Jdi na obsah Jdi na menu

Hnaníček si splnil sen stovkou startů

4. 3. 2017

 

Hnaníček si splnil sen stovkou startů a kamarádi ze Štítné se těší na bečku

Zlín – Úvod fotbalového jara přinesl osobní úspěch zlínskému záložníkovi Josefu Hnaníčkovi. V Liberci zasáhl po sté do ligového zápasu a s Plzní první velkou metu v kariéře potvrdil dalším startem.

  
fotbalista Josef Hnaníček

fotbalista Josef Hnaníček Foto: DENÍK/repro

„Je to moc hezké. Klukům ve Štítné jsem připravil bečku za premiérový duel v lize a pivo jsem jim slíbil i teď za stovku,“ prozradil spokojený Hnaníček. A se smíchem dodal: „Já budu mít samozřejmě limču!“

Prokázal, že stále nezapomíná na prostředí, kde vyrostl. Jeho počin je přitom o to cennější, že ještě na podzim 2010 hrál jen divizi ve Slavičíně a do první ligy se podíval až v sezoně 2013/2014 ve Znojmě. To mu bylo 26 let. Zkrátka nikdy není pozdě.

„Když jsem byl ve Slavičíně, vůbec bych nepomyslel na to, že v lize můžu dosáhnout sta zápasů. Byl to jen takový sen. Jsem moc rád, že se jej podařilo naplnit,“ usmál se Hnaníček.

Při ohlédnutí se za dosavadními časy v nejvyšší soutěži vypíchl první ligovou branku, kterou vstřelil 19. října 2013 na ostravských Bazalech. Znamenala tehdy remízu 1:1.

„Byla to pro mě velká euforie. Po rohu jsem hlavičkoval na zadní tyč. Jen škoda, že jsme zápas nevyhráli.“

Za Znojmo si dnes třicetiletý fotbalista připsal 28 startů, v dalších dvou sezonách přidal 57 duelů za Příbram a od loňského léta sbírá zápasy v dresu Zlína, zatím jich má šestnáct. Do dalších sezon by si přál konto ještě rozšířit.

„Pokud budu zdravý a platný pro klub, byl bych rád, aby starty ještě přiskakovaly. Sto padesát zápasů by bylo moc hezkých,“ přiznal Hnaníček.

Nicméně uvědomuje si, že oproti podzimu, kdy byl ve Zlíně jasnou volbou do základní sestavy, to nyní bude mít mnohem těžší. Střed pole opanovávají Živulič s Traorém, k tomu na pozici kandidují ještě Janíček a Holík.

„Máme to v záloze nabité. Ale je to jen dobře, aspoň ani jeden neusneme na vavřínech. Každý chceme hrát a o místo budeme bojovat. Proti Plzni trenér ušil taktiku tak, že jsem hrál společně se Živuličem a Traorém a podařilo se nám naplnit cíl – nedostat gól,“ potěšilo zlínského rodáka.

Teď však ví, že určitě nenastoupí v nedělním duelu v Karviné. V bitvě s obhájcem titulu obdržel čtvrtou žlutou kartu, a tak jej čekají nervy na tribuně…

„Na zápas pojedu. I s rodinou, vytáhnu ji na výlet. V hledišti jsem nervóznější než na hřišti, jak přeju svému týmu výhru, je to o nervy,“ culil se sympatický fotbalista.

Navíc ševce čeká pořádná šichta. Karviná je sice nováčkem, ale podává velmi kvalitní výkony a v tabulce je jen tři příčky za Zlínem – sedmá.

„Soupeř dobře posílil. Za nás nemůže hrát ani Robo Matejov, tak uvidíme, jak trenér (Páník) poskládá sestavu. Snad utkání zvládneme a vybojujeme minimálně bod,“ pronesl Josef Hnaníček.

Autor: Jan Šmíd