Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s hráčem 24.kola Michalem Hnaníčkem na webu fotbalunas.cz

7. 6. 2015

 

ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Michal Hnaníček - 24.kolo Zlínský | 1.A třída sk. A, 2014-2015

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Redakce fotbalunas.cz vyzpovídala Michala Hnaníčka ze Štítné nad Vláří a rozhovor najdete zde.

 

 misa-hnan.jpg

Michale, gratulujeme Vám k vítězství v anketě. Věděl jste, že jste do sestavy kola nominovaný? Co na Vaše vítězství říkáte?
Děkuji. Předem bych chtěl poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. O nominaci jsem věděl hned, jelikož hned po zveřejnění mi to hned napsal spoluhráč. Samozřejmě jsem za vítězství rád, ale spíš bych to tipoval na hlasování spoluhráčů, protože nám v kabině dochází zásoby paliva a určitě budu muset nějaký ten půllitr pustit.
V minulém utkání jste porazili Podlesí 2:0 a Vy jste vstřelil jednu z branek. Můžete nám toto utkání a Váš gól popsat?
Rozhodně to byl těžký zápas, protože se jednalo o zápas prvních dvou týmů. Nám se podařilo už v 17. minutě vstřelit vedoucí branku, díky které jsme se dostali do pohody. Bohužel, jak je naším zvykem, jsme se dostali do takové pohody, že posledních 10 minut v 1. poločase jsme byli zatlačeni před naši branku a pouze bránili. Druhý poločas byl ovlivněn vyloučením našeho hráče, což nám paradoxně spíše pomohlo. Pár minut po vyloučení byla odpískaná penalta pro nás, kterou jsem naštěstí proměnil. Konec zápasu se už spíše dohrával ve středu hřiště.
Tímto vítězstvím jste se osamostatnili na čele tabulky. Jak to v klubu vnímáte?
Jsme z toho samozřejmě nadšení a chtěli bychom letošní 1.A třídu vyhrát. Po zápase jsme už kalkulovali, kolik nám stačí bodů, abychom na tom prvním místě skončili. Snad potvrdíme formu z posledních zápasů a zvítězíme.
V posledních dvou kolech Vás čekají soupeři ze spodních pater tabulky. Nemáte obavy, že byste situaci podcenili?
Řekl bych, že o podcenění soupeře nemůže být vůbec řeč. Náš další soupeř (Nedašov) už je jasným sestupujícím, takže se budou snažit doma uhrát co nejlepší výsledek. Poslední kolo nás čeká Juřinka ve velmi slušné formě. Tudíž poslední dvě kola budeme chtít hrát ze zajištěné obrany a dát nějaký ten gól.
Nakolik reálně vnímáte šanci, že byste mohli postoupit do kraje? Byla by v případě postupu chuť hrát ve Štítné nad Vláří kraj?
V týmu to občas někdo prohodí, ale nijak se to nehrotí. Zatím se soustředíme na poslední dvě kola a potom se uvidí. Chuť by určitě byla, ale není to pouze o ní. Pro případný postup by se muselo udělat hodně dalších věcí.
Nyní přejděme k Vám. Jak dlouho už ve Štítné hrajete?
Ve Štítné hraji už od přípravky, tudíž od nějakých 6 let.
Na které fotbalové okamžiky nejraději vzpomínáte?
Nejraději vzpomínám asi vítězství v Poháru hejtmana Zlínského kraje v roce 2013 a jeho následnou obhajobu v dalším ročníku. Zahrát si finále na zlínské Letné byl pro nás nezapomenutelný zážitek. Před takovým publikem (okolo tisíce lidí) bylo radost hrát. Vlastně i díky nim jsme ve finále odolali inkasované brance až do závěrečného hvizdu. Následné penalty jsme se štěstím vyhráli a mohli se radovat z výhry a poháru.
Kdybyste si mohl zahrát v týmu s jedním hráčem, kdo by to byl?
Za nějakých 20-30 let by bylo skvělé si zahrát štítenský “pouličák“ se štítenskou žijící legendou (Josef Hnaníček) a hráčem hrajícím 1. ligu v jedné osobě. Jelikož máme podobný fyzický fond, tak by bylo určitě krásné sledovat, kdo dřív začne tzv. šlapat vodu. Pozn. Josef byl zvolen největším maratoncem uplynulé sezony Synot ligy 2014/2015.
Mátě nějaký předzápasový rituál?
O ničem speciálním nevím.
Sledujete fotbalunas.cz? Mají tuto stránku v povědomí i Vaši spoluhráči v týmu?
Tento portál sleduji v poslední době hodně. Je to skvělý nápad, vytvořit stránku, kde máte přehled o všech výsledcích a k tomu ještě pozápasový rozbor. To platí i pro nejlepší jedenáctku kola, díky které Vám tu teď můžu něco sdělit. Spoluhráči mají v povědomí asi hodně, jelikož jsem dostal zřejmě hodně hlasů.