Jdi na obsah Jdi na menu

TJ ŠTÍTNÁ n. VL. – LUHAČOVICE 1 : 0 (0:0)

1. 4. 2018

Mistrovské utkání: TJ ŠTÍTNÁ n. VL. – LUHAČOVICE 1 : 0 (0:0)

V neděli 1. 4. 2018 sehrálo naše A – mužstvo mistrovské utkání s kvalitním soupeřem z Luhačovic.

Sestava TJ Štítná: Vaculík – Šánek, Sloboda, Chovančík L.., Chovančík V. – Liška J., Chovančík T., Spáčil (80. Maniš), Liška T. (86. Krůžela) - Kořenek , Hrnčiřík J.

Scházel: Smolka, Marcaník

Branka: 63. Liška J.

Od první minuty předváděli hosté z Luhačovic nátlakovou hru založenou na změně těžiště hry a dlouhých míčích do stran, po kterých následovaly centry do šestnáctky. Zhruba patnáct minut nám trvalo, než jsme se s tím srovnali a dostali se do hry. Soupeř byl sice častěji na míči, zato my jsme byli nebezpečnější. Dvacátá minuta přinesla z naší strany rychlou a přímočarou akci, po které následovala nejvyloženější šance prvního poločasu, kdy hlavou přestřelil prázdnou branku Liška J. Závěr prvního poločasu byl vyrovnaný, hosté hrozili hlavně ze standartních situací, my rychlými kontry.

 Obraz hry druhého poločasu byl jiný. Hra v poli se vyrovnala, ale nebezpečnější jsme byli stále spíše my. Solidním presinkem, nápaditými kombinacemi a rychlými brejky jsme si vytvářeli šance. Naše napadání také vedlo v 63. minutě k jediné brance v utkání, kdy pod tlakem chyboval hostující stoper a J. Liška postupoval ze šestnáctky sám na hostujícího brankáře a tentokrát svou šanci proměnil. Branka hosty dokonale zaskočila a v následujících patnácti minutách jsme měli místy velkou převahu a spoustu šancí, bohužel zůstaly nevyužity. Poslední desetiminutovka naopak přinesla závěrečný nápor Luhačovic. Dařilo se nám ho v pohodě eliminovat, i když v 88. minutě nás zmrazila hlavička hostujícího útočníka, která mířila do šibenice, ale P. Vaculík se vytáhl parádním zákrokem a pomohl udržet vítězství.