Jdi na obsah Jdi na menu

HOLEŠOV - TJ ŠTÍTNÁ n. VL. 3 : 0 (2:0)

6. 5. 2018

Mistrovské utkání: HOLEŠOV - TJ ŠTÍTNÁ n. VL. 3 : 0 (2:0)

V sobotu 5. 5. 2018 sehrálo naše A – mužstvo mistrovské utkání na půdě Holešova. 

Sestava TJ Štítná: Vaculík – Liška J., Chovančík L., Chovančík T., Chovančík V. – Krůžela R. (58. Hrnčiřík J.), Sloboda P., Spáčil J., Šánek J. (85. Zvonek L.) – Kořenek D., Maniš M. (78. Černý M.) 

Scházel: Smolka S., Marcaník M., Liška T., Králík M.

Do 25. minuty nic nenasvědčovalo tomu, že z tohoto zápasu budeme odjíždět s tříbrankovou prohrou. Hrál se zcela vyrovnaný zápas bez šancí, kdy se vše podstatné odehrávalo především ve středu hřiště. Se soupeřem jsme drželi krok v organizaci hry, rychlosti i kombinacích. 25. minuta přinesla nenápadnou akci na levé straně naší obrany, po níž následoval přízemní centr, který prošel přes celou šestnáctku a domácí útočník na druhé tyči pohodlně skóroval prakticky do prázdné branky. Branka hosty poněkud uklidnila, ale pořád byla hra víceméně vyrovnaná. Zápas se zlomil až v poslední minutě 1. poločasu, kdy po chybě ve středu pole následovala kolmá přihrávka na útočníka, který postupoval sám na Vaculíka a zvýšil na 2 : 0. Pověstný gól do šatny hodně zamával s naší psychikou. 

 Druhý poločas byl toho jasným důkazem. Naše hra byla neurovnaná, plná nepřesností a prohraných osobních soubojů. Prakticky jsme se nedostávali do žádných šancí a naše útočné akce končily na hranici šestnáctky soupeře nebo slabým zakončením. Navíc jsme se dopouštěli řady chyb v obraně a soupeř se lehce dostával do šancí. Naši největší šanci přinesla až 83. minuta, kdy se po rohovém kopu ocitl sám před prázdnou brankou Šánek J., ale přestřelil. To, že domácí ve druhém poločase přidali již jen jednu branku, v 51. minutě,  jde na vrub štěstí, střelecké nemohoucnosti domácích hráčů a solidnímu výkonu našeho brankáře P. Vaculíka, který předvedl pár skvělých zákroků.