
Zápas jste měli pod kontrolou a ještě čtvrt hodiny před koncem jste vedli o dva góly. Co se stalo, že jste si utkání nakonec nechali vyrovnat?
Za stavu 2:0 jsme začali hrát takticky, což se nám nakonec vymstilo. Konec zápasu jsme hráli více zezadu a spíše jsme snad i očima tlačili minuty na světelné tabuli. Bohužel jsme v 77. minutě dostali kontaktní gól a vyrovnávací branka přišla dokonce v poslední minutě zápasu.
Jak vám bylo, když Juřinka v poslední minutě prodloužení vyrovnala?
Byl to šok. Myslím, že za tak příznivého stavu nikdo na hřišti ani v hledišti nedoufal v jiný výsledek než naši výhru. Ale i takový je fotbal.
Penalty jste museli vyhrát, cítil jste na tým tlak?
Vzhledem k tomu, že to pro nás nebyl obyčejný zápas, ale vstupenka do krajského přeboru, tak docela jo. Navíc v této sezoně jsme si v penaltovém rozstřelu moc dobře nevedli. Dokonce jsme penalty museli začít i trénovat. A často ani na trénincích jsme se netrefovali.
Šel jste kopat penaltu? Byl jste nervózní?
Penaltu jsem nekopal. Byl jsem hodně nervózní, soucítil jsem s klukama, ale věřil jsem jim a věřil jsem i našemu brankářovi, který penalty chytat umí. Naštěstí to kluci zvládli a myslím, že nakonec i pro diváky to byl dobrý a hlavně strhující závěr sezony.
Na konec jste potřebné vítězství na penalty urvali. Jaké byly oslavy?
Oslavy nastaly bezprostředně po zápase a byly bouřlivé. Nejprve jsme poděkovali tradičním vítězným pokřikem našim fanouškům, kteří nás podporovali po celou sezonu. Poté se oslavy přesunuly do kabiny a jak už je na Valašsku zvykem, tak slivovice tekla proudem. Jelikož tato sezona byla úspěšná i pro naše dorostence, kteří také zvítězili v soutěži, tak si myslím, že oslavy budou ještě pokračovat i na společné ukončené tuto sobotu.
Kam toto vítězství ve své fotbalové kariéře řadíte?
Toto vítězství řadím ve své kariéře mezi jedno z nejdůležitějších, protože jsme se jím zapsali do fotbalové historie Štítné.
Sezóna byla dlouhá, plánujete si odpočinout od fotbalu?
Určitě jsem rád, že budu mít po dlouhé sezoně nějakou tu volnou neděli. Volna však nebude moc, protože ani ne za měsíc pořádá náš klub už druhý ročník fotbalového turnaje, kterého se zúčastníme.
Vypadá to, že si Štítná v příští sezóně zahraje kraj. Jak vidíte vaše šance?
Pro Štítnou je postup do krajského přeboru velký úspěch. Naposled se tady podobná třída hrávala před více než dvaceti lety. Samozřejmě se budeme snažit o co nejlepší výsledky, ale hlavně si to budeme chtít užít. Doufáme, že i naši diváci nám projeví stejně velkou přízeň jako doposud
Sledujete web fotbalunas.cz? Co na něj říkáte?
Ano, tento web navštěvuji pravidelně. V našem mužstvu je velmi oblíbený, protože poskytuje dobrý přehled o všech odehraných zápasech a výsledcích. A také se mi velmi líbí nápad se sestavou a hráčem kola, díky kterému si můžou i obyčejní kluci vyzkoušet roli fotbalové hvězdy.