Jdi na obsah Jdi na menu

HLUK - TJ ŠTÍTNÁ n. VL. 2:1 n. p. (1:0)

26. 3. 2018

Mistrovské utkání: HLUK - TJ ŠTÍTNÁ n. VL. 2:1 n. p. (1:0)

V neděli 25. 3. 2018 sehrálo naše A – mužstvo první mistrovské utkání jara. 

Sestava TJ Štítná – 1. poločas: Vaculík – Liška J., Sloboda, Chovančík L.., Chovančík V. – Hrnčiřík J. (89. Zvonek), Smolka (85. Krůžela), Maniš (65. Šánek), Liška T., Spáčil - Kořenek  

Scházel: Chovančík T.

Branka: 63. Maniš

Úvod zápasu přinesl oboustranně opatrnou hru, ve které nechtělo ani jedno mužstvo udělat chybu. Hrálo se především ve středu hřiště. První vyložená šance zápasu přišla již ve 4. minutě, když Kořenek volejem z bezprostřední blízkosti přestřelil soupeřovu branku. Postupem času nás domácí stále více zatlačovali před vlastní šestnáctku a stoupal počet jejich standartních situací, hlavně rohů. Důvodem naší hluboké defenzivy bylo nedostatečné držení míče na útočné polovině soupeře. Obrana neměla čas si vydechnout a zákonitě dělala chyby. Přicházely šance domácích, které se nám dařilo odvracet. Snažili jsme se o rychlé protiútoky, ale chyběla nám kvalitní finální přihrávka. Vedení domácích přišlo ve 36. minutě po sérii rohových kopů. Při jednom z nich jsme nepokryli hlavičkujícího hráče a bylo to 1: 0.

 Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a obraz hry se rázem změnil. Měli jsme mírnou převahu a kontrolovali jsme míč. Začali jsme předvádět solidní kombinace, přicházely standartní situace i šance. Soupeř se snažil o dlouhé přihrávky za obranu a víceméně čekal na naši chybu, protože jsme se vrhali do útoku ve snaze o vyrovnání. 63. minuta přinesla nenápadnou akci, při které Maniš víceméně z nouze vystřelil na branku a míč skončil v síti a bylo to 1:1. Branka soupeře zaskočila a náš tlak narůstal. Přicházely šance, se kterými si ale domácí obrana v čele s brankářem poradila. Největší přišla v 75. minutě po přímém kopu Lišky T., kdy dorážel z bezprostřední blízkosti Sloboda, ale trefil ležícího brankáře.  

Penaltový rozstřel nám vůbec nevyšel, protože domácí brankář chytil první tři penalty zahrávané z naší strany a domácí naopak své tři proměnili, čímž bylo rozhodnuto.