Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s Pavlem Vaculíkem na Region Valašsko

21. 6. 2015

 Rozhovor s brankářem Štítné n/Vl Pavlem Vaculíkem

20.06.2015
REGION: Oslavy postupu se protáhly až do ranních hodin, do práce tak nešel z hráčů asi nikdo, na penalty proti Juřince jsem si věřil, říká Vaculík
 

 

vacek.jpg

 

 

Brankář Štítné nad Vláří Pavel Vaculík byl po celou sezónu oporou svého týmu, před časem si vyzkoušel i angažmá v divizním Slavičíně, to ale nebylo podle jeho představ. Nyní je spokojený ve štítenském klubu, který v minulém týdnu vybojoval postup do Krajského přeboru. V klubu navíc hraje jeho bratr Tomáš a štítenský mančaft vede jeho otec Pavel Vaculík. Přečtěte si rozhovor s brankářem Štítné nad Vláří.

Štítná postoupila do Krajského přeboru, jaké byly postupové oslavy?

To, že jsme v Krajském přeboru, pořád tomu nějak nemohu uvěřit, ale jsme tam a už nám to nikdo nevezme. Oslavy postupu byly hodně bouřlivé až do časných ranních hodin, do práce z hráčů nešel asi nikdo ?! Pro nás kluky to byl asi prozatím nejpěknější a nezapomenutelný zážitek, který mohu malinko přirovnat k oslavám po výhře v Poháru hejtmana Zlínského kraje na zlínské Letné.

Pamatuješ si, kdy Štítná nad Vláří hrála naposled Krajský přebor?

No tak to jsem se asi v té době narodil, když se to ve Štítné hrálo, takže moc si to nepamatuju, ale z vyprávění vím, že na derby se Slavičínem nebo Brumovem to bylo vždycky pěkně ostré a těmito zápasy žil valašský region i několik měsíců.

Rozhodující souboj v posledním kole s Juřinkou šel až do penalt, když jste vyrovnávací branku dostali v nastaveném čase, nebyl jsi před rozstřelem nervózní?

Jelikož vyrovnávací branka na 2:2 šla na můj vrub, nervózní jsem nebyl, protože na penalty si prostě věřím. Vždycky říkam klukům, že minimálně dvě soupeři chytím a pak je to už jen na nich.

Myslíš si, že váš mančaft bude mít na to, hrát v kraji důstojnou roli?

O to se vůbec nebojím, kádr lehce doplníme a věřím v klidný střed tabulky, s mančafty jako Fryšták, Vigantice nebo Bystřice pod Hostýnem si myslím, můžeme klidně rovnat a svoji kůži nedáme nikomu lacino.

Co kanonýr Kořenek, bude už fit na Krajský přebor soutěž a nepůjde třeba znovu do Brumova?

Kanonýr Kořenek nám přislíbil účast v Krajském přeboru, takže doufám, že bude gólmanům znovu nahánět strach a byl s námi i při postupových oslavách, do Brumova určitě nepůjde.

V mužstvu, které trénuje Tvůj otec je i brácha Tomáš, jak funguje doma a na hřišti tato rodinná spolupráce?

Žijeme prostě fotbalem doma i na hřišti a mamka to s námi nemá kolikrát lehké.

Angažmá v divizním Slavičíně Ti nevyšlo podle představ, budeš ještě pomýšlet na přestup či hostování v jiném klubu ve vyšší soutěži?

Podle mých představ to opravdu nebylo, ale je to fotbal a to se někdy stává. Určitě bych byl rád za nějakou nabídku, ale teď se soustředím na Krajský přebor, ať to zvládneme a dlouho nám tam vydrží nováčkovský elán.

Koho by jsi chtěl vyzvednout u svých spoluhráčů ve Štítné, z branky je ten pohled přeci jen trošku jiný?

Jednotlivce asi nebudu chválit žádného, na jaro jsme se potýkali s velkou marodkou. V týmu však zavládla velká bojovnost v každém zápase a proto jsme v kraji, jinak by jsme to asi nevykopali, mladí dorostenci zapadli do mužstva a to si nakonec doslova vydřelo postup.

Kdy začínáte přípravu na novou sezónu?

Již 3.7. je první trénink a pak 11.7. pořádáme ve Štítné nad Vláří memoriál Jožky Šuráně, kterého se zúčastní divizní týmy ze Slavičína a Brumova a z 1. A. třídy zde budou hrát Vlachovice a v neděli 12.7. nás čeká klasicky turnaj v Poteči. Takže na úvod to bude náročné a pak budou na řadě přípravné zápasy a také Pohár hejtmana.

Kde letos budeš trávit dovolenou?

Dovolenou budu trávit klasicky na slovenském Senci a asi se podívám i do Chorvatska. Všem čtenářům Regionu Valašska chci závěrem popřát také hezkou a ničím nerušenou dovolenou.

S Pavlem Vaculíkem rozmlouval Petr Koseček