Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Nevšová mění trenéra

25. 9. 2024

 Po Morkovicích hlásí další tým krajského přeboru změnu

trenéra- je to Nevšová!

Jako první nuceně sáhl k výměně u kormidla druhého celku soutěže Morkovice. Zde se ale nejednalo o výkonnostní důvod.

„Fotbal přináší úplně všechny emoce a nevyhnutelně taky momenty stresu. Proto po zdravotním vyšetření respektuji doporučení lékařů - více klidu. Z toho důvodu jsme se rozhodl na nějaký čas si od trenéřiny odpočinout. Nyní nevím, jak ta doba bude dlouhá,“ upřesnil zkušený kouč Bednařík, který v uplynulých třiceti letech odkoučoval na sedm stovek utkání. O víkendu jej na lavičce zastoupil Boris Kroutilík, zda zůstane nebo vsadí na někoho nového, rozhodne vedení klubu začátkem týdne.

Konec po dlouhých téměř deseti letech, s menší přestávkou, v pondělí po 8. odehraném kole ohlásil také trenér Vladislav Durďa, kouč aktuálně posledního celku krajského přeboru z Nevšové. „Už před dvěma týdny jsem nabídl vedení svou rezignaci. Po víkendu jsem se ale rozhodl definitivně v Nevšové skončit,“ potvrdil Deníku zkušený trenér, který během svého angažmá dovedl Nevšovou z I. B třídy mezi krajskou elitu a dokonce s ním získal krajskou pohárovou trofej. Navíc i nyní je současný výběr zápas od vytouženého pohárového finále na zlínské Letné. V semifinále vyzve Nevšová vítěze duelu Slušovice – Hrachovec. „Nebylo to snadné rozhodnutí, ale cítím, že já i tým už potřebují změnu,“ doplnil.

Vedení Nevšové rozhodnutí Durdi přijalo a na jeho místo dosadilo dosavadního slovenského asistenta. „Rádi bychom panu Durďovi poděkovali za odvedenou práci pro klub a přejeme mu pevné zdraví a hodně sportovních i osobních úspěchů. Mužstvo od dalšího zápasu povede jeho současný asistent Andrej Stánok,“ řekla za výkonný výbor Nevšové její předsedkyně Ivana Urbanová.

I přes rychlý konec Durďa na Nevšovou nezapškl. „Naopak, když budu mít čas, rád se přijdu na kluky podívat, přeji jim hodně úspěchů,“ konstatoval kouč, podle kterého bude změnit především přístup hráčů k přípravě.

„Věřil jsme, že se poučili z uplynulé také ne zrovna povedené sezony. Bohužel jejich přístup se nezměnil, tak snad tento impulz něco změní. Bez tréninků a většího odhodlání se hrát krajský přebor už nedá,“ je přesvědčen zkušený kouč.

„Teď si rád odpočinu, naberu energii, budu se jezdit dívat na fotbal v okolí a bavit se jím. Těším se zejména na svůj Zlíneček, který druhou ligu skvěle rozehrál a věřím, že se mu podaří rychlý návrat mezi elitu,“ vzkázal a prozradil ještě i svůj druhý úkol pro příští dny. „Konečně se chci vydat do Prahy a podívat na svého syna Lukáše, Hraje pražský přebor.“

Přestože aktuálně Durďa na trénování myšlenky ani chuť nemá, v budoucnu pokračování své kariéry nevylučuje. „Fotbal dělám celý život, miluji jej, proto když přijde nějaká zajímavá nabídka, návrat nevylučuji.